Vizes vb: „Lenyűgöző!” – Phelps edzője Cseh Lászlót dicsőíti

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.06. 09:30
null
Cseh László és Chad Le Clos a dobogón: most a dél-afrikai klasszis gratulált a magyarnak (Fotó: AFP)
Meleg szavakkal méltatta a 200 méteres pillangóúszásban szerdán világbajnoki címet szerző Cseh Lászlót Bob Bowman, Michael Phelps és az Arizona State Egyetem edzője.

„László megbízható, állhatatos és kitartó versenyző, egy évtizede ott van a legjobbak között. Lenyűgöző teljesítményt nyújt ebben az évben pillangón, különösen a hajrája elképesztő – fantasztikus sebességgel finisel. Rendkívül nagyra tartom az eltökéltségét, azt, hogy ennyi év után is a fejlődési lehetőséget keresi” – nyilatkozta Bowman a SwimVortexnek, amely hosszú anyagot szentelt a magyar világklasszisnak.

A Cseh László mögött második helyre szoruló dél-afrikai Chad le Clos kalapot emelt magyar riválisa előtt.

„Mindenekelőtt szeretnék gratulálni Lászlónak, hatalmas bajnok, nagyon jó barátom hosszú évek óta, korábban együtt is edzettünk. Ez az első vereségem a londoni olimpia óta, nem könnyű lenyelni a keserű pirulát. Nincs rajtam nyomás, tudom, hogy jövőre, Rióban képes leszek a győzelemre. A taktikám az volt, hogy erősen kezdjek, és ne hagyjam vezetni Lászlót. Úgy terveztük, hogy minden résztávnál én fordulok elsőként, de száznál már megelőzött, ez talán kicsit megijesztett. A hajrát túl későn nyitottam meg” – értékelt a sport24.co.za-nak Chad le Clos.


Men's 200m Butterfly FINAL World Swimming... by deportes-plus-3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik