Abreu: Most nem magamat, Suárezt interjúvolnám

Vágólapra másolva!
2010.07.04. 21:41
null
Abreu nem sokat gondolkodott a továbbjutást eldöntő tizenegyes előtt (Fotó: Action Images)
A Ghána elleni találkozó tizenegyespárbajának utolsó lövését elvégző uruguayi Sebastián Abreu nem tartja nagy dolognak, hogy hanyag emeléssel döntötte el a találkozót. A Bolond becenévre hallgató futballista az As napilapnak elárulta, korábban saját magával készített interjút egy felkérésre, mert magát tartotta a meccs emberének, de most a nemzeti csapatot a kieséstől megmentő Luís Suárezzel beszélgetne.

– A társai azt mondják, hogy majd' megállt a szívük, amikor ön következett a tizenegyesrúgásnál. Ön kérte, hogy az utolsó lövő legyen a párbajban?
– A helyzet adva volt. A mester állítja össze a listát, és nekem megfelelt így. Luís Suárezt kiállították, de ha még pályán van, akkor biztos minden máshogy alakul.

– Aztán láttuk, hogyan lőtte a maga tizenegyesét. Mi van, ha nem sikerül?
– Nem gondoltam erre. De miért tettem volna? A normális módon elvégzett tizenegyesek is kimaradhatnak. Nekem tetszett így, és szerintem Isten is benne volt a dologban.

– Biztos ebben?
– A Magasságos megadta nekem ezt az áldást, amelyet nagy örömmel fogadtam. Biztos voltam a dolgomban. A tizenegyeseknél a legfontosabb, hogy az ember ne kételkedjen, és én nem is tettem. Van, hogy hibázok, ahogy mindenki más is.

– Hogyan sikerült az elődöntőig jutnia ennek a feltüzelt uruguayi csapatnak?
– Úgy, hogy új történelmet kellett nyitnunk hazánk labdarúgásának ezen a vébén.

– És az egész csapat szinte önkívületi állapotba került.
– Ez természetes, és ennek még nincs vége. Úgy jöttünk Dél-Afrikába, ahogy mindenki más: azzal a reménnyel, hogy nagy eredményt érhetünk el. Most Hollandiára várunk. Eddig minden jól alakult, és bízunk benne, hogy ez folytatódik. A világ négy legjobb együttese között vagyunk. Miközben a pótselejtezőből jutottunk ki a vébére Costa Rica ellen... Nagyon élvezzük ezt a tornát.

– A világ legfontosabb uruguayi emberének érzi magát?
– Nem, egyszerűen csak meghatódtam. Szerintem ennek a nagyszerű eredménynek a hőse Luís Suárez.

– Úgy építi fel a beszélgetést, mintha újságíró lenne...
– Egyszer csináltam magammal egy interjút, de most Luíst kérdezgetném. Még ő maga sem tudja, milyen értékes volt a tette: ha bement volna a labda, akkor mehetünk haza. Ez a kezezés volt a legnagyobb öröm a csapatunknak és az összes uruguayinak ezen a vébén.

– És milyen volt az az öninterjú?
– Az El Serrano lapba írtam, amely a városom, Lavalleja újsága. Tizenöt éves lehettem, és kosárlabdázó voltam – sokak szerint az volt számomra a testhezálló sportág. Felkértek, hogy készítsek egy cikket a meccs legjobbjával, és úgy döntöttem, hogy én voltam az. Így készítettem magammal egy interjút. Jól sikerült.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik