Kempes: Messi aranybánya lehet, ha figyelünk

Vágólapra másolva!
2010.06.15. 07:00
null
Kempes (jobbra) szerint Argentína megszerezheti a világkupát, ha hagyja játszani Messit (Fotó: Action Images)
Címkék
Mario Kempes, az argentin válogatott tagjaként 1978-ban világbajnoki címet szerző korábbi nagyszerű futballista úgy véli, Lionel Messi sikerre viheti Diego Maradona csapatát, de csak akkor, ha a társak hagyják játszani a Barcelona futballistáját, és nem várják tőle, hogy mindig mindenkit kicselezzen, és gólt szerezzen.

– Argentínának van esélye a vb–címre?
– A selejtezőkön nem játszott jól a csapat, csak nagy nehézségek árán jutott ki a vébére – mondta Kempes az As napilapnak adott interjúban. – Ezt tudjuk, de most jött el az ideje, hogy támogassuk a válogatottat, amely nagy jövő előtt áll. Jelenleg a legjobb az argentin csapat kerete. Egy hónapunk van arra, hogy kialakítsuk azt a csapatot, amelyre mindig is vágytunk.

– A riválisok megnehezíthetik Maradona csapatának dolgát?
– Egyáltalán nem lesz könnyű, de ha Maradona jól irányítja Argentína kulcsfiguráit, nem lesz probléma. Nem mondom, hogy világbajnokok leszünk, de azt sem, hogy kiesünk a csoportkörben. Úgy gondolom, ahogy nő a tét, egyre jobb lesz a csapat.

– Messi lesz a torna ásza?
– Ha Messi úgy játszhat, mint a Barcelonában, vagyis nem adják neki állandóan a labdát, hogy megnyerje a mérkőzést, hanem hagyják futballozni, akkor lehet. A Barcelonában nélkülözhetetlen alkatrész, de a társai nem őt keresik állandóan a labdával. Figyelnünk kell arra, hogy ne rakjunk rá terhet, ne várjuk tőle, hogy öt embert cselezzen ki, majd gólt lőjön, s akkor aranybányát fedezhetünk fel Messiben. Értékelnünk kell a tudását.

– Többet vár Maradonától, mint szövetségi kapitánytól?
– Normális, ami vele történt, mivel csak nagyon nehezen sikerült kijutnunk a vébére. Mindannyian kritizáltuk, de ez rendben van, mert kín volt látni, hogy a válogatott annyira rosszul játszik. Mindenképpen hozzátesz a csapathoz, de ha az ember Messivel, Tévezzel, Diego Militóval lép pályára, és ha megszilárdul a csapat, nincs szükség annyi változtatásra. Ami nyolcvanhatban történt, amikor mások játszottak a végén, nem mindig esik meg. Senki sem hitt abban a válogatottban, mégis mindent megnyert. Most hiszünk, mert kiválóak a játékosok, de ez egészen más. Másik vébé, másik generáció.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik