Aguirrének a parlamentben kell felelnie

Vágólapra másolva!
2010.06.25. 13:14
null
Aguirrén (jobbra) számon kérik az Uruguay elleni vereséget (Fotó: Action Images)
Amekkora volt az öröm Mexikóban a franciák legyőzése után, legalább akkora volt a csalódottság az Uruguay ellen elbukott meccset követően, amely azt jelentette, hogy Javier Aguirre csapata Argentínával találkozik a nyolcaddöntőbe. A szurkolók és a sajtó mellett egy politikus is számon kéri a kapitányon a vereséget, és a parlamentbe idézte be a szakembert, hogy feleljen tetteiért.

A mexikói válogatott legyőzte Franciaországot a világbajnokság A-csoportjában, és bár kikapott Uruguaytól, a második helyen bejutott a nyolcaddöntőbe. Ennek ellenére Mexikóban nem elégedettek Javier Aguirre szövetségi kapitány munkájával, mivel a közép-amerikai csapat Argentínával találkozik a legjobb tizenhat között.

Egy mexikói politikus ugyanis számon kéri a mesteren az Uruguay ellen elbukott találkozón (0–1) alkalmazott taktikáját, és a parlamentbe várja az edzőt, hogy számot adjon a meccsen végrehajtott cseréiről.

„Választ kell adnia, hogy miért tette a kezdőcsapatba bizalmasát, Blancót, miért hozta le a pályáról Guardadót, és miért nem tette a kezdők közé Chicharito Hernándezt" – jelentette ki a mexikói politikus a Reforma napilapnak nyilatkozva.

Mexikóban a franciák legyőzése után úgy ünnepeltek az emberek, mintha a világbajnokságot nyerték volna meg, ám az Uruguay elleni vereség után, amely a csoportelsőség elbukását is jelentette, hatalmas volt a csalódottság.

A sajtó, számos otthon maradt futballista és a szurkolók Aguirrét hibáztatják a vereségért, és azt kérik rajta számon, miért játszatta a meccsen lassan mozgó Cuauhtémoc Blancót és Guillermo Francót, valamint nem értik, miért cserélte le az első félidőben jó teljesítményt nyújto Andrés Guardadót.

Mexikóban szinte mindenki a dél-afrikai tornára figyel: egy szent ember szobrát a válogatott mezébe öltöztették, olyan pólókat adnak el, amelyen Blancót szentként ábrázolják, Javier Hernándezt pedig úgy, mintha a fia lenne. Egy templomban pedig misét ajánlottak fel könyörgésül a nemzeti csapat sikeréért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik