Parádés hajrával nyert Lamy-Chappuis

Vágólapra másolva!
2010.02.14. 23:32
null
Lamy-Chappuis hajrája aranyat ért (Fotó: Reuters)
Címkék
Az összetett világkupa éllovasa, Jason Lamy-Chappuis győzelmével ért véget az északi összetett versenyzők normálsánc-versenye. A francia versenyző parádés hajrában utasította maga mögé az amerikai Johnny Spillane-t és az olasz Alessandro Pittint.

A legnagyobbat a finn Janne Ryynänen ugrotta, aki 105 méterig jutott, és ezzel kiemelkedett a mezőnyből.

Azonban ő kifejezetten gyenge futónak számít, így a 101 méterrel másodikként végző amerikai Todd Lodwick számára egyáltalán nem tűnt behozhatatlannak a 10 kilométeres sífutás során a bő félperces hátrány.

Őt az ugyancsak nem túl jó futó osztrák Christoph Bieler követte, a negyedik az amerikai Johnny Spillane, az ötödik pedig az összetett világkupa éllovasa, a francia Jason Lamy-Chappuis volt.

Az esélyesek közül a finn Manninen a 22. lett, akinek hátránya már több mint nyolcvan másodperc volt, de még ez sem tűnt ledolgozhatatlannak. Ezzel szemben a norvég Magnus Moan és az osztrák Felix Gottwald csúnyán elszállt, annak is betudhatóan, hogy a végére kissé elromlottak a szélviszonyok.

A sífutószakasz elején Ryynänen meglepően jól tartotta magát, egészen két kilométerig, amikor egy lejtős kanyarban elesett, így ezt követően gyorsan utolérte és le is hagyta őt egy hetes boly többek között Lodwickkal, Spillane-nel, Lamy-Chappuis-vel és a tavalyi összetett világkupagyőztes finn Koivurantával.

Már csak három kilométer volt hátra, akkor egy harmadik amerikai, az ugrás után csak huszonnegyedik Bill Demong is felért rájuk, így a hajrában nyolcan voltak. A végén a tavaly csapatban világbajnoki címet szerző japán Kobajasi állt az élre, s próbálta lerázni a többieket.

Az amerikai Spillane-t nem sikerült, és az utolsó 800 méteren ő lépett meg. Az olasz Pittin és Lamy-Chappuis azonban a nyomába eredt, s végül a célegyenesben a francia utol is érte és le is hagyta az amerikait. A franciák tehát örülhettek, hiszen a sílövősprintben diadalmaskodó Vincent Jay után két órával ismét aranyérmest ünnepelhettek.

Érdekesség, hogy az élről induló Ryynänen végül csak 26. lett, míg az ugrást elrontó norvég Moan a 40. helyről feljött a kilencedikre. Manninen a 13. helyen fejezte be a versenyt.

 VANCOUVER 2010
ÉSZAKI ÖSSZETETT, NORMÁLSÁNC  
1. Jason Lamy-Chappuis (francia) 25:47.1
2. Johnny Spillane (amerikai) +0.4
3. Alessandro Pittin (olasz) +0.8
4. Todd Lodwick (amerikai) +1.5
5. Mario Stecher (osztrák) +13.6
6. Bill Demong (amerikai) +17.9

A TELJES EREDMÉNYLISTÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJÁK.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik