Vízilabda: Bóbis feljutással búcsúzna a KSI-től

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.05.31. 16:13
Címkék
Az első osztályú férfi vízilabda-bajnokságba való feljutásért a KSI és a Kanizsa csap össze; a fővárosiak 19 éves gólzsákja, Bóbis Botond méltó módon köszönne el „egyik” klubjától.

Miután a szombathelyi AVUS férfi vízilabdacsapata visszalépett az ob I-es szerepléstől, az élvonalban megüresedett egy hely, amelyre két csapat is pályázik. Az ob I/B A jelű csoportjában a KSI hibátlan mérleggel vezette a tabellát a bajnokság koronavírus-járvány miatti lefújása előtt, a B-ben a Nagykanizsa állt az élen. A szövetség ügyvivői testülete csütörtökön úgy határozott, a két csapatnak június végéig oda-visszavágós párharcban kell döntenie a feljutásról. Egy biztos: mindkét együttes szeretne az ob I-ben játszani.

Bóbis még feljutna a KSI-vel Forrás: ksipolo.com
Bóbis még feljutna a KSI-vel Forrás: ksipolo.com

Bóbis még feljutna a KSI-vel  •  Forrás: ksipolo.com

A kanizsaiak keretében nem szerepelt 1998-as születésűnél fiatalabb játékos a legutóbbi évadban, a KSI-t viszont főként utánpótláskorú pólósok alkotják. Így lesz ez az egymás elleni mérkőzéseken is, ugyanis a találkozókon a 2019/2020-as bajnokságra nevezett keretek vehetnek részt. Ez azért fontos, mert a Horváth János irányította fővárosi csikócsapatból öten is ob I-es gárdánál folytatják karrierjüket a következő szezontól, a Kanizsa viszont komoly erősítést tervez.

A 17-ből 17 meccset megnyert KSI-ben tizenkettőn medencébe szállt Bóbis Botond. Neki ennyi is elég volt, hogy 47 góljával az együttes legeredményesebb tagjává lépjen elő. A 19 éves korosztályos válogatott játékos számára kettős játékengedélye tette lehetővé, hogy a Vasas mellett nevelőegyesületét is segítse. Ő a következő szezonban már kiöregszik az ifjúsági korosztályból, és csak az A-Híd Vasas Plaket színeiben ugrik vízbe, így ez a két összecsapás minden bizonnyal sokáig az utolsó KSI-s fellépése marad.

„Attól függetlenül, hogy a Vasasban is elkezdődött a felkészülés, még edzem a KSI-ben is – mondja Bóbis. – Örülök, hogy nem a fehér asztal mellett, hanem a vízben fog eldőlni a feljutás. Nagyon bizakodó vagyok, mert így, hogy a tavalyi keretekkel tudunk játszani, nagy esélyünk van az ob I-re. Véleményem szerint, ezen a két meccsen nem fog számítani, hogy ki melyik csoportból jön, vagy hányszor nyert az előző szezonban. A rutin mindig fontos, de nálunk is játszik egy-két sokat megélt játékos, gondolok itt Dávid Zolira vagy Tóth Bencére. Szóval, mi sem vagyunk nyeretlen kétévesek. Remélem, a fizikai felkészültségünk döntő lesz. A lényeg, hogy ezalatt a kis idő alatt minél jobban fel tudjunk készülni, és képesek legyünk érvényesíteni a papírformát. A következő szezontól már nem játszom a KSI-ben, de tulajdonképpen nekem ez az alma materem. Mindenkivel remek kapcsolatot ápolok, így pár jó szóért és tanácsért biztos, hogy vissza fogok járni. Az utolsó két mérkőzésen a lehető legtöbbet megteszem, hogy segítsek a társaimnak a feljutásban, mert én is rengeteg mindent kaptam a KSI-től az elmúlt évek során. Úgy gondolom, akik itt maradnak, megérdemlik, hogy olyan fejlődési lehetőségük legyen, mint amilyen nekem is volt.”

A KSI 2019/20-as kerete:
Játékosok: Tóth Bence, Dávid Zoltán, Bóbis Botond, Némethy Dániel, Leposa Dávid, Mucskai Tamás, Schmölcz Norman, Pető Attila, Dubinák Szabolcs, Bihácsi Bece, Grieszbacher Márk, Lantos István, Tóth-Gili Tamás, Vékony Ákos, Gábor Lőrinc, Bede Marcell, Keszthelyi Attila, Berényi Balázs, Mészáros Márk, Nagy Ákos, Szabó Bence, Szalai Péter Miklós, Csapó Ádám, Gercsó Zsombor, Szalai Márk Gábor, Danka Benedek, Országh Mihály. Vezetőedző: Horváth János
A Kanizsa 2019/20-as kerete:
Játékosok: Simon Adrián, Major Martin, Szilágyi Attila, Rábavölgyi Zsombor, Petrák Kevin, Dobay Gergely, Dobay Péter, Mocsári Máté, Pelle Balázs, Szilvasán Patrik, Vadovics Ákos, Bendes Viktor, Hőna Dávid, Salamon Attila, Balli Kristóf, Leposa Gábor, Kaszper Gábor. Vezetőedző: Ludányi Kadosa

További korosztályos hírekVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik