HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.02.18 17:05 Frissítve: 2018.02.18 17:09

Vívás: junior vk-hétvége tőrarannyal és -ezüsttel

A juniorkorú tőrözőkről szólt a korosztályos Európa-bajnokság előtti utolsó világkupa-hétvége. A lányok csapatban az első helyen végeztek Mödlingben, míg Pásztor Flóra egyéniben ezüstéremmel zárt. A fiúegyüttes negyedik lett a barcelonai vk-állomáson.

HIRDETÉS

B. V. – utanpotlassport.huBár a válogatás már befejeződött, hétfőn a szövetség elnöksége jóváhagyta a kadét és junior szocsi vívó Eb-re utazók névsorát, még maradt egy világkupa-hétvége, és mind a négy helyszínre elutaztak a magyar versenyzők.

Pásztor Flóra egyéniben ezüst-, csapatban bronzérmet szerzett Forrás: hunfencing.hu

Pásztor Flóra egyéniben ezüst-, csapatban aranyérmet szerzett  •  Forrás: hunfencing.hu

A leány tőrözők visszafogottan szerepeltek a 2017/18-as évad első felében, de a főpróbájuk egészen parádésra sikerült. Az első napon Pásztor Flóra hatalmasat menetelt a mödlingi viadal egyéni számában. A Törekvés SE versenyzője többek között legyőzte a korosztályos világbajnok olasz Rossinit és a felnőttek között is előkelő helyen rangsorolt orosz Martyanovát is. Beliczay Sándor tanítványát csak az amerikai Devore állította meg, a második hely azonban így is biztató eredmény a kontinensviadal előtt.

Ekkor talán még kevesen gondolták, hogy a Hajas Nóra, Kókai Csilla, Kondricz Kata, Pásztor Flóra összetételű együttes még ennél is feljebb kapaszkodhat, pedig sikerült. A magyar csapat az aranyéremig vezető úton legyőzte az osztrákokat, a japánokat, a lengyeleket és végül az olaszokat.

A leány tőrözők így két éremmel zártak Ausztriában, s ezzel messze a legeredményesebb versenyzésüket produkálták a mostani évadban.

JUNIOR LEÁNY TŐR VILÁGKUPAVERSENY, MÖDLING (AUSZTRIA)
Egyéni.
1. Delphine Devore (amerikai), 2. Pásztor Flóra, 3. Marta Martyanova (orosz) és Elena Tangherlini (olasz)
Csapat. 1. Magyarország (Hajas Nóra, Kókai Csilla, Kondricz Kata, Pásztor Flóra), 2. Olaszország (Favaretto, Ricci, Rossini, Tangherlini), 3. Franciaország (Catarzi, Lacheray, Patru, Recher)

A tőröző fiúk Barcelonában rendezett egyéni viadalán a magyarok közül Frűhauf Benjámin és Kiss Dániel is a legjobb tizenhat közé kerülésért esett ki. Csapatban azonban ennél jóval eredményesebben szerepeltek. Bellovicz Gáborral kiegészülve kitűnően menetelt a válogatott, az elődöntőbe jutásért például az oroszokat múlta felül. Az éremszerzés viszont nem sikerült, miután előbb a japánoktól, majd a 3. helyért az amerikaiaktól szenvedtek vereséget a mienk, a szereplésük azonban így is jónak mondható.

JUNIOR FIÚ TŐR VILÁGKUPAVERSENY, BARCELONA
Egyéni.
1. Tomasso Marini (olasz), 2. Anton Bordacsev (orosz), 3. Mohamed Hamza (egyiptomi) és Vlagyiszlav Milnyikov (orosz)
Csapat. 1. Franciaország (Ediri, Loisel, Roger, Savin), 2. Japán (Fudzsikura, Ito, Nagano, Szuzumura), 3. Egyesült Államok (Bravo, Daniel, Machovec, Olivares), 4. Magyarország (Bellovicz Gábor, Frűhauf Benjámin, Kiss Dániel)

Ezúttal kevésbé ment jól a fiú párbajtőrözőknek, az eddig valamennyi állomásról éremmel hazatérő válogatottból ezúttal senki nem jutott a negyeddöntőbe Bázelban. A legjobban Koch Máté szerepelt, ő a tizenkettedik lett. A csapatot ezúttal Koch mellett Andrásfi Tibor, Debnár Gergely és Farkas Csaba alkotta, ezúttal hiányzott az együttesből Nagy Dávid. A válogatott a négy közé jutásért, meglepetésre, kikapott a japánoktól, s ötödik lett. Az aranyérmet megint az olaszok szerezték meg.

JUNIOR FIÚ PÁRBAJTŐR VILÁGKUPAVERSENY, BÁZEL (SVÁJC)
Egyéni.
1. Neisser Loyola (belga), 2. Ivan Limarjov (orosz), 3. Giulio Gaetani (olasz) és Pavel Andrijaskin (orosz)
Csapat. 1. Olaszország (Gaetani, Guerra, Gazzaniga, Zancanella), 2. Japán (Komata, Maszuda, Murajama, Tajiri), 3. Oroszország (Andrijaskin, Guzsjev, Korovin, Limarjov), … 5. Magyarország (Andrásfi Tibor, Debnár Gergely, Farkas Csaba, Koch Máté)

A leány párbajtőrözők ezúttal egyéniben nem indultak, hogy maximálisan a csapatversenyre tudjanak koncentrálni, s minél jobb kiemelési pozíciót harcoljanak ki maguknak Szocsira. A verseny viszont nem a tervek szerint alakult, a Borsody Emma, Dékány Kinga, Nagy Kinga, Petri Renáta alkotta együttes a nyolc közé jutásért kikapott a svájciaktól, és a kilencedik helyen végzett a dijoni viadalon.

JUNIOR LEÁNY PÁRBAJTŐR VILÁGKUPAVERSENY, DIJON (FRANCIAORSZÁG)
Egyéni.
1. Federica Isola (olasz), 2. Demetra Solari (svájci), 3. Alessandra Bozza (olasz) és Anne Cebula (amerikai)
Csapat. 1. Oroszország (Jaszinszkaja, Keszajeva, Szoldatova, Taraszova), 2. Franciaország (Garneri, Lucani, Vanryssel, von Kerssenbrock), 3. Egyesült Államok (Candreva, Mangano, Vanbenthuysen, Vierheller), … 9. Magyarország (Borsody Emma, Dékány Kinga, Nagy Kinga, Petri Renáta)

Egyéb korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.19 21:05:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Lezajlott a sportlövők ESC ifjúsági liga döntőjének kvalifikációja Innsbruckban, melynek során a magyar korosztályos válogatott a nyugati régió hatos mezőnyében küzdött meg Ausztria, Franciaország, Csehország, Olaszország és Szlovénia együttesével. Puskában sikerrel vették az akadályt a magyar fiatalok, és első helyen jutottak be az októberi fináléba, pisztolyban viszont nem sikerült a bravúr.

2018.06.16 20:34:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés napot zártak a magyar leányok a serdülő Európa-bajnokság második napján Győrött, az Olimpiai Sportparkban. A mindössze 13 esztendős Fáth Laura a 33 kilogrammosok között szerzett ezüstérmet. Matyi Vivien a 46 kilósok versenyében, Szenttamási Róza és Borsos Viktóra az 50 kilogrammosok mezőnyében, míg Vizi Flóra az 54 kilósok csatájában nyert bronzérmet. A válogatott ezzel a teljesítménnyel a pontverseny ötödik helyén végezett.

2018.06.15 08:54:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Újabb két utánpótláskorú játékos kapott profi szerződést az FTC NB I-es csapatában. A 19 éves Bánfai Kírával és a 17 esztendős Tóth Nikolettel is hosszú távon számolnak a zöld-fehérek. Viszont még nem szeptembertől, ugyanis a fiatalok a következő évet a fejlődésük érdekében a szintén élvonalbeli MTK Budapest együttesében töltik.

2018.05.29 08:43:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kiegyensúlyozott játékkal, megérdemelten nyerte a 11. Puskás–Suzuki-kupát a Genk együttese. A felcsúti U17-es futballtorna gólkirálya a belgák mindössze 15 esztendős csatára, Németh András lett, aki gólt lőtt a Real Madridnak is, és a magyar válogatottban képzeli el a jövőjét.

2018.05.20 11:52:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A nemzetközi szövetség dániai kongresszusán eldőlt: hazai környezetben, Székesfehérváron léphetnek jégre az U18-as fiúk a jövő évi divízió I/B csoportos jégkorong-világbajnokságon. A szintén I/B-ben szereplő U20-asok Lengyelországba, az I/A osztályhoz tartozó U18-as leányok pedig Ausztriába utaznak majd.

HIRDETÉS
HIRDETÉS