HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.02.18 17:05 Frissítve: 2018.02.18 17:09

Vívás: junior vk-hétvége tőrarannyal és -ezüsttel

A juniorkorú tőrözőkről szólt a korosztályos Európa-bajnokság előtti utolsó világkupa-hétvége. A lányok csapatban az első helyen végeztek Mödlingben, míg Pásztor Flóra egyéniben ezüstéremmel zárt. A fiúegyüttes negyedik lett a barcelonai vk-állomáson.

HIRDETÉS

B. V. – utanpotlassport.huBár a válogatás már befejeződött, hétfőn a szövetség elnöksége jóváhagyta a kadét és junior szocsi vívó Eb-re utazók névsorát, még maradt egy világkupa-hétvége, és mind a négy helyszínre elutaztak a magyar versenyzők.

Pásztor Flóra egyéniben ezüst-, csapatban bronzérmet szerzett Forrás: hunfencing.hu

Pásztor Flóra egyéniben ezüst-, csapatban aranyérmet szerzett  •  Forrás: hunfencing.hu

A leány tőrözők visszafogottan szerepeltek a 2017/18-as évad első felében, de a főpróbájuk egészen parádésra sikerült. Az első napon Pásztor Flóra hatalmasat menetelt a mödlingi viadal egyéni számában. A Törekvés SE versenyzője többek között legyőzte a korosztályos világbajnok olasz Rossinit és a felnőttek között is előkelő helyen rangsorolt orosz Martyanovát is. Beliczay Sándor tanítványát csak az amerikai Devore állította meg, a második hely azonban így is biztató eredmény a kontinensviadal előtt.

Ekkor talán még kevesen gondolták, hogy a Hajas Nóra, Kókai Csilla, Kondricz Kata, Pásztor Flóra összetételű együttes még ennél is feljebb kapaszkodhat, pedig sikerült. A magyar csapat az aranyéremig vezető úton legyőzte az osztrákokat, a japánokat, a lengyeleket és végül az olaszokat.

A leány tőrözők így két éremmel zártak Ausztriában, s ezzel messze a legeredményesebb versenyzésüket produkálták a mostani évadban.

JUNIOR LEÁNY TŐR VILÁGKUPAVERSENY, MÖDLING (AUSZTRIA)
Egyéni.
1. Delphine Devore (amerikai), 2. Pásztor Flóra, 3. Marta Martyanova (orosz) és Elena Tangherlini (olasz)
Csapat. 1. Magyarország (Hajas Nóra, Kókai Csilla, Kondricz Kata, Pásztor Flóra), 2. Olaszország (Favaretto, Ricci, Rossini, Tangherlini), 3. Franciaország (Catarzi, Lacheray, Patru, Recher)

A tőröző fiúk Barcelonában rendezett egyéni viadalán a magyarok közül Frűhauf Benjámin és Kiss Dániel is a legjobb tizenhat közé kerülésért esett ki. Csapatban azonban ennél jóval eredményesebben szerepeltek. Bellovicz Gáborral kiegészülve kitűnően menetelt a válogatott, az elődöntőbe jutásért például az oroszokat múlta felül. Az éremszerzés viszont nem sikerült, miután előbb a japánoktól, majd a 3. helyért az amerikaiaktól szenvedtek vereséget a mienk, a szereplésük azonban így is jónak mondható.

JUNIOR FIÚ TŐR VILÁGKUPAVERSENY, BARCELONA
Egyéni.
1. Tomasso Marini (olasz), 2. Anton Bordacsev (orosz), 3. Mohamed Hamza (egyiptomi) és Vlagyiszlav Milnyikov (orosz)
Csapat. 1. Franciaország (Ediri, Loisel, Roger, Savin), 2. Japán (Fudzsikura, Ito, Nagano, Szuzumura), 3. Egyesült Államok (Bravo, Daniel, Machovec, Olivares), 4. Magyarország (Bellovicz Gábor, Frűhauf Benjámin, Kiss Dániel)

Ezúttal kevésbé ment jól a fiú párbajtőrözőknek, az eddig valamennyi állomásról éremmel hazatérő válogatottból ezúttal senki nem jutott a negyeddöntőbe Bázelban. A legjobban Koch Máté szerepelt, ő a tizenkettedik lett. A csapatot ezúttal Koch mellett Andrásfi Tibor, Debnár Gergely és Farkas Csaba alkotta, ezúttal hiányzott az együttesből Nagy Dávid. A válogatott a négy közé jutásért, meglepetésre, kikapott a japánoktól, s ötödik lett. Az aranyérmet megint az olaszok szerezték meg.

JUNIOR FIÚ PÁRBAJTŐR VILÁGKUPAVERSENY, BÁZEL (SVÁJC)
Egyéni.
1. Neisser Loyola (belga), 2. Ivan Limarjov (orosz), 3. Giulio Gaetani (olasz) és Pavel Andrijaskin (orosz)
Csapat. 1. Olaszország (Gaetani, Guerra, Gazzaniga, Zancanella), 2. Japán (Komata, Maszuda, Murajama, Tajiri), 3. Oroszország (Andrijaskin, Guzsjev, Korovin, Limarjov), … 5. Magyarország (Andrásfi Tibor, Debnár Gergely, Farkas Csaba, Koch Máté)

A leány párbajtőrözők ezúttal egyéniben nem indultak, hogy maximálisan a csapatversenyre tudjanak koncentrálni, s minél jobb kiemelési pozíciót harcoljanak ki maguknak Szocsira. A verseny viszont nem a tervek szerint alakult, a Borsody Emma, Dékány Kinga, Nagy Kinga, Petri Renáta alkotta együttes a nyolc közé jutásért kikapott a svájciaktól, és a kilencedik helyen végzett a dijoni viadalon.

JUNIOR LEÁNY PÁRBAJTŐR VILÁGKUPAVERSENY, DIJON (FRANCIAORSZÁG)
Egyéni.
1. Federica Isola (olasz), 2. Demetra Solari (svájci), 3. Alessandra Bozza (olasz) és Anne Cebula (amerikai)
Csapat. 1. Oroszország (Jaszinszkaja, Keszajeva, Szoldatova, Taraszova), 2. Franciaország (Garneri, Lucani, Vanryssel, von Kerssenbrock), 3. Egyesült Államok (Candreva, Mangano, Vanbenthuysen, Vierheller), … 9. Magyarország (Borsody Emma, Dékány Kinga, Nagy Kinga, Petri Renáta)

Egyéb korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.13 14:26:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés hajrával, az utolsó percekben négy utánpótláskorú játékos által szerzett gólokkal győzött a Vác Siófokon a női kézilabda NB I-ben. Az évek óta a fiatalokra építő együttes a tavalyi évad után ismét bizonyította, hogy járható út a magyar tehetségek csapatba építése. Ezúttal a külföldi világklasszisok sora ellen.

2018.09.04 19:06:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A huszonhárom évig tartó birkózószövetségi elnöki munkásságom lezárultával, kétezer-tizennégyben rájöttem, hogy valamit még kellene csinálni, hiszen több, mint hat évtizede élek a sportágban. Mindent tőle kaptam, mindent neki köszönhetek. A most elkészült tankönyv a hálám újabb produktuma a legendás Mr. Tus-sportiskola után” – mondta a Mr. Tus-tankönyv bemutatóján Budapesten a két nap múlva 70 éves tuskirály, a 100. magyar olimpiai aranyérmet megszerző dr. Hegedüs Csaba.

2018.08.26 20:55:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Elődöntőbe jutott, így minimum bronzérmes Orbán Adrián a Duna Arénában zajló korosztályos boksz-világbajnokságon!

2018.08.23 11:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sportpszichológusaink rendszeresen beszélnek arról: sportoló gyerekeinket hagyjuk meg gyerekeknek, hadd játszanak! Edzőink és pedagógusaink közben gyakran azt tapasztalják, a magyar fiatalok nem tudnak, nem tanulnak meg kellőképpen küzdeni. De milyennek látják őket és a környezetüket a hazánkban dolgozó neves külföldi szakemberek, Kim Rasmussentől Ivkovics Sztojanon át Nebojsa Vignjevicsig? Körképünkben dán, délszláv-magyar és belga szövetségi kapitány, illetve egy élvonalbeli szerb tréner beszél arról: kézi-, kosár-  és röplabdában, illetve labdarúgásban milyenek az utánpótláskorú sportolóink. És arról is, hogy milyenek lehetnének.

2018.08.05 10:06:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

HIRDETÉS
HIRDETÉS