HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.02.18 17:05 Frissítve: 2018.02.18 17:09

Vívás: junior vk-hétvége tőrarannyal és -ezüsttel

A juniorkorú tőrözőkről szólt a korosztályos Európa-bajnokság előtti utolsó világkupa-hétvége. A lányok csapatban az első helyen végeztek Mödlingben, míg Pásztor Flóra egyéniben ezüstéremmel zárt. A fiúegyüttes negyedik lett a barcelonai vk-állomáson.

HIRDETÉS

B. V. – utanpotlassport.huBár a válogatás már befejeződött, hétfőn a szövetség elnöksége jóváhagyta a kadét és junior szocsi vívó Eb-re utazók névsorát, még maradt egy világkupa-hétvége, és mind a négy helyszínre elutaztak a magyar versenyzők.

Pásztor Flóra egyéniben ezüst-, csapatban bronzérmet szerzett Forrás: hunfencing.hu

Pásztor Flóra egyéniben ezüst-, csapatban aranyérmet szerzett  •  Forrás: hunfencing.hu

A leány tőrözők visszafogottan szerepeltek a 2017/18-as évad első felében, de a főpróbájuk egészen parádésra sikerült. Az első napon Pásztor Flóra hatalmasat menetelt a mödlingi viadal egyéni számában. A Törekvés SE versenyzője többek között legyőzte a korosztályos világbajnok olasz Rossinit és a felnőttek között is előkelő helyen rangsorolt orosz Martyanovát is. Beliczay Sándor tanítványát csak az amerikai Devore állította meg, a második hely azonban így is biztató eredmény a kontinensviadal előtt.

Ekkor talán még kevesen gondolták, hogy a Hajas Nóra, Kókai Csilla, Kondricz Kata, Pásztor Flóra összetételű együttes még ennél is feljebb kapaszkodhat, pedig sikerült. A magyar csapat az aranyéremig vezető úton legyőzte az osztrákokat, a japánokat, a lengyeleket és végül az olaszokat.

A leány tőrözők így két éremmel zártak Ausztriában, s ezzel messze a legeredményesebb versenyzésüket produkálták a mostani évadban.

JUNIOR LEÁNY TŐR VILÁGKUPAVERSENY, MÖDLING (AUSZTRIA)
Egyéni.
1. Delphine Devore (amerikai), 2. Pásztor Flóra, 3. Marta Martyanova (orosz) és Elena Tangherlini (olasz)
Csapat. 1. Magyarország (Hajas Nóra, Kókai Csilla, Kondricz Kata, Pásztor Flóra), 2. Olaszország (Favaretto, Ricci, Rossini, Tangherlini), 3. Franciaország (Catarzi, Lacheray, Patru, Recher)

A tőröző fiúk Barcelonában rendezett egyéni viadalán a magyarok közül Frűhauf Benjámin és Kiss Dániel is a legjobb tizenhat közé kerülésért esett ki. Csapatban azonban ennél jóval eredményesebben szerepeltek. Bellovicz Gáborral kiegészülve kitűnően menetelt a válogatott, az elődöntőbe jutásért például az oroszokat múlta felül. Az éremszerzés viszont nem sikerült, miután előbb a japánoktól, majd a 3. helyért az amerikaiaktól szenvedtek vereséget a mienk, a szereplésük azonban így is jónak mondható.

JUNIOR FIÚ TŐR VILÁGKUPAVERSENY, BARCELONA
Egyéni.
1. Tomasso Marini (olasz), 2. Anton Bordacsev (orosz), 3. Mohamed Hamza (egyiptomi) és Vlagyiszlav Milnyikov (orosz)
Csapat. 1. Franciaország (Ediri, Loisel, Roger, Savin), 2. Japán (Fudzsikura, Ito, Nagano, Szuzumura), 3. Egyesült Államok (Bravo, Daniel, Machovec, Olivares), 4. Magyarország (Bellovicz Gábor, Frűhauf Benjámin, Kiss Dániel)

Ezúttal kevésbé ment jól a fiú párbajtőrözőknek, az eddig valamennyi állomásról éremmel hazatérő válogatottból ezúttal senki nem jutott a negyeddöntőbe Bázelban. A legjobban Koch Máté szerepelt, ő a tizenkettedik lett. A csapatot ezúttal Koch mellett Andrásfi Tibor, Debnár Gergely és Farkas Csaba alkotta, ezúttal hiányzott az együttesből Nagy Dávid. A válogatott a négy közé jutásért, meglepetésre, kikapott a japánoktól, s ötödik lett. Az aranyérmet megint az olaszok szerezték meg.

JUNIOR FIÚ PÁRBAJTŐR VILÁGKUPAVERSENY, BÁZEL (SVÁJC)
Egyéni.
1. Neisser Loyola (belga), 2. Ivan Limarjov (orosz), 3. Giulio Gaetani (olasz) és Pavel Andrijaskin (orosz)
Csapat. 1. Olaszország (Gaetani, Guerra, Gazzaniga, Zancanella), 2. Japán (Komata, Maszuda, Murajama, Tajiri), 3. Oroszország (Andrijaskin, Guzsjev, Korovin, Limarjov), … 5. Magyarország (Andrásfi Tibor, Debnár Gergely, Farkas Csaba, Koch Máté)

A leány párbajtőrözők ezúttal egyéniben nem indultak, hogy maximálisan a csapatversenyre tudjanak koncentrálni, s minél jobb kiemelési pozíciót harcoljanak ki maguknak Szocsira. A verseny viszont nem a tervek szerint alakult, a Borsody Emma, Dékány Kinga, Nagy Kinga, Petri Renáta alkotta együttes a nyolc közé jutásért kikapott a svájciaktól, és a kilencedik helyen végzett a dijoni viadalon.

JUNIOR LEÁNY PÁRBAJTŐR VILÁGKUPAVERSENY, DIJON (FRANCIAORSZÁG)
Egyéni.
1. Federica Isola (olasz), 2. Demetra Solari (svájci), 3. Alessandra Bozza (olasz) és Anne Cebula (amerikai)
Csapat. 1. Oroszország (Jaszinszkaja, Keszajeva, Szoldatova, Taraszova), 2. Franciaország (Garneri, Lucani, Vanryssel, von Kerssenbrock), 3. Egyesült Államok (Candreva, Mangano, Vanbenthuysen, Vierheller), … 9. Magyarország (Borsody Emma, Dékány Kinga, Nagy Kinga, Petri Renáta)

Egyéb korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.25 22:29:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A fővárosi klubok fölényét hozta a kadétkorú vívók országos bajnokságának második napja is, ám ahogyan az egyéni versenyeknél, úgy a csapatszámokban sem akadt duplázó egyesület. A hat aranyérem, hat különböző egyesülethez került vasárnap is.

2018.11.11 09:08:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A szombati nap a magyar úszósport ünnepe volt. Százhalombattán, a felnőtt rövid pályás országos bajnokság utolsó napján számos egyéni és korosztályos csúcs dőlt meg, miközben öt újabb taggal (dr. Sós Csaba, id. Knézy Jenő, Gyenge Valéria, Pásztory Dóra, Risztov Éva) bővült a Hírességek Csarnoka. Emellett a Jövő Bajnokai-program 2018-as díjazottjait is kihirdették.

2018.11.10 13:40:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az év második legjobb európai ifjúsági korú sportolónőjének választották Késely Ajnát. A Kőbánya SC tizenötszörös junior Európa-bajnok és háromszoros ifjúsági olimpiai aranyérmes 17 éves versenyzőjét az osztrák kerékpáros Laura Stigger előzte meg, Késely a díjátadóról nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

2018.11.07 12:08:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első győzelmét a 2018/19-es évadban a női junior kézilabda-válogatott, a fiatalok az MTK Budapest elleni vereség után 28–26-ra legyőzték edzőmeccsen a Kisvárda alakulatát.

2018.11.07 08:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Legutóbb egy tizenegyszer újjáélesztett, végül sikerrel meggyógyított tizenhét éves dabasi labdarúgó esetével hallatott magáról Dr. Merkely Béla professzor, a Semmelweis Egyetem rektora, a városmajori szívklinika igazgatója, aki nagy tapasztalatú szívgyógyászként az életmentő műveletekből is folyamatosan kiveszi a részét, miközben szakértő csapatával szervezetten éppen egy évtizede dolgozik azért, hogy kivédhető legyen a hirtelen szívhalál a sportolóknál. A nemzetközi hírű szakember – aki a fiatalkori szűrések fontosságáról is beszélt honlapunknak – meggyőződéssel vallja: a sportpályán, verseny, mérkőzés közben bekövetkező váratlan tragédia igenis megelőzhető.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS