utanpotlassport.hu 2018.02.18 17:05 Frissítve: 2018.02.18 17:09

Vívás: junior vk-hétvége tőrarannyal és -ezüsttel

A juniorkorú tőrözőkről szólt a korosztályos Európa-bajnokság előtti utolsó világkupa-hétvége. A lányok csapatban az első helyen végeztek Mödlingben, míg Pásztor Flóra egyéniben ezüstéremmel zárt. A fiúegyüttes negyedik lett a barcelonai vk-állomáson.

B. V. – utanpotlassport.huBár a válogatás már befejeződött, hétfőn a szövetség elnöksége jóváhagyta a kadét és junior szocsi vívó Eb-re utazók névsorát, még maradt egy világkupa-hétvége, és mind a négy helyszínre elutaztak a magyar versenyzők.

Pásztor Flóra egyéniben ezüst-, csapatban bronzérmet szerzett Forrás: hunfencing.hu

Pásztor Flóra egyéniben ezüst-, csapatban aranyérmet szerzett  •  Forrás: hunfencing.hu

A leány tőrözők visszafogottan szerepeltek a 2017/18-as évad első felében, de a főpróbájuk egészen parádésra sikerült. Az első napon Pásztor Flóra hatalmasat menetelt a mödlingi viadal egyéni számában. A Törekvés SE versenyzője többek között legyőzte a korosztályos világbajnok olasz Rossinit és a felnőttek között is előkelő helyen rangsorolt orosz Martyanovát is. Beliczay Sándor tanítványát csak az amerikai Devore állította meg, a második hely azonban így is biztató eredmény a kontinensviadal előtt.

Ekkor talán még kevesen gondolták, hogy a Hajas Nóra, Kókai Csilla, Kondricz Kata, Pásztor Flóra összetételű együttes még ennél is feljebb kapaszkodhat, pedig sikerült. A magyar csapat az aranyéremig vezető úton legyőzte az osztrákokat, a japánokat, a lengyeleket és végül az olaszokat.

A leány tőrözők így két éremmel zártak Ausztriában, s ezzel messze a legeredményesebb versenyzésüket produkálták a mostani évadban.

JUNIOR LEÁNY TŐR VILÁGKUPAVERSENY, MÖDLING (AUSZTRIA)
Egyéni.
1. Delphine Devore (amerikai), 2. Pásztor Flóra, 3. Marta Martyanova (orosz) és Elena Tangherlini (olasz)
Csapat. 1. Magyarország (Hajas Nóra, Kókai Csilla, Kondricz Kata, Pásztor Flóra), 2. Olaszország (Favaretto, Ricci, Rossini, Tangherlini), 3. Franciaország (Catarzi, Lacheray, Patru, Recher)

A tőröző fiúk Barcelonában rendezett egyéni viadalán a magyarok közül Frűhauf Benjámin és Kiss Dániel is a legjobb tizenhat közé kerülésért esett ki. Csapatban azonban ennél jóval eredményesebben szerepeltek. Bellovicz Gáborral kiegészülve kitűnően menetelt a válogatott, az elődöntőbe jutásért például az oroszokat múlta felül. Az éremszerzés viszont nem sikerült, miután előbb a japánoktól, majd a 3. helyért az amerikaiaktól szenvedtek vereséget a mienk, a szereplésük azonban így is jónak mondható.

JUNIOR FIÚ TŐR VILÁGKUPAVERSENY, BARCELONA
Egyéni.
1. Tomasso Marini (olasz), 2. Anton Bordacsev (orosz), 3. Mohamed Hamza (egyiptomi) és Vlagyiszlav Milnyikov (orosz)
Csapat. 1. Franciaország (Ediri, Loisel, Roger, Savin), 2. Japán (Fudzsikura, Ito, Nagano, Szuzumura), 3. Egyesült Államok (Bravo, Daniel, Machovec, Olivares), 4. Magyarország (Bellovicz Gábor, Frűhauf Benjámin, Kiss Dániel)

Ezúttal kevésbé ment jól a fiú párbajtőrözőknek, az eddig valamennyi állomásról éremmel hazatérő válogatottból ezúttal senki nem jutott a negyeddöntőbe Bázelban. A legjobban Koch Máté szerepelt, ő a tizenkettedik lett. A csapatot ezúttal Koch mellett Andrásfi Tibor, Debnár Gergely és Farkas Csaba alkotta, ezúttal hiányzott az együttesből Nagy Dávid. A válogatott a négy közé jutásért, meglepetésre, kikapott a japánoktól, s ötödik lett. Az aranyérmet megint az olaszok szerezték meg.

JUNIOR FIÚ PÁRBAJTŐR VILÁGKUPAVERSENY, BÁZEL (SVÁJC)
Egyéni.
1. Neisser Loyola (belga), 2. Ivan Limarjov (orosz), 3. Giulio Gaetani (olasz) és Pavel Andrijaskin (orosz)
Csapat. 1. Olaszország (Gaetani, Guerra, Gazzaniga, Zancanella), 2. Japán (Komata, Maszuda, Murajama, Tajiri), 3. Oroszország (Andrijaskin, Guzsjev, Korovin, Limarjov), … 5. Magyarország (Andrásfi Tibor, Debnár Gergely, Farkas Csaba, Koch Máté)

A leány párbajtőrözők ezúttal egyéniben nem indultak, hogy maximálisan a csapatversenyre tudjanak koncentrálni, s minél jobb kiemelési pozíciót harcoljanak ki maguknak Szocsira. A verseny viszont nem a tervek szerint alakult, a Borsody Emma, Dékány Kinga, Nagy Kinga, Petri Renáta alkotta együttes a nyolc közé jutásért kikapott a svájciaktól, és a kilencedik helyen végzett a dijoni viadalon.

JUNIOR LEÁNY PÁRBAJTŐR VILÁGKUPAVERSENY, DIJON (FRANCIAORSZÁG)
Egyéni.
1. Federica Isola (olasz), 2. Demetra Solari (svájci), 3. Alessandra Bozza (olasz) és Anne Cebula (amerikai)
Csapat. 1. Oroszország (Jaszinszkaja, Keszajeva, Szoldatova, Taraszova), 2. Franciaország (Garneri, Lucani, Vanryssel, von Kerssenbrock), 3. Egyesült Államok (Candreva, Mangano, Vanbenthuysen, Vierheller), … 9. Magyarország (Borsody Emma, Dékány Kinga, Nagy Kinga, Petri Renáta)

Egyéb korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.03.17 14:23:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A női U20-as kézilabda-világbajnokság után a leány U19-es Európa-bajnokságnak is Magyarország lesz a házigazdája. A kontinensviadalt 2019 júliusában Győrben rendezik meg, ott, ahol ugyanez a korosztály tavaly nyáron EYOF-aranyérmet ünnepelhetett.

2018.03.14 13:14:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Igen tetszetős sikert ért el a zágrábi Európa-kupán a magyar ifjúsági cselgáncsválogatott, hiszen a 37 ország által delegált 793 fős mezőnyben három aranyérmet, ugyanannyi ezüstöt, két bronzérmet, négy ötödik és öt hetedik helyezést szerzett. Ezt azt jelenti, hogy a 49 magyar cselgáncsozó közül tizenhétnek sikerült pontot szereznie.

2018.03.10 09:53:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Csikócsapattal utazik a Kielce elleni idegenbeli kézilabda Bajnokok Ligája-mérkőzésre a Rhein-Neckar Löwen együttese. A németek azért küldik az utánpótlásegyüttesüket Lengyelországba, mert a BL-meccsel egyidőben a Kiel elleni hazai bajnokin is pályára kell lépniük. A Löwen próbált egyeztetni a nemzetközi szövetséggel a halasztásról, hiába…

2018.03.08 15:53:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Három utánpótláskorú játékos is bekerült a hollandok elleni Eb-selejtezőkre készülő női kézilabda-válogatott keretébe. Ezúttal három ferencvárosi fiatal, Háfra Noémi (19), Faluvégi Dorottya (19) és Márton Gréta (18) kapott meghívót Kim Rasmussen egyértelműen fiatalodó együttesébe.

2018.02.25 12:44:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bő fél éve született parlamenti határozat a röplabda látványsportágak közé emeléséről. Az országgyűlés 150 igen és 34 nem szavazattal elfogadta az előterjesztést. Azóta a röplabda a hatodik sportág, amely élhet a társaságiadó-kedvezmény nyújtotta – az utánpótlás-nevelésben döntő jelentőségű – lehetőségekkel. Az első hónapok tapasztalatairól mindkét oldalt megkérdeztük: Ludvig Zsoltot, a szövetség főtitkárát, valamint Tomanóczy Tibort, a Dunaferr SE élvonalbeli férficsapatának vezetőedzőjét.