UP-info utanpotlassport.hu 2020.01.19 18:32 Frissítve: 2020.01.20 10:55

Vívás: tapolcai és békéscsabai siker a junior párbajtőr Magyar-kupában

A fiúk között a Tapolca Vívóklub, a lányok mezőnyében pedig az Alföldi Vívó Akadémia Békéscsaba nyerte meg Budapesten, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezett junior párbajtőr Magyar–kupa-forduló csapatversenyét.

A Tapolca Vívóklub lett a harmadik junior párbajtőr Magyar-kupa-forduló csapatbajnoka Forrás: hunfencing.hu

A Tapolca Vívóklub lett a harmadik junior párbajtőr Magyar-kupa-forduló bajnoka  •  Forrás: hunfencing.hu

A kadét és junior párbajtőrvívók egyéni erőpróbáját követően a juniorcsapatok versenyével várult vasárnap a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezett Magyar–kupa-forduló. A fiúk mezőnyében 14, a lányok között nyolc együttes mérte össze a tudását egymással.

A Cséri Bence, Cséri Soma, Kauker Dominik és Kovács Dániel alkotta Tapolca Vívóklub a Kecskeméti RVSE fiataljai ellen kezdett, és győzött magabiztosan (45:16). A folytatásban a Budapesti Honvéd második számú csapata (45:40) és az Alföldi Vívó Akadémia (45:35) sem okozott különösebb gondot, így jutottak a döntőbe, amelyet a BVSC-Zuglóval szemben kellett megvívniuk. A fővárosiak nem tudtak kifogni riválisukon, a tapolcai klub 45:37-re nyert, és szerezte meg ezzel együtt az aranyérmet.

A lányok versenyében az Alföldi Vívó Akadémia Békéscsaba lett a győztes. Dékány Kinga, Kazár Dóra, Oláh Lili és Petri Renáta a Tapolca Vívóklubon (45:19), majd az MTK Budapesten túljutva került az aranycsatába, ahol 45:36-ra bizonyult jobbnak a BVSC-Zugló együttesénél.

JUNIOR PÁRBAJTŐR MAGYAR-KUPA-FORDULÓ, BUDAPEST
Csapatverseny
Végeredmény
Fiúk
1. Tapolca (Cséri Bence, Cséri Soma, Kauker Dominik, Kovács Dániel, edző: Gauland Zsófia), 2. BVSC-Zugló, 3. AVA Békéscsaba
Leányok
1. AVA Békéscsaba (Dékány Kinga, Kazár Dóra, Oláh Lili, Petri Renáta, edző: Galli Zsolt), 2. BVSC-Zugló, 3. MTK Budapest

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".