Vívás: Andrásfi szerint lelkileg volt nehéz a kényszerszünet

Krasznai Bence utanpotlassport.huKrasznai Bence utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.06.23. 16:37
Címkék
A kadét fiú párbajtőrvívó-válogatott vezetőedzőjével, Andrásfi Tiborral beszélgettünk a koronavírus-járvány okozta kényszerpihenő nehézségeiről és a nemzetközi versenynaptár megismerésének fontosságáról.

A kadét párbajtőrözők öröme a poreci Eb-bronzérem megszerzésének pillanatában Forrás: EFC
A kadét párbajtőrözők öröme a poreci Eb-bronzérem megszerzésének pillanatában Forrás: EFC

A kadét párbajtőrözők öröme a poreci Eb-bronzérem megszerzésének pillanatában • Forrás: EFC

A kadét párbajtőrözők öröme a poreci Eb-bronzérem megszerzésének pillanatában Forrás: EFC
A kadét párbajtőrözők öröme a poreci Eb-bronzérem megszerzésének pillanatában Forrás: EFC

A kadét párbajtőrözők öröme a poreci Eb-bronzérem megszerzésének pillanatában  •  Forrás: EFC

A fiú tőrvívók, valamint a leány párbajtőr- és tőrválogatott megkezdte keretedzéseit a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, a fiú párbajtőrözők viszont nem; a kadétok vezetőedzőjét, Andrásfi Tibort kérdeztük ennek miértjéről:

„A szakág felnőttválogatottjának mesterével,Dancsházy Nagy Tamással egyeztetve döntöttünk úgy, hogy egyelőre nincs sok értelme elkezdeni a foglalkozásokat. Tekintettel arra, hogy semmit nem tudunk a nemzetközi versenynaptárról, márpedig ehhez kellene igazítanunk a felkészülést. Az biztos, hogy augusztusban már együtt dolgozunk. A munka persze a klubokban már zajlik, okosabbnak tartottuk, hogy az esetleges formahanyatlást mindenki a saját edzőjével korrigálja.”

Andrásfi csapatának egyébként jól sikerült a február végén kezdődő poreci utánpótlás Európa-bajnokság. A srácok meg sem álltak a dobogó harmadik fokáig. Pont emiatt érintette őket különösen érzékenyen az április elejére tervezett, Salt Lake City-i korosztályos világbajnokság elhalasztása.

„Nem kérdés, lelkileg volt a legnehezebb. Ahogy mindenkinek, úgy nekik is rengeteg kérdőjellel kellett megbirkózniuk− hihetetlenül bosszantó volt a kilátástalanság és az erőpróbákkal kapcsolatos huzavona, nem csoda, hogy a nehéz volt miből motivációt nyerniük. A helyzet ráadásul nem sokat változott: habár a magyar szövetég közzétette az esetleges hazai versenynaptárat, minden attól függ, a nemzetközi szervezet mikét intézkedik. Az elmaradt vb-ről továbbra sincs hír...”

Andrásfi a BVSC-Zugló párbajtőredzőjeként egyaránt tevékenykedik. Elmesélte, a fokozatosság elvét követve álltak vissza a munkába:

„Több mint egy hónapja dolgozunk a szövetség által előírt szabályok betartása mellett. Kiscsoportokban foglalkoztatjuk a gyerekeket, minden rendben, probléma nélkül zajlik. Nagyon bízom a versenynaptár mihamarabbi közlésében, sokkal könnyebb lenne ehhez alkalmazkodva tervezni. A fiam, a húszéves Tibor a párbajtőrcsapat tagjaként érdekelt a tokiói olimpiai kvalifikációban: szerencsések voltunk, hiszen otthon együtt dolgozhattunk. A helyzetük meglehetősen komplikált, ettől függetlenül nem lehetetlen a kvótaszerzés. Reménykedem a kijutásukban, hiszen megérdemlik.”

További korosztályos hírekVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik