Bruckner Vince utanpotlassport.hu 2019.09.20 10:53 Frissítve: 2019.09.23 17:52

Triatlon: remek évet tud maga mögött a 17 éves budaörsi Horváth Karol

Saját magát is meglepte Horváth Karol azzal, hogy ifjúsági korúként bekerült a juniormezőny legjobbjai közé. A 17 éves budaörsi triatlonista remekelt a junior Európa–kupa-sorozatban, de jövőre még jobban beleerősödne a mezőnybe.

Ez ám a debütálás! Sőt: még be sem kellett volna mutatkoznia a juniormezőnyben Horváth Karolnak, a Budaörsi Triatlon Klub 17 éves, vagyis még ifjúsági korú versenyzőjének.

A még ifjúsági korú Horváth Karol elképesztő évet produkált a juniorok között Forrás: ITU

A még ifjúsági korú Horváth Karol elképesztő évet produkált a juniorok között  •  Forrás: ITU

Ezzel szemben Karol (anyakönyvi nevén: Karolina) a junior leány Európa–kupa-sorozatban két arany- és két ezüstérmet nyert, a második helyen áll a korosztályos kontinensranglistán, az ifjúsági Eb-n a hatodik, a junior-világbajnokságon pedig a tizenkettedik helyen ért célba. S akkora váltósikerekről még nem is beszéltünk…

A 2017-es győri EYOF-on még a 2000 m akadályfutásban aranyérmes lány – miután választania kellett – már „csak” triatlonban alkot maradandót. Valahogyan hétről hétre az élmezőnyben találja magát a különböző megméretéseken.

„Kicsit én is meg vagyok lepve, nem számítottam rá, hogy már az idén bekerülök a legjobbak közé a juniorok között – mondta a még 2018-ból ifjúsági Eb-ezüstérmes Horvát Karol. – Viszont ezek az eredmények is azt erősítik bennem, hogy a befektetett munka meghozza a gyümölcsét. A versenyeken sokat számít az a két év különbség, érzem, hogy vannak nálam erősebb lányok, de azért próbáltam én is megállni a helyemet.”

S ez a legkevesebb, amit elmondhatunk a megannyi sikert, szép eredményt hozó esztendőről. A legjobb szívvel mégsem valamelyik aranyéremre emlékszik vissza.

„Talán első hallásra meglepő lesz, de mind közül a zágrábi junior Európa-kupán elért második helyemre vagyok a legbüszkébb. Igazán erős mezőny gyűlt ott össze, amelyen én is a legjobbamat hoztam.”

A 17 éves budaörsi triatlonista kerékpáron szeretne a leginkább erősíteni Forrás: ITU

A 17 éves budaörsi triatlonista kerékpáron szeretne a leginkább erősíteni  •  Forrás: ITU

Rengeteg feladat hárult az idén még párhuzamosan a juniorok és az ifjúságiak között is harcba szálló fiatalra. Számára azonban mindez a legkevésbé sem jelentett terhet.

„Nekem még újdonságnak számít az egész Európa-kupa sorozat, így sokkal inkább a varázsa él bennem, mintsem fáradt volnék. Ráadásul mindig volt időnk városnézésre is, élveztem mindazt, amit ez az év adott.”

Az idén még egy junior Ek-viadalon érdekelt sportoló jövőre még jobban beleerősödne az U19-esek közé, pláne, hogy akkor már ténylegesen ahhoz a korosztályhoz tartozik majd.

„Úgy gondolom, az év végére egész jól összeállt a versenyzésem, de a kerékpáron még mindenképpen javítani szeretnék, mert az egyébként remek junior-világbajnokság éppen amiatt nem sikerült még jobban. Annak viszont nagyon örülök, hogy a futás újra jól megy”

Vagy mondhatnánk azt is, hogy szalad tovább előre a még nagyobb célok felé.

Horváth Karolról nemrégiben portréfilmet forgatott a szintén az Utanpotlassport.hu szerkesztősége által gyártott, az M4 Sporton látható Jövünk!-magazin stábja:

További korosztályos hírek TRIATLONBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.

2020.05.12 09:11:17

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az MLSZ döntése értelmében hivatalosan is véget értek a korosztályos bajnokságok; helyezettek, illetve végeredmény alapján feljutók és kiesők nincsenek, az UEFA Ifjúsági Ligában az ETO FC Győr U19-es csapata indulhat.

2020.05.08 12:21:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Amennyiben a RB Salzburg elfogadná az AC Milan által a Tuttosport szerint tett 20 millió eurós ajánlatot, úgy a 19 éves Szoboszlai Dominik lehetne minden idők legdrágább magyar labdarúgója.

2020.05.01 13:31:16

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A LEN (Európai Úszó Szövetség) vezető testülete úgy határozott, hogy elhalasztja a 2020-as junior Európa-bajnokságot az összes szakágban (úszás, nyílt vízi úszás, műugrás, műúszás, vízilabda).