utanpotlassport.hu 2019.02.11 17:04 Frissítve: 2019.02.12 14:52

Tollaslabda: Sándorházi nyerte a pécsi nemzetközi versenyt

Kilencedik alkalommal rendezték meg a nemzetközi ifjúsági bajnokságot a Multi Alarm csarnokában a hét végén Pécsett. A versenyen összesen húsz ország tollaslabdázója mérethette meg magát, Sándorházi egyéniben szerzett aranya mellett pedig meglepetések is születtek: Mészáros Petra egyesben, míg a Sándorházi Vivien, Farkas Laura kettős leány párosban harcolta ki a bronzérmet.

Kovács Gyöngyike – utanpotlassport.hu A pécsi rendezésű verseny előtt a Magyar Tollaslabda Szövetség elnöke, Csorba József úgy fogalmazott: a tornagyőzelem egyik nagy várományosa Sándorházi Vivien.

Sándorházi Vivien remekelt a pécsi rendezésű ifjúsági nemzetközi versenyen Forrás: badminton europe

Sándorházi Vivien remekelt a pécsi rendezésű ifjúsági nemzetközi versenyen  •  Forrás: badminton europe

A tizennyolc esztendős játékos nem is okozott csalódást: szépen menetelt előre mérkőzései során. A döntőben a szerb Marija Sudimacsot győzte le 21:15, 21:13 arányban. „Vivien minden meccsét könnyedén nyerte, s az ő döntője volt a legsimább. Nem véletlenül volt az első kiemelt az eseményen” – értékelte teljesítményét Csorba József. „Reméltük, hogy lesz aranyérmesünk, viszont a bronz most nagyobb meglepetést okozott számunkra. Mészáros Petra még nagyon fiatal, s harmadik lett egyesben, ráadásul a negyedik kiemelt, cseh Katerina Zuzakovát verte meg 21:18, 15:21, 21:14-re.”

Értékelésében a szövetség elnöke elmondta, a többi magyar fiatal is szépen helytállt a versenyhétvége során. Leány párosban Sándorházi Vivien és Farkas Laura épp csak lecsúszott a döntőről, de a bronzérem megszerzésével szintén nem várt sikert értek el. Néhány versenyzőnk pedig a legjobb nyolc közé verekedte magát. 

„Minden nemzetközi torna jó hatással van a fiatalokra, s elmondhatjuk: a húsz nemzet szinte húsz különböző játékstílust képviselt. Ez azért is fontos pillére az eseménynek, mert így minden versenyző más-más technikai tudással bír, és ellenük más taktikával készülünk a különböző megméretésekre” – tette hozzá Csorba.

Csorba József, a Magyar Tollaslabda Szövetség elnöke Forrás: sport-media.hu

Csorba József, a Magyar Tollaslabda Szövetség elnöke  •  Forrás: sport-media.hu

Az elnöknek általánosságában egyetlen elvárása van a magyar tollaslabdázókkal szemben. Úgy fogalmaz: a legfontosabb, hogy minden mérkőzésen harcoljanak és küzdjenek a fiatalok. „Ha kihozzák magukból a maximumot, én már elégedett vagyok. Akkor lesz valakiből jó játékos, ha a szívét-lelkét beleadja a játékába.”

A magyar tollaslabda-utánpótlás szépen fejlődik, gyarapodik. Ezt mi sem mutatja jobban, mint a pécsi nemzetközi ifjúsági bajnokság. A Multi Alarm csarnokában megrendezett rangos verseny azt is igazolja: a hazai tollaslabdázás rendezésben és szervezésben is megállja a helyét. Emellett a versenyzők teljesítménye sem elhanyagolható: a mostani Sándorházi-győzelem és Mészáros-bronz szép jövőt ígér.

„Szerencsére számos reménységünk van. Bár többen kinőttek az U19-es korosztályból, az idősebbek mellett a most versenyző fiatalok között is látni már, hogy kiből lehet még jobb játékos a későbbiekben. A 2020-as tokiói olimpiai részvételre egyértelműen az idősebb versenyzőink az esélyesebbek. A fiatalabbaknak szükségük van még pár évre: Sándorházi Vivien idei legfontosabb versenye például az ifjúsági világbajnokság lesz. Bízunk abban, hogy társaival együtt a jövőben még több arannyal örvendeztet meg bennünket.”

További korosztályos híreink TOLLASLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.09.15 11:21:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Ritkán látott teljesítménnyel rukkolt elő Donyell Malen a holland labdarúgó első osztály szombat esti bajnoki mérkőzésén. A PSV Eindhoven 20 éves támadója öt gólt szerzett a Vitesse ellen.

2019.09.15 09:51:17

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

A tiltás-tűrés-támogatás „szentháromságán” már rég túljutottak a keleti harcművészetek Magyarországon, ahol előbb megvetették lábukat, manapság pedig sosem volt népszerűségnek örvendenek szinte kivétel nélkül. Helyzetükről, az utánpótlásról, az „önképről” a három szövetség elnökét kérdeztük.

2019.09.14 14:11:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Jól kezdett, végül szerencsétlen vereségbe futott bele kétszeres U23-as Európa-bajnokunk, Lévai Zoltán (82 kg) a nur-szultani felnőtt-világbajnokság kötöttfogású nyitónapján. A Budapesti Honvéd SE kiválósága már a vigaszágban sem bízhat: legyőzője, a kategória idei Európa-bajnoka, a dán Bisultanov kikapott a következő körben.

2019.09.13 13:10:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Fűzy Ákos után a pécsi női kosárlabdázás újabb ikonikus alakjára emlékeznek a Nemzeti Kosárlabda Akadémián. A hétvégi 3. Horváth Judit Emléktornán a kadét lányok lépnek pályára.

2019.09.08 15:52:16

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Gáll András a budapesti laser run-világbajnokságon U17-ben egyéniben és vegyes váltóban is ezüstérmet szerzett. A Mol Alapítvány által támogatott 16 éves sportoló elégedett idei teljesítményével, pedig az év utolsó nagy eseménye előtt még úgy gondolta, sikerülhettek volna jobban is világversenyek.