utanpotlassport.hu 2018.09.09 21:55 Frissítve: 2018.09.09 21:56

Tollaslabda: egy győzelem, két vereség a junior csapat Eb-n

Véget értek a csapatbajnokság csoportmeccseinek küzdelmei a tallinni junior tollaslabda Európa-bajnokságon. A magyarok egy győztes és két vesztes mérkőzéssel a harmadik helyen zárták a kvartettjüket, s kiestek a versenyből.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu A junior magyar tollaslabdázóknak a csoportmérkőzéseket követően véget ért Tallinnban a csapatbajnokság. Tóth Henrik tanítványai nem voltak egyszerű helyzetben, hiszen az angolokkal, a spanyolokkal és a portugálokkal kerültek egy négyesbe.

Ami viszont némiképp segíthette őket, hogy az előzetesen a csoportban a leggyengébb válogatottnak gondolt portugál csapattal néztek farkasszemet. Tóth elmondta, hogy az első párharc mindig a legnehezebb, éppen ezért volt előnyös, hogy könnyebb ellenféllel kerültek össze.

Pápai Balázs mind a három csoportmeccsen pályára lépett egyesben

Pápai Balázs mind a három csoportmeccsen pályára lépett egyesben

Az alakulat  hozta a kötelezőt. Sándorházi Vivien és Pápai Balázs egyaránt megnyerte a maga egyes csatáját, s Madarász Rékával a vegyes-, illetve a leány párost is sikerült behúzni. A végeredmény ugyanakkor 4:1 lett, miután a Bálint Máté és Dulcz Zsombor által alkotott duó alulmaradt.

„Mivel kezdőmeccs volt, egyik gárda sem hozta a legjobb formáját. Mindig bele kell rázódni a verseny hangulatába − így a vezetőedző. − A lányok részéről hatalmas volt a különbség a javunkra, s ez biztonságérzetet adott a fiúknak. Bemelegítésnek tökéletes volt a spanyolok elleni meccsre.”

A szakember elmondta, hogy volt esélye a csapatnak Spanyolország válogatottja ellen. Tudták, nagyon kiélezett mérkőzés következik, s azt is, hogy valószínűleg a vegyespáros dönti el a győzelem sorsát.

Ez így is lett. A lányok nyertek, a fiúk veszítettek, tehát jöhetett a mindent eldöntő csata. Madarász és Pápai az első szettet simán bukta, a másodikat viszont nagyon magabiztosan megnyerte. A harmadik felvonás végjátékát ugyanakkor jobban bírta az ellenfél, 21:17-s sikert aratott, így összességében 3:2-re kikapott a magyar együttes.

Ahhoz, hogy továbbjussanak a fiatalok, 5:0-ra kellett volna legyőzni az angolokat (csak a csoportelső küzdhet a kieséses szakaszban). Erre, valljuk be, vajmi kevés volt az esély, hiszen az alakulat 5:0-ra verte a spanyolokat és a portugálokat is. Tóth úgy döntött, hogy lehetőséget ad Madarásznak egyesben, Szoták Kittinek és Kiss Dórának pedig párosban. A találkozót végül 4:1-re vesztették el a mieink.

A mester így értékelte a történteket:

„Meglepően jól játszottak. Úgy gondolom, erőn felül teljesítettek a fiatalok. Csak kicsin múlott, hogy a vegyespárosunk végül nem nyert. Rengeteg olyan labdát adtak vissza, amitől még az angolok is megszeppentek. Összességében pozitív volt a szereplésünk. Főleg, hogy végig összetartottak, biztatták egymást, még úgy is, hogy tudták, nem juthatnak tovább.”

A válogatott innentől a kedden kezdődő egyéni versenyszámokra koncentrál.

JUNIOR EURÓPA-BAJNOKSÁG, TALLINN
Csapatbajnokság
A magyar együttes eredményei
Magyarország−Portugália 4:1
Spanyolország−Magyarország 3:2
Anglia−Magyarország 4:1

További korosztályos hírek TOLLASLABDÁBAN a sportág aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.04.24 11:14:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Győri Audi ETO Kézilabda Club bizalomra és bizonyítási lehetőségre hivatkozva kötött profiszerződést a következő szezontól két 17 esztendős lánnyal, Világos Diánával és Tóth Nikolettel.

2019.04.22 19:44:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Budapest Honvéd-MFA a 3. helyen zárt a VIII. Honvéd-kupán, miután a bronzmeccsen 0–1-ről fordítva, a kétgólos Benczenleitner Barna vezérletével 4–1-re legyőzte az izraeli Maccabi Petah Tikvát.

2019.04.22 18:34:17

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kocsis Mihály testnevelő tanár élete és munkássága címmel jelent meg könyv a Központi Sportiskola egykori igazgatójáról, aki máig érvényes irányt szabott a magyar sport utánpótlás-nevelésének. A kötet – illusztris szerzők tolmácsolásában – a 20. század hazai történelmének és sportjának is árnyalt tükörképe.

2019.04.22 18:14:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Hertha BSC labdarúgócsapata a hivatalos Instagram-oldalán tudatta, hogy a klub német U-válogatott középpályása, a 19 éves Dárdai Palkó múlt héten a Chemnitz elleni U23-as meccsen megsérült,  elszakadt a bokaszalagja, így ebben a szezonban már nem léphet pályára.

2019.04.18 11:24:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bekerült az német U17-es válogatott Európa-bajnokságra készülő keretébe Dárdai Pál középső fia, Márton. A Herthában pallérozódó középhátvéd korábban már csapatkapitányként is vezethette a korosztályos-csapatot, továbbá alapember volt az elitkörben is, így nem meglepő, hogy Michael Feichtenbeiner számít rá az írországi kontinenstornán.