HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.09.09 21:55 Frissítve: 2018.09.09 21:56

Tollaslabda: egy győzelem, két vereség a junior csapat Eb-n

Véget értek a csapatbajnokság csoportmeccseinek küzdelmei a tallinni junior tollaslabda Európa-bajnokságon. A magyarok egy győztes és két vesztes mérkőzéssel a harmadik helyen zárták a kvartettjüket, s kiestek a versenyből.

HIRDETÉS

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu A junior magyar tollaslabdázóknak a csoportmérkőzéseket követően véget ért Tallinnban a csapatbajnokság. Tóth Henrik tanítványai nem voltak egyszerű helyzetben, hiszen az angolokkal, a spanyolokkal és a portugálokkal kerültek egy négyesbe.

Ami viszont némiképp segíthette őket, hogy az előzetesen a csoportban a leggyengébb válogatottnak gondolt portugál csapattal néztek farkasszemet. Tóth elmondta, hogy az első párharc mindig a legnehezebb, éppen ezért volt előnyös, hogy könnyebb ellenféllel kerültek össze.

Pápai Balázs mind a három csoportmeccsen pályára lépett egyesben

Pápai Balázs mind a három csoportmeccsen pályára lépett egyesben

Az alakulat  hozta a kötelezőt. Sándorházi Vivien és Pápai Balázs egyaránt megnyerte a maga egyes csatáját, s Madarász Rékával a vegyes-, illetve a leány párost is sikerült behúzni. A végeredmény ugyanakkor 4:1 lett, miután a Bálint Máté és Dulcz Zsombor által alkotott duó alulmaradt.

„Mivel kezdőmeccs volt, egyik gárda sem hozta a legjobb formáját. Mindig bele kell rázódni a verseny hangulatába − így a vezetőedző. − A lányok részéről hatalmas volt a különbség a javunkra, s ez biztonságérzetet adott a fiúknak. Bemelegítésnek tökéletes volt a spanyolok elleni meccsre.”

A szakember elmondta, hogy volt esélye a csapatnak Spanyolország válogatottja ellen. Tudták, nagyon kiélezett mérkőzés következik, s azt is, hogy valószínűleg a vegyespáros dönti el a győzelem sorsát.

Ez így is lett. A lányok nyertek, a fiúk veszítettek, tehát jöhetett a mindent eldöntő csata. Madarász és Pápai az első szettet simán bukta, a másodikat viszont nagyon magabiztosan megnyerte. A harmadik felvonás végjátékát ugyanakkor jobban bírta az ellenfél, 21:17-s sikert aratott, így összességében 3:2-re kikapott a magyar együttes.

Ahhoz, hogy továbbjussanak a fiatalok, 5:0-ra kellett volna legyőzni az angolokat (csak a csoportelső küzdhet a kieséses szakaszban). Erre, valljuk be, vajmi kevés volt az esély, hiszen az alakulat 5:0-ra verte a spanyolokat és a portugálokat is. Tóth úgy döntött, hogy lehetőséget ad Madarásznak egyesben, Szoták Kittinek és Kiss Dórának pedig párosban. A találkozót végül 4:1-re vesztették el a mieink.

A mester így értékelte a történteket:

„Meglepően jól játszottak. Úgy gondolom, erőn felül teljesítettek a fiatalok. Csak kicsin múlott, hogy a vegyespárosunk végül nem nyert. Rengeteg olyan labdát adtak vissza, amitől még az angolok is megszeppentek. Összességében pozitív volt a szereplésünk. Főleg, hogy végig összetartottak, biztatták egymást, még úgy is, hogy tudták, nem juthatnak tovább.”

A válogatott innentől a kedden kezdődő egyéni versenyszámokra koncentrál.

JUNIOR EURÓPA-BAJNOKSÁG, TALLINN
Csapatbajnokság
A magyar együttes eredményei
Magyarország−Portugália 4:1
Spanyolország−Magyarország 3:2
Anglia−Magyarország 4:1

További korosztályos hírek TOLLASLABDÁBAN a sportág aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.11 09:08:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A szombati nap a magyar úszósport ünnepe volt. Százhalombattán, a felnőtt rövid pályás országos bajnokság utolsó napján számos egyéni és korosztályos csúcs dőlt meg, miközben öt újabb taggal (dr. Sós Csaba, id. Knézy Jenő, Gyenge Valéria, Pásztory Dóra, Risztov Éva) bővült a Hírességek Csarnoka. Emellett a Jövő Bajnokai-program 2018-as díjazottjait is kihirdették.

2018.11.10 13:40:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az év második legjobb európai ifjúsági korú sportolónőjének választották Késely Ajnát. A Kőbánya SC tizenötszörös junior Európa-bajnok és háromszoros ifjúsági olimpiai aranyérmes 17 éves versenyzőjét az osztrák kerékpáros Laura Stigger előzte meg, Késely a díjátadóról nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

2018.11.07 12:08:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első győzelmét a 2018/19-es évadban a női junior kézilabda-válogatott, a fiatalok az MTK Budapest elleni vereség után 28–26-ra legyőzték edzőmeccsen a Kisvárda alakulatát.

2018.11.07 08:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Legutóbb egy tizenegyszer újjáélesztett, végül sikerrel meggyógyított tizenhét éves dabasi labdarúgó esetével hallatott magáról Dr. Merkely Béla professzor, a Semmelweis Egyetem rektora, a városmajori szívklinika igazgatója, aki nagy tapasztalatú szívgyógyászként az életmentő műveletekből is folyamatosan kiveszi a részét, miközben szakértő csapatával szervezetten éppen egy évtizede dolgozik azért, hogy kivédhető legyen a hirtelen szívhalál a sportolóknál. A nemzetközi hírű szakember – aki a fiatalkori szűrések fontosságáról is beszélt honlapunknak – meggyőződéssel vallja: a sportpályán, verseny, mérkőzés közben bekövetkező váratlan tragédia igenis megelőzhető.

2018.11.05 19:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Több, mint tíz év után hagyta el az érdi úszóklubot, és igazolt a Budapesti Honvédba a világ úszósportjának egyik legnagyobb ígérete, Milák Kristóf. A 18 éves versenyző, ahogyan ő fogalmazott, kicsit kinőtte előző egyesületét, ezért döntött a váltás mellett. Legfőbb célja, hogy nyugodt és tökéletes körülmények között készülhessen tovább két évvel a tokiói olimpia előtt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS