HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.09.09 21:55 Frissítve: 2018.09.09 21:56

Tollaslabda: egy győzelem, két vereség a junior csapat Eb-n

Véget értek a csapatbajnokság csoportmeccseinek küzdelmei a tallinni junior tollaslabda Európa-bajnokságon. A magyarok egy győztes és két vesztes mérkőzéssel a harmadik helyen zárták a kvartettjüket, s kiestek a versenyből.

HIRDETÉS

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu A junior magyar tollaslabdázóknak a csoportmérkőzéseket követően véget ért Tallinnban a csapatbajnokság. Tóth Henrik tanítványai nem voltak egyszerű helyzetben, hiszen az angolokkal, a spanyolokkal és a portugálokkal kerültek egy négyesbe.

Ami viszont némiképp segíthette őket, hogy az előzetesen a csoportban a leggyengébb válogatottnak gondolt portugál csapattal néztek farkasszemet. Tóth elmondta, hogy az első párharc mindig a legnehezebb, éppen ezért volt előnyös, hogy könnyebb ellenféllel kerültek össze.

Pápai Balázs mind a három csoportmeccsen pályára lépett egyesben

Pápai Balázs mind a három csoportmeccsen pályára lépett egyesben

Az alakulat  hozta a kötelezőt. Sándorházi Vivien és Pápai Balázs egyaránt megnyerte a maga egyes csatáját, s Madarász Rékával a vegyes-, illetve a leány párost is sikerült behúzni. A végeredmény ugyanakkor 4:1 lett, miután a Bálint Máté és Dulcz Zsombor által alkotott duó alulmaradt.

„Mivel kezdőmeccs volt, egyik gárda sem hozta a legjobb formáját. Mindig bele kell rázódni a verseny hangulatába − így a vezetőedző. − A lányok részéről hatalmas volt a különbség a javunkra, s ez biztonságérzetet adott a fiúknak. Bemelegítésnek tökéletes volt a spanyolok elleni meccsre.”

A szakember elmondta, hogy volt esélye a csapatnak Spanyolország válogatottja ellen. Tudták, nagyon kiélezett mérkőzés következik, s azt is, hogy valószínűleg a vegyespáros dönti el a győzelem sorsát.

Ez így is lett. A lányok nyertek, a fiúk veszítettek, tehát jöhetett a mindent eldöntő csata. Madarász és Pápai az első szettet simán bukta, a másodikat viszont nagyon magabiztosan megnyerte. A harmadik felvonás végjátékát ugyanakkor jobban bírta az ellenfél, 21:17-s sikert aratott, így összességében 3:2-re kikapott a magyar együttes.

Ahhoz, hogy továbbjussanak a fiatalok, 5:0-ra kellett volna legyőzni az angolokat (csak a csoportelső küzdhet a kieséses szakaszban). Erre, valljuk be, vajmi kevés volt az esély, hiszen az alakulat 5:0-ra verte a spanyolokat és a portugálokat is. Tóth úgy döntött, hogy lehetőséget ad Madarásznak egyesben, Szoták Kittinek és Kiss Dórának pedig párosban. A találkozót végül 4:1-re vesztették el a mieink.

A mester így értékelte a történteket:

„Meglepően jól játszottak. Úgy gondolom, erőn felül teljesítettek a fiatalok. Csak kicsin múlott, hogy a vegyespárosunk végül nem nyert. Rengeteg olyan labdát adtak vissza, amitől még az angolok is megszeppentek. Összességében pozitív volt a szereplésünk. Főleg, hogy végig összetartottak, biztatták egymást, még úgy is, hogy tudták, nem juthatnak tovább.”

A válogatott innentől a kedden kezdődő egyéni versenyszámokra koncentrál.

JUNIOR EURÓPA-BAJNOKSÁG, TALLINN
Csapatbajnokság
A magyar együttes eredményei
Magyarország−Portugália 4:1
Spanyolország−Magyarország 3:2
Anglia−Magyarország 4:1

További korosztályos hírek TOLLASLABDÁBAN a sportág aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.13 14:26:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés hajrával, az utolsó percekben négy utánpótláskorú játékos által szerzett gólokkal győzött a Vác Siófokon a női kézilabda NB I-ben. Az évek óta a fiatalokra építő együttes a tavalyi évad után ismét bizonyította, hogy járható út a magyar tehetségek csapatba építése. Ezúttal a külföldi világklasszisok sora ellen.

2018.09.04 19:06:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A huszonhárom évig tartó birkózószövetségi elnöki munkásságom lezárultával, kétezer-tizennégyben rájöttem, hogy valamit még kellene csinálni, hiszen több, mint hat évtizede élek a sportágban. Mindent tőle kaptam, mindent neki köszönhetek. A most elkészült tankönyv a hálám újabb produktuma a legendás Mr. Tus-sportiskola után” – mondta a Mr. Tus-tankönyv bemutatóján Budapesten a két nap múlva 70 éves tuskirály, a 100. magyar olimpiai aranyérmet megszerző dr. Hegedüs Csaba.

2018.08.26 20:55:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Elődöntőbe jutott, így minimum bronzérmes Orbán Adrián a Duna Arénában zajló korosztályos boksz-világbajnokságon!

2018.08.23 11:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sportpszichológusaink rendszeresen beszélnek arról: sportoló gyerekeinket hagyjuk meg gyerekeknek, hadd játszanak! Edzőink és pedagógusaink közben gyakran azt tapasztalják, a magyar fiatalok nem tudnak, nem tanulnak meg kellőképpen küzdeni. De milyennek látják őket és a környezetüket a hazánkban dolgozó neves külföldi szakemberek, Kim Rasmussentől Ivkovics Sztojanon át Nebojsa Vignjevicsig? Körképünkben dán, délszláv-magyar és belga szövetségi kapitány, illetve egy élvonalbeli szerb tréner beszél arról: kézi-, kosár-  és röplabdában, illetve labdarúgásban milyenek az utánpótláskorú sportolóink. És arról is, hogy milyenek lehetnének.

2018.08.05 10:06:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

HIRDETÉS
HIRDETÉS