HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2019.01.22 11:08 Frissítve: 2019.01.22 12:11

Tenisz: Nagy Adrienn kettős győzelme Melbourne-ben

Nagy Adrienn folytatja nagy menetelését Melbourne-ben. Az MTK 17 éves játékosa nemcsak japán partnere oldalán párosban, de egyesben is nyerni tudott a korosztályos Australian Open második fordulójában.

Gy. Szabó Csilla – utanpotlassport.hu Izgalmas csatában nyerte meg második egyes mérkőzését Nagy Adrienn a korosztályos nyílt ausztrál teniszbajnokságon. Az MTK 17 éves játékosa tavaly a Roland Garroson és Wimbledonban egyaránt az első, a US Open-en pedig a második fordulóban búcsúzott, így a kedd hajnalban, Melbourne-ben aratott győzelmével újabb lélektani határt lépett át. Ellenfele az orosz Darija Frajman volt, aki két évvel ezelőtt még kétszer is megverte a magyar teniszezőt, ám azóta az erőviszonyok igencsak kiegyenlítődtek közöttük. Sőt a találkozó előtt már Nagy Adrienn is úgy vélte, ezúttal talán már ő az esélyesebb, különösen a melbourne-i kemény, gyors pályának köszönhetően.

A mérkőzés előtti reménykedésből végül valóság lett, hiszen hatalmas küzdelemben, 2 óra 31 perces játékidőt követően a magyar teniszező emelhette örömmel magasba az ütőjét. A számszerű eredmény 6:2, 2:6, 7:6 (7) pedig kiválóan tükrözi a mérkőzés képét.

Egyesben és párosban egyaránt túljutott a második körön Melbourne-ben Nagy Adrienn

Egyesben és párosban egyaránt túljutott a második körön Nagy Adrienn

− Az első szettben Adrienn nagyszerűen játszott, pontosan végrehajtotta az utasításaimat – számolt be a találkozó után Nagy Tamás edző-édesapa az egyes mérkőzésen történtekről. − Azt kértem tőle, hogy sokat játszott centerben nagy tempóval, s ez a taktika be is jött. Egyébként is nagyon jól ment minden. A másodikra az ellenfél kiismerte a játékát, két-három ütés után Adrinak jobban kellett volna nyitnia és úgy befejezni, de ez nem sikerült. A döntő szettben viszont már igen, ennek köszönhetően tudott elhúzni. A végére azonban annyira elfáradt, hogy egyre több izma kezdett görcsölni. Meglévő apró sérülésére ekkor nagyon okosan behívta a gyúrót, s nyert némi  időt. A vége már csak a harcról szólt. Adri akarta jobban a győzelmet.

Nagy Tamás szerint a végjáték bizonyítja legjobban, mennyire hiányzik is az ausztrál túra előtt elmaradt igazi téli alapozás, amelyre a hosszúra nyúlt tavalyi szezon és egy foghúzással járó néhány napos fáradtság miatt nem kerülhetett sor. A kimerítő találkozó után a helyi szervezők Adriennt azonnal a gyúrószobába kísérték, ahol nemcsak masszást, de megfelelő folyadék- és sópótlást is kapott, és jégfürdőben is részesülhetett. Erre a megkülönböztetett figyelemre egyébként azért is volt nagy szüksége, mert egy-két órán belül fontos páros mérkőzés várt rá.

− Amikor Adri végre kijött a kezelésekről, kértem, ne nagyon mutassa mennyire elgyötörte a meccs, hiszen a párosra ugyanolyan önbizalommal kell odaállnia, mint az egyesben – tette még hozzá Nagy Tamás, akinek lánya érthető módon azt a választ adta: állapotát nem nagyon tudta titkolni, mindenki látta, hogy alig tud lábra állni.− Olyan nagy terhelésnek vannak kitéve ezek a fiatalok, hogy nagyon nagy figyelmet kell fordítanunk a fizikai állapotukra. Adriennek nagyon jólesett, hogy Babos Tímea minden lehető módon segített neki ebben, ráadásul a meccseinek eredményét is figyelemmel kíséri. Egy tizenhét éves játékos számára ez olyan pluszokat tud adni, ami semmi mással nem pótolható.

A néhány órával később kezdődő páros találkozón végül semmi jelentősége nem volt annak, hogy ellenfelei látták-e Adrienn fáradtságát vagy sem. Japán partnerével, Kavagucsi Nacumival ugyanis mindössze 45 perc alatt győzték le (6:3, 6:0) a brit Victoria Allen, Destinee Martins kettőst.

Adrienn tehát menetel tovább, egyesben a legjobb 16, párosban pedig a legjobb 8 között folytatja.

További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.02.17 19:22:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Klujber Katrin és Pásztor Noémi érkezésével immár öt tavalyi junior-világbajnok játékos erősíti az FTC felnőtt női kézilabdacsapatát. A zöld-fehérek még nem kiforrott játékosokkal a fedélzeten gyakorlatilag bárki ellen felveszik a versenyt a Bajnokok Ligájában. A klub filozófiájáról, a fiatalos koncepcióról Elek Gábor vezetőedzőt, a már rutinos fradistának számító Márton Grétát és a legújabb szerzeményt, Pásztor Noémit kérdeztük.

2019.02.13 15:32:16

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Ferencvárosi Torna Club újraindítja gyorskorcsolya-szakosztályát, ennek okán a zöld-fehér egyesület sajtótájékoztató keretein belül mutatta be szakmai vezetőit, illetve versenyzőit: a Liu testvérek a klubnál folytatják pályafutásukat.

2019.02.12 20:42:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A sikeres hétfői versenynapot követően kedden folytatódtak a 14. téli ifjúsági olimpiai fesztivál (EYOF) küzdelmei. Az előző napihoz hasonlóan ezúttal is a curlingesek és a rövid pályás gyorskorcsolyázók vitték a prímet. Bontovics Balázs egyéniben az 500 méteres távon szerzett bronzérmet, a vegyes váltónk pedig a 3000 méteres versenyszámban a pénteki döntőbe jutott. Dicséret illeti curlingeseinket is, akik mindkét mérkőzésüket megnyerték, és továbbra is előkelő helyen állnak csoportjukban.

2019.01.24 13:22:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Döntőbe jutott a junior Australian Openen a Nagy Adrienn, Kavagucsi Nacumi leánypáros. A magyar-japán kettős 59 perc alatt, három szettben győzte le francia-máltai ellenfelét, s ezzel mindketten eddigi karrierjük egyik legszebb pillanata előtt állnak. A fináléban egy amerikai duó ellen lépnek pályára.

2019.01.14 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A számtalan emlékezetes pillanatot hozó tavalyi esztendőt követően a hazai sportági szövetség kihirdette az év legjobbjait: a juniorkorosztályban az U20-as világbajnok Háfra Noémi és a jelenleg is a felnőttválogatottal a vb-n részt vevő Máthé Dominik kapta az elismerést.