UP-info utanpotlassport.hu 2019.10.07 18:32 Frissítve: 2019.10.11 13:33

Táncsport: a Party Team megvédte vb- és Eb-elsőségét is

Történelmi sikereket ért el a magyar akrobatikus rock and roll utánpótlás; két hét leforgása alatt kétszer, az Európa-bajnokságon és a világbajnokságon is megvédte címét a junior lányformációs kategóriában versenyző Party Team, de párosban is a világ korosztályos élmezőnyéhez tartoznak a mieink.

A Party Team minden fronton megvédte bajnoki címét a junior lányformációk között Forrás: Magyar Táncsport Szakszövetség

A Party Team minden fronton megvédte bajnoki címét a junior lányformációk között  •  Forrás: Magyar Táncsport Szakszövetség

Nem akármilyen bravúrral kezdődött az akrobatikus rock and rollosok 2019. évi őszi versenyszezonja. A számos korosztályt és kategóriát magában foglaló sportágnak akad egy szegmense, amiben lassan két éve verhetetlenek a mieink a legrangosabb világversenyeken. A junior lányformációs kategóriában szereplő Party Team címvédőként vágott neki az Európa- és a világbajnokságnak is, és talán tagjai sem gondolták volna, hogy lehetséges a dupla újrázás. Nos, fantasztikus teljesítménnyel megismételték tavalyi szereplésüket: a kontinensen, sőt az egész Földön nincs jelenleg az övékénél erősebb produkció.

De a Party Teamen túl is nagyszerűen szerepeltek a magyarok a mögöttünk hagyott két hétben. Nem kell messzire mennünk, maradjunk csak a junior lányformációknál: a Chirio nevű csapat az ukrajnai kontinensviadalon még lemaradt az éremről, a világbajnokságon azonban már a 3. helyen végzett.

A junior páros formációk számára még korábban rendezték a vb-t, így ők most csak az öreg kontinensen mutathatták meg tudásukat. A Home Alone névre elkeresztelt kettős korosztályos világbajnoki címe után az európai pódium legalsó fokára volt hivatott a nemrég összeállt és első jelentős megméretésén résztvevő The Future Team pedig az 5. helyezést szerezte meg.

További korosztályos hírek TÁNCSPORTBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.10.11 22:13:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Péntek este harmadik felkészülési meccsét is lejátszotta a Gera Zoltán irányította 2021-es korosztályos Európa-bajnokságra készülő U21-es labdarúgó-válogatott. A zalaegerszegi összecsapáson a horvát válogatott három góllal bizonyult jobbnak.

2019.09.29 17:02:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az utolsó hétvégén Kovács Bálint bebiztosította első helyét a német gyorsaságimotoros-bajnokság (IDM) Suzuki Cup kategóriájában. A H-Moto Team 18 éves versenyzője egy futamot megnyert, a másik versenyben második lett Hockenheimben.

2019.09.24 21:22:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Telekom Veszprém U21-es csapatával állt ki a Szpartak Moszkva ellen a Seha-liga 3. fordulójában; a Gulyás Péter vezette fiatalok pedig nagyszerűen helyettesítették a felnőtteket: hullámzó mérkőzésen 26–23-ra legyőzték az oroszokat.

2019.09.15 11:21:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Ritkán látott teljesítménnyel rukkolt elő Donyell Malen a holland labdarúgó első osztály szombat esti bajnoki mérkőzésén. A PSV Eindhoven 20 éves támadója öt gólt szerzett a Vitesse ellen.

2019.09.15 09:51:17

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

A tiltás-tűrés-támogatás „szentháromságán” már rég túljutottak a keleti harcművészetek Magyarországon, ahol előbb megvetették lábukat, manapság pedig sosem volt népszerűségnek örvendenek szinte kivétel nélkül. Helyzetükről, az utánpótlásról, az „önképről” a három szövetség elnökét kérdeztük.