UP-info utanpotlassport.hu 2019.10.07 18:32 Frissítve: 2019.10.11 13:33

Táncsport: a Party Team megvédte vb- és Eb-elsőségét is

Történelmi sikereket ért el a magyar akrobatikus rock and roll utánpótlás; két hét leforgása alatt kétszer, az Európa-bajnokságon és a világbajnokságon is megvédte címét a junior lányformációs kategóriában versenyző Party Team, de párosban is a világ korosztályos élmezőnyéhez tartoznak a mieink.

A Party Team minden fronton megvédte bajnoki címét a junior lányformációk között Forrás: Magyar Táncsport Szakszövetség

A Party Team minden fronton megvédte bajnoki címét a junior lányformációk között  •  Forrás: Magyar Táncsport Szakszövetség

Nem akármilyen bravúrral kezdődött az akrobatikus rock and rollosok 2019. évi őszi versenyszezonja. A számos korosztályt és kategóriát magában foglaló sportágnak akad egy szegmense, amiben lassan két éve verhetetlenek a mieink a legrangosabb világversenyeken. A junior lányformációs kategóriában szereplő Party Team címvédőként vágott neki az Európa- és a világbajnokságnak is, és talán tagjai sem gondolták volna, hogy lehetséges a dupla újrázás. Nos, fantasztikus teljesítménnyel megismételték tavalyi szereplésüket: a kontinensen, sőt az egész Földön nincs jelenleg az övékénél erősebb produkció.

De a Party Teamen túl is nagyszerűen szerepeltek a magyarok a mögöttünk hagyott két hétben. Nem kell messzire mennünk, maradjunk csak a junior lányformációknál: a Chirio nevű csapat az ukrajnai kontinensviadalon még lemaradt az éremről, a világbajnokságon azonban már a 3. helyen végzett.

A junior páros formációk számára még korábban rendezték a vb-t, így ők most csak az öreg kontinensen mutathatták meg tudásukat. A Home Alone névre elkeresztelt kettős korosztályos világbajnoki címe után az európai pódium legalsó fokára volt hivatott a nemrég összeállt és első jelentős megméretésén résztvevő The Future Team pedig az 5. helyezést szerezte meg.

További korosztályos hírek TÁNCSPORTBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.

2020.05.12 09:11:17

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az MLSZ döntése értelmében hivatalosan is véget értek a korosztályos bajnokságok; helyezettek, illetve végeredmény alapján feljutók és kiesők nincsenek, az UEFA Ifjúsági Ligában az ETO FC Győr U19-es csapata indulhat.

2020.05.08 12:21:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Amennyiben a RB Salzburg elfogadná az AC Milan által a Tuttosport szerint tett 20 millió eurós ajánlatot, úgy a 19 éves Szoboszlai Dominik lehetne minden idők legdrágább magyar labdarúgója.

2020.05.01 13:31:16

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A LEN (Európai Úszó Szövetség) vezető testülete úgy határozott, hogy elhalasztja a 2020-as junior Európa-bajnokságot az összes szakágban (úszás, nyílt vízi úszás, műugrás, műúszás, vízilabda).