utanpotlassport.hu 2019.03.20 08:19 Frissítve: 2019.03.20 08:23

Sportlövészet: Klenczner Márton újabb éremre vágyik

Klenczner Márton neve már jól ismert a sportlövőberkekben: a 17 éves gödöllői puskás fiú ugyanis a hazai versenyeken elért remek eredményei mellett a napokban nemzetközi szinten is letette a névjegyét.

Munkatársunk, Sztrik Martin helyszíni jelentése Eszékrőlutanpotlassport.hu A gödöllőiek 17 éves sportlövője, Klenczner Márton bronzérmet szerzett a fiú légpuskások versenyében az eszéki junior 10 méteres Európa-bajnokságon, a vegyes csapatok küzdelmeiben pedig a hatvan fős mezőny harmadik legjobb eredményét produkálta, és még megvan az esélye, hogy bővítse saját és egyben a magyar küldöttség éremkollekcióját.

A korosztályos kontinensviadal végéhez közeledve beszélgettünk a helyszínen, az eszéki Gradski Stadionban, hogy megtudjuk: milyen élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodott a junior légfegyveres Európa-bajnokság első két napján?

– Ez az első Eb, amelyen részt veszel. Gondoltad volna, hogy azonnal bronzéremmel kezded meg a sorozatot?

Klenczner Márton (jobbra) bronzérmet szerzett a fiú légpuskások versenyében az eszéki junior Európa-bajnokságon

Klenczner Márton (jobbra) bronzérmet szerzett a fiú légpuskások versenyében az eszéki junior Európa-bajnokságon

– Korántsem. Nem támasztottam magam elé nagy elvárásokat, csupán szerettem volna a legjobbamat nyújtani. Talán ennek is köszönhető, hogy ilyen jól alakultak a dolgok, ugyanis az egyéni alapversenyben egyáltalán nem izgultam.

– Mi a helyzet a döntővel? Ott változott a helyzet?

– Ott már volt némi ijedtség, nem is sikerült jól az első pár sorozat. Aztán beütött az adrenalin, és tudtam javítani a végén, ennek az eredménye pedig egy érem lett.

– Mi járt a fejedben a verseny alatt?

– A jó nyilván az lenne, ha azt tudnám mondani: semmi. Hiszen a cél, hogy kizárjam a külvilágot, a gondolataimat, és csak a lövésre koncentráljak. Azonban ennyire még nem vagyok rutinos. Igazság szerint végig figyeltem az eredményjelzőt, néztem, hogyan állnak a többiek, ezáltal a saját teljesítményemet tudtam felhúzni.

– Mit éreztél, amikor tudatosult benned, hogy megvan a bronz?

– Megkönnyebbültem, majd próbáltam visszazökkeni, mert ugye még versenyben voltam. Aztán a helyezésemen ugyan nem sikerült tovább javítanom, de így is elégedett és boldog vagyok. Hatalmas lökést ad mindez a folytatáshoz.

– Még hátra vannak a csapatversenyek, és a triótok az első helyen zárta a kvalifikációt, s jutott be a negyeddöntőbe, ami azt jelenti, hogy a társaidnak is jól megy a lövés. Mit vársz a folytatástól?

– Mindenképpen szeretném, ha érmet szereznénk. Zalánnal épp az imént veséztük ki a témát, és arra jutottunk, hogy erre minden esélyünk meg is van.

– Pekler Zalánnal vagy a legjobb viszonyban a társaságból?

Fiú légpuskásaink (Klenczner Márton, Török Ferenc, Pekler Zalán) az első helyen kvalifikálták magukat a csapatverseny negyeddöntőjébe

Fiú légpuskásaink (Klenczner Márton, Török Ferenc, Pekler Zalán) az első helyen kvalifikálták magukat a csapatverseny szerdai negyeddöntőjébe

– Igen. Ő a szobatársam is, és elég jó barátság alakult ki közöttünk. Nem csak a sportról, hanem másról is szívesen beszélgetek vele. Jó fej. De itt van még a válogatottban Mészáros Eszter és Lovász Dorina is, akik szintén gödöllőiek, mint én.

– Mi fogott meg leginkább a sportlövészetben? Nem is próbáltál más sportágat?

– De igen, korábban fociztam, aztán pár évvel ezelőtt lézeres puskával elkezdtem lőni. Talán az fogott meg a sportágban, hogy fegyelemre nevel, valamint, hogy a lőállásban van egy saját világom, ahol jól érzem magam, és csak én vagyok, a fegyverem, meg a lőtábla.

– Akkor most a lehető legjobb helyen vagy…

– Igen, jól érzem magam itt Eszéken, remek a hangulat, és jó a szervezés. Bízom benne, hogy továbbra is tartani tudom a remek formát. Itt nem csak a csapatversenyre, hanem a közeljövőre is gondolok. Szeretnék világkupákon részt venni, na meg persze az olimpián, de ez még a jövő zenéje.

További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.04.22 19:44:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Budapest Honvéd-MFA a 3. helyen zárt a VIII. Honvéd-kupán, miután a bronzmeccsen 0–1-ről fordítva, a kétgólos Benczenleitner Barna vezérletével 4–1-re legyőzte az izraeli Maccabi Petah Tikvát.

2019.04.22 18:34:17

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kocsis Mihály testnevelő tanár élete és munkássága címmel jelent meg könyv a Központi Sportiskola egykori igazgatójáról, aki máig érvényes irányt szabott a magyar sport utánpótlás-nevelésének. A kötet – illusztris szerzők tolmácsolásában – a 20. század hazai történelmének és sportjának is árnyalt tükörképe.

2019.04.22 18:14:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Hertha BSC labdarúgócsapata a hivatalos Instagram-oldalán tudatta, hogy a klub német U-válogatott középpályása, a 19 éves Dárdai Palkó múlt héten a Chemnitz elleni U23-as meccsen megsérült,  elszakadt a bokaszalagja, így ebben a szezonban már nem léphet pályára.

2019.04.18 11:24:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bekerült az német U17-es válogatott Európa-bajnokságra készülő keretébe Dárdai Pál középső fia, Márton. A Herthában pallérozódó középhátvéd korábban már csapatkapitányként is vezethette a korosztályos-csapatot, továbbá alapember volt az elitkörben is, így nem meglepő, hogy Michael Feichtenbeiner számít rá az írországi kontinenstornán.

2019.04.11 17:04:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A mezőny egyik legfiatalabbjaként szerepelt élete első felnőtt Európa-bajnokságán a békéscsabaiak tehetséggel megáldott súlyemelője, Mitykó Veronika, aki a 71 kilósok kategóriájában összetettben a 11. helyen végzett Batumiban.