Sportlövészet: Iszprávnik Péter 41. a junior-világbajnokságon

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.06. 12:41
Címkék
A csütörtöki folytatásban sem született magyar döntős helyezés a sportlövők csangvoni junior-világbajnokságán. A fiú légpisztolyosok között Iszprávnik Péter a 41. helyen végzett. Az UTE fiatalja elkövetett néhány nagyobb hibát, de összességében hasznos tapasztalatokkal gyarapodott. Joó Éva szakvezető pozitívnak ítélte a nap mérlegét.

gy. sz. cs.– utanpotlassport.huA harmadik napon sem született meg a várva várt magyar döntős helyezés a dél-koreai Csangvonban zajló junior-világbajnokságon. Igaz, a légpisztolyos fiúk versenyszámában, amelyet csütörtökön rendeztek, nem is lehettek különösebben nagy reményeink, hiszen nem ebben a szakágban találhatók hazánk legeredményesebb lövészei. Az 58 fős mezőnyben ráadásul egyetlen magyar fiú, az UTE-s Iszprávnik Péter képviselte színeinket.gy. sz. cs.– utanpotlassport.huA harmadik napon sem született meg a várva várt magyar döntős helyezés a dél-koreai Csangvonban zajló junior-világbajnokságon. Igaz, a légpisztolyos fiúk versenyszámában, amelyet csütörtökön rendeztek, nem is lehettek különösebben nagy reményeink, hiszen nem ebben a szakágban találhatók hazánk legeredményesebb lövészei. Az 58 fős mezőnyben ráadásul egyetlen magyar fiú, az UTE-s Iszprávnik Péter képviselte színeinket.

Iszprávnik Péter hasznos tapasztalatokkal gazdagodott Csangvonban Fotó: Kalapos Mihály
Iszprávnik Péter hasznos tapasztalatokkal gazdagodott Csangvonban Fotó: Kalapos Mihály

Iszprávnik Péter hasznos tapasztalatokkal gazdagodott Csangvonban  •  Fotó: Kalapos Mihály

A fiatal sportoló 94 körrel indított, ami első sorozatnak az eredmény szempontjából nem is volt olyan rossz, hiszen az utolsó, nyolcadik helyen döntőbe jutott olasz Paolo Monna sem teljesített ekkor még jobban. A folytatásban azonban mindenképpen javulnia kellett volna az előkelőbb helyezés megszerzéséért, ami sajnos nem sikerült. A negyedik sorozatban egy 92-es is becsúszott. Iszprávnik Péter mégsem volt elégedetlen a 41. helyével, hiszen nagy csatában szerezte meg, az új és értékes tapasztalatokról már nem is beszélve.

− Az egyéni csúcsom ötszázhatvanhat kör, tehát négy-öt kör maradt most bennem – magyarázta a lőállásban történteket Iszprávnik Péter. – Óriási volt a küzdelem, ugyanis elkövettem egy-két nagyobb hibát, s hogy ezeket kijavítsam, nagyon kellett kapaszkodnom. Nem vagyok maradéktalanul elégedett, van bennem némi hiányérzet, de a csapatbakerülést is hasonló eredménnyel értem el, nem teljesítettem rosszabbul. Tőlem ez volt a körülbelül elvárt szint, persze egy világbajnokságon mindenki szeretne bizonyítani és valami különlegessel előjönni, de ez most nem sikerült.

A fiatal újpesti azt is elmondta a verseny után, hogy mivel csak két éve kezdett el lőni, ebben az erős mezőnyben rutintalansága is számított. Hiába, a tapasztalat már juniorkorban is döntő lehet. A szó átvitt és konkrét értelmében egyaránt. A Magyar Sportlövők Szövetségének sportági koordinátora, Joó Éva is elégedetten értékelte versenyzője mai teljesítményét:

− Peti meglőtte azt, amit tud, és kellemes érzésekkel tehette le pisztolyát a verseny után. Rengeteg hasznos tapasztalatot szerzett, ami miatt én is és ő is, mosollyal zárhattuk a versenyt. Ekövetett néhány nagy hibát, egy hetes, valamint öt nyolcas is becsúszott, tehát sok kört ajándékozott a vetélytársaknak. De nem hagyta el magát, küzdött, kapaszkodott. Ebben az esetben ez egy élvezetes küzdelem volt, már ha szabad így fogalmaznom. A hibák miatti szomorúságát megértem, de számomra összességében mindenképpen pozitív a mai nap mérlege.

A pénteki folytatásban viszont a sportág magyar szempontból „húzó ágazata” a 10 méteres légpuska szám következik. A leányok mezőnyében Gáspár Lalita, Horváth Lea és Toma Dorina, a fiúk között pedig Hammerl Soma, Pekler Zalán és Vas Péter áll majd lőállásba. S bár a vegyescsapatok versengésében egyikük sem villogott, Joó Éva úgy érzi, felvezetésnek mindenképpen jó volt az egyéni versenyt megelőzően.

−Bár Zalán idén az ifjúsági olimpiára készül elsősorban, úgy érzem most is jó lesz. Én nagyon hiszek benne! De valamennyi versenyszámra és versenyzőre ugyanúgy koncentrálunk, még ha eddig nem is sikerült döntős helyet hoznunk, nyomjuk tovább. Ugyanolyan keményen, ahogy szoktuk– mondta bizakodva Joó Éva.

Légfegyveres világbajnokság. Csangvon. Juniorok.
Légpisztoly. Egyéni. Fiúk. 10 méter.
Alapszakasz: 1. Ho Dzsin Lim (dél-koreai) 583-27x, 2. Yunho Szung (dél-koreai) 581-20x, 3. Chaudhary Saurabh (indiai) 581-18x … 41 Iszprávnik Péter 560-07x (94, 94, 93, 92, 94, 93 )

További korosztályos híreinkSPORTLÖVÉSZETBENa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik