Röplabda: Szerbia 3:0-ra nyert a magyarok ellen a leány U19-es Eb-n

Vágólapra másolva!
2018.04.26. 19:42
Címkék
A magyar U19-es leányválogatott 3:0-ra kikapott a Szerbiában zajló selejtezősorozat A-csoportjának első fordulójában. Jerome Dumas csapata csak a harmadik játékrészben tudta komolyabban megszorongatni ellenfelét, ám szettet nem sikerült nyernie.

K. N. utanpotlassport.huAz U19-es leányválogatott Szerbiában vizitál a héten, ahol a szeptember elején Albániábanrendezendő Európa-bajnokságra próbálja kivívni az indulás jogát. Jerome Dumas tanítványainak pokolian nehéz dolguk van, hiszen három bivalyerős nemzettel kell megküzdeniük az automatikus továbbjutást érő csoportelsőségért. Bár a második,sőta harmadik hellyel sincs minden veszve, ám amelyik csapat ezeken a pozíciókon zár, ott már jó adag szerencsére is szüksége lesz a továbblépéshez.K. N. utanpotlassport.huAz U19-es leányválogatott Szerbiában vizitál a héten, ahol a szeptember elején Albániábanrendezendő Európa-bajnokságra próbálja kivívni az indulás jogát. Jerome Dumas tanítványainak pokolian nehéz dolguk van, hiszen három bivalyerős nemzettel kell megküzdeniük az automatikus továbbjutást érő csoportelsőségért. Bár a második,sőta harmadik hellyel sincs minden veszve, ám amelyik csapat ezeken a pozíciókon zár, ott már jó adag szerencsére is szüksége lesz a továbblépéshez.

A szerbek mindent megtettek a győzelemért Fotó: CEV
A szerbek mindent megtettek a győzelemért Fotó: CEV

A szerbek mindent megtettek a győzelemért  •  Fotó: CEV

A magyar csapat a csoport nyitónapján a házigazda szerbekkel találkozott. Az első szettet nem kezdték rosszul a lányok, a szett végéig „követték” a vendéglátójukat, utolérni azonban nem sikerült őket. Szinte végig két pont körül mozgott a csapatok közti differencia, ami a játszma végére aztán háromra duzzadt Szerbia javára. 25:22-re tehát elbukták a mieink az első szettet.

A második felvonásban felborult a pálya, már ami a szerb fölényt jelentette. Már 8:3-nál érződött a hazaiak erőfölénye, ami később csak tovább fokozódott. 16:6-nál már kezdett nagyon sok lenni a különbség a két csapat közt, ami 21:7-nél érte el a tetőfokát. Ekkor még sikerült három pontot szerezniük a magyaroknak, ám a szettet 25:10-re a szerbek nyerték.

A harmadik játszmát sokkal jobban indították a magyar lányok, mint az első kettőt. 16:15-ig a hazaiak rohantak az eredmény után, akik azonban még időben sikeresen megfordították az állást, 21:20 után pedig már nem adták ki a kezükből a meccset. A szerbekvégül 25:21-es győzelemmel, 3:0-s összesített eredménnyel 77 percnyi játékot követően megnyerték a találkozót.

Fölénk nőttek a kékmezesek, túlságosan is Fotó: CEV
Fölénk nőttek a kékmezesek, túlságosan is Fotó: CEV

Fölénk nőttek a kékmezesek  •  Fotó: CEV

A csoport másik mérkőzésén a dánok csak megizzasztanitudták a hollandokat, legyőzni nem. Végül 3:0-ra nyertek a tulipánosok, de a mérkőzés statisztikáját böngészve csak a találkozó harmadik felvonásának közepénvoltjelentős holland előny (16:9),egyébként végig kiegyenlített játék zajlott a pályán.

Pénteken délután 3 órától a magyar csapat a győzelemmel rajtoló hollandokkal mérkőzik.

LEÁNY U19-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ, A-CSOPORT, SZERBIA, 1. FORDULÓ
Magyarország–Szerbia 0:3 (-22, -10, -21)
Magyarország: Kovács, Szedmák, Sebestyén, Petrenkó, Kökény, Király, Kundrák, Tettamanti, Tóth-Bagi, Oláh, Körtvélyessy, Papp (liberó) Szövetségi edző: Jerome Dumas
A csoport másik mérkőzésén: Dánia−Hollandia 0:3

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik