HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.05.25 15:32 Frissítve: 2018.05.25 15:33

Nagy Sportágválasztó: százegy lehetőség

Megkezdődött a XXII. Budapesti Nagy Sportágválasztó, amelyen 101 sportág ‒ köztük két új, a hőlégballonozás és a vitorlázás ‒ képviselői vannak jelen. A kétnapos programon 25 olimpiai, világ- és Európa-bajnok, illetve országos bajnokságon érmes versenyzővel találkozhatnak az érdeklődők Kőbányán, a Maglódi úti Merkapt Sportközpontban.

HIRDETÉS

Sztrik Martinutanpotlassport.hu Huszonkettedik alkalommal rendezik meg pénteken és szombaton a Budapesti Nagy Sportágválasztót a Merkapt Sportközpontban. A mai ‒ a hagyományokhoz híven ‒ az előre bejelentkezett oktatásai intézmények számára fenntartott nap, míg szombaton a szülőket bevonva hozhatják meg a döntést a gyerekek, hogy melyik sportág legyen az, amelyet közelebbről is szeretnének megismerni. A lehetőségek tárháza nem szűk, hiszen 101 sportág képviselői vannak jelen a rendezvényen.

Százegy sportág képviselői vannak jelen a XXII. Budapesti Nagy Sportágválasztón

Százegy sportág képviselői vannak jelen a XXII. Budapesti Nagy Sportágválasztón

A követek közt ott van Baji Balázs vb-bronzérmes, Eb-ezüstérmes gátfutó is, aki elmondta: sokat hallott az eseményről, de az eddigi felkéréseket különböző elfoglaltságai miatt nem tudta elfogadni.

„Nagyon örülök, hogy idén itt lehetek, ez a kezdeményezés zseniális ötlet, nem véletlenül rendezik meg évente kétszer is. Rengeteg olyan ember él Magyarországon, akik elhanyagolja magát, és a sportot. Bízom benne, hogy a jelenlétünkkel ösztönözni tudjuk őket, és kedvet csinálunk a mozgáshoz, mert a sport igenis jó, rengeteg lehet kapni tőle, többek között egészséget, jó hangulatot, új barátságokat és sikerélményt.”

Bajitól azt is megkérdeztük, hogy szerinte korhoz kötött-e az, hogy valaki sikeressé váljon a sportban.

A vb-bronzérmes, Eb-ezüstérmes gátfutó, Baji Balázs örül neki, hogy idén részt tud venni a rendezvényen Forrás: bajibalazs.blog.hu

A vb-bronzérmes, Eb-ezüstérmes gátfutó Baji Balázs örül neki, hogy idén részt tud venni a rendezvényen  •  Forrás: bajibalazs.blog.hu

„Valamilyen szinten igen, de ez természetesen sportágfüggő is. A legtöbbnek van egy korhatára, ami után már nehéz megtanulni azt a fajta speciális koordinációt, mozgáskultúrát és mentalitást, ami elengedhetetlen a sikerhez. Fiatalon kell megérteni azt, hogy a sport miről szól, hogy kell hozzáállni, később már ezt nehéz elsajátítani. Másrészről viszont azt sem mondanám, hogy túl korán kell kezdeni, mert fontos az is, hogy egy lurkónak legyen gyermekkora. Az is sokat segíthet, ha több sportágat kipróbál, míg megtalálja azt, amiben jó és önmaga lehet. Meg kell találni az egyensúlyt ebben is.”

A gátfutó arra a kérdésre is válaszolt, hogy szerinte mi a fontosabb: a tehetség vagy a szorgalom.

„Sajnos nagyon sok talentumot láttam elkallódni, főleg azért, mert kimagaslóan tehetségesek voltak fiatal korukban, és nem tanultak meg igazán küzdeni a sikerért. Ellenben akik kevésbé voltak megáldva ezzel az adottsággal, de volt bennük szorgalom, akaraterő, előbb-utóbb győztesként jöttek ki a versengésből. Nagyon fontos, hogy ha valaki tehetséges, legyen szorgalmas is, és tanuljon meg keményen küzdeni, mert csak így tudhat szép eredményeket elérni.”

Baji Balázs mellett 25 olimpiai, világ- és Európa-bajnok, illetve országos bajnokságon érmes versenyzővel találkozhatnak az érdeklődök pénteken és szombaton. Többek között Cseh László úszóval, Erdei Zsolt ökölvívóval, Kiss Balázs birkózóval, Gergely Gábor asztaliteniszezővel, Imre Géza vívóval, Sebestyén Júlia műkorcsolyázóval, Storcz Botond kajakossal és Hadfi Dániel cselgáncsozóval.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.16 20:34:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés napot zártak a magyar leányok a serdülő Európa-bajnokság második napján Győrött, az Olimpiai Sportparkban. A mindössze 13 esztendős Fáth Laura a 33 kilogrammosok között szerzett ezüstérmet. Matyi Vivien a 46 kilósok versenyében, Szenttamási Róza és Borsos Viktóra az 50 kilogrammosok mezőnyében, míg Vizi Flóra az 54 kilósok csatájában nyert bronzérmet. A válogatott ezzel a teljesítménnyel a pontverseny ötödik helyén végezett.

2018.06.15 08:54:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Újabb két utánpótláskorú játékos kapott profi szerződést az FTC NB I-es csapatában. A 19 éves Bánfai Kírával és a 17 esztendős Tóth Nikolettel is hosszú távon számolnak a zöld-fehérek. Viszont még nem szeptembertől, ugyanis a fiatalok a következő évet a fejlődésük érdekében a szintén élvonalbeli MTK Budapest együttesében töltik.

2018.05.29 08:43:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kiegyensúlyozott játékkal, megérdemelten nyerte a 11. Puskás–Suzuki-kupát a Genk együttese. A felcsúti U17-es futballtorna gólkirálya a belgák mindössze 15 esztendős csatára, Németh András lett, aki gólt lőtt a Real Madridnak is, és a magyar válogatottban képzeli el a jövőjét.

2018.05.20 11:52:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A nemzetközi szövetség dániai kongresszusán eldőlt: hazai környezetben, Székesfehérváron léphetnek jégre az U18-as fiúk a jövő évi divízió I/B csoportos jégkorong-világbajnokságon. A szintén I/B-ben szereplő U20-asok Lengyelországba, az I/A osztályhoz tartozó U18-as leányok pedig Ausztriába utaznak majd.

2018.05.18 20:23:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Budapest Honvéd-MFA a Real Madrid, a Puskás Akadémia pedig a Bayern München együttese ellen lépett pályára a Puskás-Suzuki-kupa második játéknapján. A kispestiek döntetlent értek el a királyiakkal szemben, míg a házigazdák - csakúgy, mint tavaly - legyűrték a bajorokat. Két játéknap után veretlenek a magyar csapatok, szombaton újabb három mérkőzéssel folytatódik a torna.

HIRDETÉS
HIRDETÉS