Nagy Sportágválasztó: százegy lehetőség

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.25. 15:32
Címkék
Megkezdődött a XXII. Budapesti Nagy Sportágválasztó, amelyen 101 sportág ‒ köztük két új, a hőlégballonozás és a vitorlázás ‒ képviselői vannak jelen. A kétnapos programon 25 olimpiai, világ- és Európa-bajnok, illetve országos bajnokságon érmes versenyzővel találkozhatnak az érdeklődők Kőbányán, a Maglódi úti Merkapt Sportközpontban.

Sztrik Martinutanpotlassport.hu Huszonkettedik alkalommal rendezik meg pénteken és szombaton a Budapesti Nagy Sportágválasztót a Merkapt Sportközpontban. A mai ‒ a hagyományokhoz híven ‒ az előre bejelentkezett oktatásai intézmények számára fenntartott nap, míg szombaton a szülőket bevonva hozhatják meg a döntést a gyerekek, hogy melyik sportág legyen az, amelyet közelebbről is szeretnének megismerni. A lehetőségek tárháza nem szűk, hiszen 101 sportág képviselői vannak jelen a rendezvényen.Sztrik Martinutanpotlassport.hu Huszonkettedik alkalommal rendezik meg pénteken és szombaton a Budapesti Nagy Sportágválasztót a Merkapt Sportközpontban. A mai ‒ a hagyományokhoz híven ‒ az előre bejelentkezett oktatásai intézmények számára fenntartott nap, míg szombaton a szülőket bevonva hozhatják meg a döntést a gyerekek, hogy melyik sportág legyen az, amelyet közelebbről is szeretnének megismerni. A lehetőségek tárháza nem szűk, hiszen 101 sportág képviselői vannak jelen a rendezvényen.

Százegy sportág képviselői vannak jelen a XXII. Budapesti Nagy Sportágválasztón
Százegy sportág képviselői vannak jelen a XXII. Budapesti Nagy Sportágválasztón

Százegy sportág képviselői vannak jelen a XXII. Budapesti Nagy Sportágválasztón

A követek közt ott van Baji Balázs vb-bronzérmes, Eb-ezüstérmes gátfutó is, aki elmondta: sokat hallott az eseményről, de az eddigi felkéréseket különböző elfoglaltságai miatt nem tudta elfogadni.

„Nagyon örülök, hogy idén itt lehetek, ez a kezdeményezés zseniális ötlet, nem véletlenül rendezik meg évente kétszer is. Rengeteg olyan ember él Magyarországon, akik elhanyagolja magát, és a sportot. Bízom benne, hogy a jelenlétünkkel ösztönözni tudjuk őket, és kedvet csinálunk a mozgáshoz, mert a sport igenis jó, rengeteg lehet kapni tőle, többek között egészséget, jó hangulatot, új barátságokat és sikerélményt.”

Bajitól azt is megkérdeztük, hogy szerinte korhoz kötött-e az, hogy valaki sikeressé váljon a sportban.

A vb-bronzérmes, Eb-ezüstérmes gátfutó, Baji Balázs örül neki, hogy idén részt tud venni a rendezvényen Forrás: bajibalazs.blog.hu
A vb-bronzérmes, Eb-ezüstérmes gátfutó, Baji Balázs örül neki, hogy idén részt tud venni a rendezvényen Forrás: bajibalazs.blog.hu

A vb-bronzérmes, Eb-ezüstérmes gátfutó Baji Balázs örül neki, hogy idén részt tud venni a rendezvényen  •  Forrás: bajibalazs.blog.hu

„Valamilyen szinten igen, de ez természetesen sportágfüggő is. A legtöbbnek van egy korhatára, ami után már nehéz megtanulni azt a fajta speciális koordinációt, mozgáskultúrát és mentalitást, ami elengedhetetlen a sikerhez. Fiatalon kell megérteni azt, hogy a sport miről szól, hogy kell hozzáállni, később már ezt nehéz elsajátítani. Másrészről viszont azt sem mondanám, hogy túl korán kell kezdeni, mert fontos az is, hogy egy lurkónak legyen gyermekkora. Az is sokat segíthet, ha több sportágat kipróbál, míg megtalálja azt, amiben jó és önmaga lehet. Meg kell találni az egyensúlyt ebben is.”

A gátfutó arra a kérdésre is válaszolt, hogy szerinte mi a fontosabb: a tehetség vagy a szorgalom.

„Sajnos nagyon sok talentumot láttam elkallódni, főleg azért, mert kimagaslóan tehetségesek voltak fiatal korukban, és nem tanultak meg igazán küzdeni a sikerért. Ellenben akik kevésbé voltak megáldva ezzel az adottsággal, de volt bennük szorgalom, akaraterő, előbb-utóbb győztesként jöttek ki a versengésből. Nagyon fontos, hogy ha valaki tehetséges, legyen szorgalmas is, és tanuljon meg keményen küzdeni, mert csak így tudhat szép eredményeket elérni.”

Baji Balázs mellett 25 olimpiai, világ- és Európa-bajnok, illetve országos bajnokságon érmes versenyzővel találkozhatnak az érdeklődök pénteken és szombaton. Többek között Cseh László úszóval, Erdei Zsolt ökölvívóval, Kiss Balázs birkózóval, Gergely Gábor asztaliteniszezővel, Imre Géza vívóval, Sebestyén Júlia műkorcsolyázóval, Storcz Botond kajakossal és Hadfi Dániel cselgáncsozóval.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik