Labdarúgás: új életkorrekord a Premier League-ben

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.05. 16:07
Címkék
Az már eldőlt az angol labdarúgó-bajnokságban, hogy a Fulham kiesik. Szombaton is kikapott a Wolverhamptontól. A londoniaknak mégis volt búcsúzó, nagy dobásuk. A hajrában pályára küldött Harvey Elliott lett minden idők legfiatalabb Premier League-szereplője.
Harvey Elliott újabb rekordot döntött meg Forrás: Sky Sports
Harvey Elliott újabb rekordot döntött meg Forrás: Sky Sports

Harvey Elliott újabb rekordot döntött meg • Forrás: Sky Sports

Harvey Elliott újabb rekordot döntött meg Forrás: Sky Sports
Harvey Elliott újabb rekordot döntött meg Forrás: Sky Sports

Harvey Elliott újabb rekordot döntött meg • Forrás: Sky Sports

 

K. T. I. – utanpotlassport.huScott Parker, a Fulham ideiglenesen kinevezett menedzsere a 88. percben cserélt, és azzal sporttörténelmet írt a Wolerhampton elleni szombati bajnokin. A pályára küldött Harvey Elliott 16 évesen és 30 naposan az angol Premier League valaha volt legfiatalabb játékosa lett. A rekordot 12 év után – másik, egykori Fulham-játékostól – vette át. A szélsőként és középső középpályásként is bevethető Elliott 2003. április 4-én született, és tavaly nyáron, alig 15 évesen a Fulham felnőttcsapatával edzhetett. A Millwall elleni Ligakupa-mérkőzésen viszont már debütált a „nagyok” között, Floyd Ayité helyére állt be a 81. percben. Már akkor is rekorder lett, mint a kupasorozat valaha volt legfiatalabb pályára lépő szereplője: 15 éves és 174 napos volt. Állítólag úgy kellett kikérni az iskolából, hogy egyáltalán el tudjon menni a 3–1-re megnyert találkozóra.

Most az 1992 óta íródó Premier League érában ért el hasonló csúcsot. Az eddigi rekorder Matthew Briggs volt, aki 2007-ben – szintén a londoni csapat játékosaként – 16 évesen és 65 naposan kapott lehetőséget a Middlesbrough ellen.

Elliott mögött olyan játékosok sorakoznak, mint a 21-szeres válogatott, ma már a Burnleyben futballozó Aaron Lennon (4.) vagy az ex-arsenalos, az angol nemzeti csapatban eddig 34-szer szóhoz jutott Jack Wilshere (9.).

Kérdés, hogy Elliott végül milyen karrierívet fut be; Matthew Briggs hiába járta végig az angol korosztályos csapatokat, végül guyanai színekben lett felnőttválogatott, a PL-ben összesen tizenhárom mérkőzésig jutott a nyolc fulhames idénye során, azóta pedig csak alacsonyabb osztályú klubokban futballozik a szigetországban. Legutóbb a hetedik vonalba tartozó Isthmian League-ben…

A Fulhamnek Elliott bemutatkozása mellett kevés öröme lehetett a mérkőzésben: a Wolverhampton 1–0-ra nyert Leander Dendocker 75. percben szerzett góljával.

A londoni csapat 37 forduló után 26 ponttal áll a tabella 19. helyén, és már hetekkel korábban eldőlt, hogy biztosan kiesik.

További korosztályos híreinkLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik