HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.09.21 14:51 Frissítve: 2018.09.21 14:56

Labdarúgás: U16-os válogatottunk egálban van a szlovénokkal

Az elmúlt három napban kétszer is megmérkőzött a szlovénokkal U16-os labdarúgó-válogatottunk. Az első, nagykanizsai találkozót 3−1-re Belvon Attila együttese nyerte, ám a határ túloldalán már a rivális örülhetett 2−1-es sikernek.

HIRDETÉS

L.S. - utanpotlassport.huHatármenti felkészülési mérkőzéseket vívott a héten U16-os labdarúgó-válogatottunk a szlovénok ellen. Előbb kedden, Nagykanizsán csapott össze a két együttes, majd csütörtökön Gornja Radgonában (Regedén) rendezték a visszavágót.

Egy győzelemmel és egy vereséggel zárt a szlovénok ellen U16-os válogatottunk Forrás: mlsz.hu

Egy győzelemmel és egy vereséggel zárt a szlovénok ellen U16-os válogatottunk  •  Forrás: mlsz.hu

Előbbi találkozóra mintegy 500 néző volt kíváncsi, a magyar válogatott pedig meghálálta a nézők bizalmát. Az első játékrészben fölényben futballozott Belvon Attila együttese, és Németh Dániel révén még a szünet előtt előnybe került. A vendégek ugyan igyekeztek kontrajátékra építeni, Senkó Zsombornak nem sok dolga akadt a kapuban.

A fordulás után bátrabb szlovén csapat lépett a pályára, de ennek újabb magyar gól lett az eredménye: a Németh buktatásáért megítélt büntetőt az újpesti Sztojka Dominik váltotta gólra. Néhány perccel később már háromra nőtt az előny, Helembai Márk remek egyéni akciója végén emelt a kapuba. Az ellenfél ugyan szépített az 59. percben, közelebb nem tudott férkőzni, így 3−1-es magyar sikerrel zárult a két csapat első összecsapása.

A határ túloldalán rendezett visszavágót a szlovénok kezdték jobban, már a kilencedik percben előnybe kerültek. Fölényük kitartott a félidő végéig, nem csoda, hogy Belvon Attila hármat változtatott a szünetben. Fordult a kocka, a mieink feljavultak, ám kontrából ismét a hazaiak voltak eredményesek, megduplázva előnyüket. Németh Dániel ugyan most is betalált, ez csak a szépítésre volt elég: a második játékrészben rengeteg helyzetet kidolgozó magyar válogatott ezúttal 2−1-es vereséget szenvedett.

U16-OS FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Magyarország−Szlovénia 3−1 (1−0)
Nagykanizsa
Magyarország: Senkó − Vámos (Biben 66.), Csinger, Török, Helembai − Sztojka, Kispál, Nagy S. (Farkas 57.) − Kovács M. (Bényei 73.), Németh (Bakos 57.), Kerezsi (Varga 57.) Szövetségi edző: Belvon Attila
Gól: Németh 31., Sztojka 47., Helembai 50.

Szlovénia−Magyarország 2−1 (1−0)
Gornja Radgona
Magyarország: Boros − Biben, Török, Rabi (Csinger 52.), Fűzfői (Helembai 52.) - Sztojka, Kispál (Farkas 60.), Nagy S. (Bényei 41.) - Varga (Kovács M. 41.), Bakos, Kerezsi (Németh 41.)
Gól: Németh 66.

További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.11 14:20:15

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hétfőn jelentették be, hogy a nyáron junior-világbajnoki címet nyerő női U20-as kézilabda-válogatott játékosa, Klujber Katrin nevelőklubjától, a Dunaújvárostól – amelyben tizenegy évet húzott le – az FTC-be igazol.

2018.11.25 22:29:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A fővárosi klubok fölényét hozta a kadétkorú vívók országos bajnokságának második napja is, ám ahogyan az egyéni versenyeknél, úgy a csapatszámokban sem akadt duplázó egyesület. A hat aranyérem, hat különböző egyesülethez került vasárnap is.

2018.11.11 09:08:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A szombati nap a magyar úszósport ünnepe volt. Százhalombattán, a felnőtt rövid pályás országos bajnokság utolsó napján számos egyéni és korosztályos csúcs dőlt meg, miközben öt újabb taggal (dr. Sós Csaba, id. Knézy Jenő, Gyenge Valéria, Pásztory Dóra, Risztov Éva) bővült a Hírességek Csarnoka. Emellett a Jövő Bajnokai-program 2018-as díjazottjait is kihirdették.

2018.11.10 13:40:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az év második legjobb európai ifjúsági korú sportolónőjének választották Késely Ajnát. A Kőbánya SC tizenötszörös junior Európa-bajnok és háromszoros ifjúsági olimpiai aranyérmes 17 éves versenyzőjét az osztrák kerékpáros Laura Stigger előzte meg, Késely a díjátadóról nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

2018.11.07 12:08:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első győzelmét a 2018/19-es évadban a női junior kézilabda-válogatott, a fiatalok az MTK Budapest elleni vereség után 28–26-ra legyőzték edzőmeccsen a Kisvárda alakulatát.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS