Labdarúgás: U16-os válogatottunk egálban van a szlovénokkal

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.21. 14:51
Címkék
Az elmúlt három napban kétszer is megmérkőzött a szlovénokkal U16-os labdarúgó-válogatottunk. Az első, nagykanizsai találkozót 3−1-re Belvon Attila együttese nyerte, ám a határ túloldalán már a rivális örülhetett 2−1-es sikernek.

L.S. - utanpotlassport.huHatármenti felkészülési mérkőzéseket vívott a héten U16-os labdarúgó-válogatottunk a szlovénok ellen. Előbb kedden, Nagykanizsán csapott össze a két együttes, majd csütörtökön Gornja Radgonában (Regedén) rendezték a visszavágót.L.S. - utanpotlassport.huHatármenti felkészülési mérkőzéseket vívott a héten U16-os labdarúgó-válogatottunk a szlovénok ellen. Előbb kedden, Nagykanizsán csapott össze a két együttes, majd csütörtökön Gornja Radgonában (Regedén) rendezték a visszavágót.

Egy győzelemmel és egy vereséggel zárt a szlovénok ellen U16-os válogatottunk Forrás: mlsz.hu
Egy győzelemmel és egy vereséggel zárt a szlovénok ellen U16-os válogatottunk Forrás: mlsz.hu

Egy győzelemmel és egy vereséggel zárt a szlovénok ellen U16-os válogatottunk  •  Forrás: mlsz.hu

Előbbi találkozóra mintegy 500 néző volt kíváncsi, a magyar válogatott pedig meghálálta a nézők bizalmát. Az első játékrészben fölényben futballozott Belvon Attila együttese, és Németh Dániel révén még a szünet előtt előnybe került. A vendégek ugyan igyekeztek kontrajátékra építeni, Senkó Zsombornak nem sok dolga akadt a kapuban.

A fordulás után bátrabb szlovén csapat lépett a pályára, de ennek újabb magyar gól lett az eredménye: a Németh buktatásáért megítélt büntetőt az újpesti Sztojka Dominik váltotta gólra. Néhány perccel később már háromra nőtt az előny, Helembai Márk remek egyéni akciója végén emelt a kapuba. Az ellenfél ugyan szépített az 59. percben, közelebb nem tudott férkőzni, így 3−1-es magyar sikerrel zárult a két csapat első összecsapása.

A határ túloldalán rendezett visszavágót a szlovénok kezdték jobban, már a kilencedik percben előnybe kerültek. Fölényük kitartott a félidő végéig, nem csoda, hogy Belvon Attila hármat változtatott a szünetben. Fordult a kocka, a mieink feljavultak, ám kontrából ismét a hazaiak voltak eredményesek, megduplázva előnyüket. Németh Dániel ugyan most is betalált, ez csak a szépítésre volt elég: a második játékrészben rengeteg helyzetet kidolgozó magyar válogatott ezúttal 2−1-es vereséget szenvedett.

U16-OS FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Magyarország−Szlovénia 3−1 (1−0)
Nagykanizsa
Magyarország:Senkó −Vámos (Biben 66.), Csinger, Török, Helembai − Sztojka, Kispál, Nagy S. (Farkas 57.) − Kovács M. (Bényei 73.), Németh (Bakos 57.), Kerezsi (Varga 57.) Szövetségi edző: Belvon Attila
Gól: Németh 31., Sztojka 47., Helembai 50.

Szlovénia−Magyarország 2−1 (1−0)
Gornja Radgona
Magyarország:Boros − Biben, Török, Rabi (Csinger 52.), Fűzfői (Helembai 52.) - Sztojka, Kispál (Farkas 60.), Nagy S. (Bényei 41.) - Varga (Kovács M. 41.), Bakos, Kerezsi (Németh 41.)
Gól:Németh 66.

További korosztályos híreinkLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik