utanpotlassport.hu 2018.09.21 14:51 Frissítve: 2018.09.21 14:56

Labdarúgás: U16-os válogatottunk egálban van a szlovénokkal

Az elmúlt három napban kétszer is megmérkőzött a szlovénokkal U16-os labdarúgó-válogatottunk. Az első, nagykanizsai találkozót 3−1-re Belvon Attila együttese nyerte, ám a határ túloldalán már a rivális örülhetett 2−1-es sikernek.

L.S. - utanpotlassport.huHatármenti felkészülési mérkőzéseket vívott a héten U16-os labdarúgó-válogatottunk a szlovénok ellen. Előbb kedden, Nagykanizsán csapott össze a két együttes, majd csütörtökön Gornja Radgonában (Regedén) rendezték a visszavágót.

Egy győzelemmel és egy vereséggel zárt a szlovénok ellen U16-os válogatottunk Forrás: mlsz.hu

Egy győzelemmel és egy vereséggel zárt a szlovénok ellen U16-os válogatottunk  •  Forrás: mlsz.hu

Előbbi találkozóra mintegy 500 néző volt kíváncsi, a magyar válogatott pedig meghálálta a nézők bizalmát. Az első játékrészben fölényben futballozott Belvon Attila együttese, és Németh Dániel révén még a szünet előtt előnybe került. A vendégek ugyan igyekeztek kontrajátékra építeni, Senkó Zsombornak nem sok dolga akadt a kapuban.

A fordulás után bátrabb szlovén csapat lépett a pályára, de ennek újabb magyar gól lett az eredménye: a Németh buktatásáért megítélt büntetőt az újpesti Sztojka Dominik váltotta gólra. Néhány perccel később már háromra nőtt az előny, Helembai Márk remek egyéni akciója végén emelt a kapuba. Az ellenfél ugyan szépített az 59. percben, közelebb nem tudott férkőzni, így 3−1-es magyar sikerrel zárult a két csapat első összecsapása.

A határ túloldalán rendezett visszavágót a szlovénok kezdték jobban, már a kilencedik percben előnybe kerültek. Fölényük kitartott a félidő végéig, nem csoda, hogy Belvon Attila hármat változtatott a szünetben. Fordult a kocka, a mieink feljavultak, ám kontrából ismét a hazaiak voltak eredményesek, megduplázva előnyüket. Németh Dániel ugyan most is betalált, ez csak a szépítésre volt elég: a második játékrészben rengeteg helyzetet kidolgozó magyar válogatott ezúttal 2−1-es vereséget szenvedett.

U16-OS FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Magyarország−Szlovénia 3−1 (1−0)
Nagykanizsa
Magyarország: Senkó − Vámos (Biben 66.), Csinger, Török, Helembai − Sztojka, Kispál, Nagy S. (Farkas 57.) − Kovács M. (Bényei 73.), Németh (Bakos 57.), Kerezsi (Varga 57.) Szövetségi edző: Belvon Attila
Gól: Németh 31., Sztojka 47., Helembai 50.

Szlovénia−Magyarország 2−1 (1−0)
Gornja Radgona
Magyarország: Boros − Biben, Török, Rabi (Csinger 52.), Fűzfői (Helembai 52.) - Sztojka, Kispál (Farkas 60.), Nagy S. (Bényei 41.) - Varga (Kovács M. 41.), Bakos, Kerezsi (Németh 41.)
Gól: Németh 66.

További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.08.18 20:59:15

Utánpótlássport Krasznai Bence jelenti Tallinnból utanpotlassport.hu

Magyar aranyéremmel zárult a junior birkózók tallinni világbajnoksága: Takács István (82 kg) a júnusi junior Európa-bajnoki címe után a világ mezőnyét is maga mögé utasította a Tondiraba jégcsarnokban − Lám Bálint 2012-es pattajai sikere óta először ünnepelhetett vb-címet ebben a korosztályban a sportág. Szőke Alexért (97 kg) is szoríthattunk vasárnapi helyosztón, ám ő végül ötödik lett.

2019.08.02 20:08:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

„Minden várakozásunkat felülmúlta a pénteki versenynap. Persze, tudtuk, erősek vagyunk, ugyanakkor azzal nem számoltunk, hogy ilyen jó lesz a kezdés” − mondta büszkén a nyílt vízi úszók szövetségi kapitánya, Gellért Gábor a racicei utánpótlás Európa-bajnokság pénteki versenynapja után, amelyen egy arany-, két ezüst- és egy bronzérmet nyertek a magyarok.

2019.08.01 14:28:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Szerdán az U16-os korosztály döntőjével folytatódott az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság a Lupa-tónál. A dobogó tetejére a lányoknál Gubik Hanna és Puskás Sára, a fiúknál Udvarhelyi Márton és Zarka Márton állhatott fel.

2019.07.29 20:28:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A H-Moto Team 17 éves gyorsasági motorosa, Kovács Bálint a hétvégén ezúttal Schleizben, az IDM Suzuki-kupa sorozatának harmadik fordulójában állt rajthoz, és akárcsak az előző versenyhétvégén, a belgiumi Zolderben, itt is övé lett a pole pozíció, a versenyben futott leggyorsabb köridő, továbbá mindkét futamon őt intették le elsőként. A magyar fiú ezzel megerősítette vezető helyét összetettben is, előnye 31 pontra nőtt vetélytársai előtt.

2019.07.25 13:49:17

Utánpótlássport Krasznai Bence utanpotlassport.hu

„A fiúknak mindig azt mondom: kis hittel nem lehet fellépni a pályára, meg kell próbálni megszerezni az első két hely valamelyikét, hogy bejussunk a legjobb nyolcba. A realitás azt diktálja, hogy a kilenc-tizedik hely valamelyikén végzünk, de igyekszünk ennél jobban szerepelni” – mondta az U18-es fiú kosárválogatott vezetőedzője, Forray Gábor a korosztályos B divíziós nagyváradi Európa-bajnokság előtt.