HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.09.21 14:51 Frissítve: 2018.09.21 14:56

Labdarúgás: U16-os válogatottunk egálban van a szlovénokkal

Az elmúlt három napban kétszer is megmérkőzött a szlovénokkal U16-os labdarúgó-válogatottunk. Az első, nagykanizsai találkozót 3−1-re Belvon Attila együttese nyerte, ám a határ túloldalán már a rivális örülhetett 2−1-es sikernek.

HIRDETÉS

L.S. - utanpotlassport.huHatármenti felkészülési mérkőzéseket vívott a héten U16-os labdarúgó-válogatottunk a szlovénok ellen. Előbb kedden, Nagykanizsán csapott össze a két együttes, majd csütörtökön Gornja Radgonában (Regedén) rendezték a visszavágót.

Egy győzelemmel és egy vereséggel zárt a szlovénok ellen U16-os válogatottunk Forrás: mlsz.hu

Egy győzelemmel és egy vereséggel zárt a szlovénok ellen U16-os válogatottunk  •  Forrás: mlsz.hu

Előbbi találkozóra mintegy 500 néző volt kíváncsi, a magyar válogatott pedig meghálálta a nézők bizalmát. Az első játékrészben fölényben futballozott Belvon Attila együttese, és Németh Dániel révén még a szünet előtt előnybe került. A vendégek ugyan igyekeztek kontrajátékra építeni, Senkó Zsombornak nem sok dolga akadt a kapuban.

A fordulás után bátrabb szlovén csapat lépett a pályára, de ennek újabb magyar gól lett az eredménye: a Németh buktatásáért megítélt büntetőt az újpesti Sztojka Dominik váltotta gólra. Néhány perccel később már háromra nőtt az előny, Helembai Márk remek egyéni akciója végén emelt a kapuba. Az ellenfél ugyan szépített az 59. percben, közelebb nem tudott férkőzni, így 3−1-es magyar sikerrel zárult a két csapat első összecsapása.

A határ túloldalán rendezett visszavágót a szlovénok kezdték jobban, már a kilencedik percben előnybe kerültek. Fölényük kitartott a félidő végéig, nem csoda, hogy Belvon Attila hármat változtatott a szünetben. Fordult a kocka, a mieink feljavultak, ám kontrából ismét a hazaiak voltak eredményesek, megduplázva előnyüket. Németh Dániel ugyan most is betalált, ez csak a szépítésre volt elég: a második játékrészben rengeteg helyzetet kidolgozó magyar válogatott ezúttal 2−1-es vereséget szenvedett.

U16-OS FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Magyarország−Szlovénia 3−1 (1−0)
Nagykanizsa
Magyarország: Senkó − Vámos (Biben 66.), Csinger, Török, Helembai − Sztojka, Kispál, Nagy S. (Farkas 57.) − Kovács M. (Bényei 73.), Németh (Bakos 57.), Kerezsi (Varga 57.) Szövetségi edző: Belvon Attila
Gól: Németh 31., Sztojka 47., Helembai 50.

Szlovénia−Magyarország 2−1 (1−0)
Gornja Radgona
Magyarország: Boros − Biben, Török, Rabi (Csinger 52.), Fűzfői (Helembai 52.) - Sztojka, Kispál (Farkas 60.), Nagy S. (Bényei 41.) - Varga (Kovács M. 41.), Bakos, Kerezsi (Németh 41.)
Gól: Németh 66.

További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.10.13 09:17:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Pénteken kezdődött meg a kajak-kenuzók versenye a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. Rögtön az első napon a kajakos Rendessy Eszter megnyerte a játékokat, ezzel együtt megszerezte a magyar csapat kilencedik aranyérmét. A kenus Pállai Balázs a negyedik helyen zárta a versenyt.

2018.10.11 08:57:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az ötödik aranyérem is megszületett az uszodában a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. A Kőbánya SC 17 éves versenyzője, Késely Ajna a nyolcszáz méter után 200 m gyorson is remek hajrával győzött, eközben a fiú 4x100 méteres vegyes váltó a negyedik helyen zárt.

2018.10.09 19:29:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megsemmisítő vereséggel zárta a már biztos elitkörös U19-es leány labdarúgó-válogatottunk a hazai Európa-bajnoki selejtezőtornát: Turtóczki Sándor szövetségi edző tanítványai a csoportelsőségről döntő keddi összecsapáson 7−0-ra kaptak ki Finnország legjobbjaitól Üllőn.

2018.10.06 15:07:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Baráth Péter góljával 1−0-ra győzte le a szerbeket U17-es labdarúgó-válogatottunk az Európa-bajnoki selejtezőtorna zárónapján, így veretlenül, illetve kapott gól nélkül zárt az Európa-bajnoki selejtezőcsoport élén. Preisinger Sándor együttese remek teljesítményt nyújtott az egész minitornán, és várhatja a tavaszi elitkör sorsolását.

2018.10.03 18:47:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Fölényes győzelemmel kezdte Európa-bajnoki selejtezőcsoportját a magyar U19-es leány labdarúgó-válogatott: Turtóczki Sándor szövetségi edző tanítványai 6−0-ra diadalmaskodtak Üllőn Moldova együttese felett.

HIRDETÉS
HIRDETÉS