HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.05.15 19:09 Frissítve: 2018.05.15 19:34

Labdarúgás: piros lap a tizenegyest védő kapusnak

Kialakult az elődöntő mezőnye az U17-es, angliai labdarúgó Európa-bajnokságon. A nyolc között a belgák és a spanyolok párharca ígérkezett a legkiélezettebb mérkőzésnek, ám mégis a holland-ír találkozó torkollott tizenegyespárbajba. A csoportkörben a portugálokat megelőző norvégok és svédek egyaránt búcsúztak, így a döntőbe jutásért az olaszok és a belgák, illetve a hollandok és az angolok csapnak össze.

HIRDETÉS

Leiner Soma - utanpotlassport.huA hagyományosan erős utánpótlás-válogatottak remeklését hozta az U17-es, angliai labdarúgó Európa-bajnokság csoportköre. A nyugat-európaiak jó teljesítménye mellett két skandináv csapat is tündökölt, a norvégok és a svédek azonos csoportban szerepeltek, s előzték meg a portugál együttest.

 

A belgák továbbra is százszázalékosak Forrás: uefa.com

A belgák továbbra is százszázalékosak  •  Forrás: uefa.com

 

A negyeddöntő legfontosabb kérdése így az volt, tovább tudják-e írni a megkezdett tündérmesét az északiak. A csoportelső norvégokra a jókora szerencsével továbbjutó angol csapat várt a nyolc között. Steven Cooper együttese csak jobb egymás elleni eredményének köszönhetően előzte meg a svájciakat, ám vélhetően jót tett a házigazdának, hogy megcsapta a kiesés szele. A fehérmezesek Duncan fejesének köszönhetően hamar vezetést szereztek, majd a második félidőben Amaechi precíz lövésével már kettő volt az előnyük. A norvégok ugyan eljutottak komoly helyzetekig is, ám nem tudták értékesíteni azokat, így az élesebben játszó házigazdák 2−0-s győzelemmel jutottak a négy közé.

A svédeknek sem termett sok babér az olaszok ellen, pedig volt rá esélyük... A kékmezesek Vergani remek góljával  ugyan már a negyedik percben előnybe kerültek, Roger Franzen együttese a félidő végén büntetőhöz jutott. Az egyenlítés azonban elmaradt, Hammer tizenegyesét Russo oldalra tenyerelte. A fordulást követően kis híja volt, hogy megszülessen a torna legszebb találata: Fagioli alig lépte át a felezővonalat, amikor észrevette,  hogy Andersson jócskán kint áll a kapujából, s az olasz irányító emelése a jobb oldali kapufán csattant. A játékrész hátralévő részében mindkét együttes betalálhatott volna még, de újabb gól helyett csak egy piros lapot láthattak a nézők, a svéd Olssont állította ki a hajrában a játékvezető. A vége így maradt 1−0, az olaszok folytathatják.

A negyeddöntő rangadójának a belga−spanyol párharc ígérkezett. Előbbi együttes maximális pontszámmal, gólt sem kapva végzett kvartettje élén, míg az ibériaiak a hollandoktól elszenvedett vereséget leszámítva magabiztos teljesítményt nyújtottak, a németeket 5−1-re győzték le utolsó csoportmeccsükön.

A belgák első bekapott találatára bő hét percet kellett várni, Baena közelről pofozta a hálóba a labdát. A szünetig ugyan nem változott az eredmény, a fordulást követően azonban gyökeresen megváltozott a mérkőzés képe. Alig fél perccel a kezdő sípszó után már gólnak örülhettek a belgák, Timassi centerezését Vertessen helyezte a kapuba. Nem kellett sokat várni az újabb belga gólra sem, igaz ehhez a spanyol kapus óriási hibája is kellett: Tenas igyekezett felszabadítani, ám pont az előtte álló Mpie lábát találta el, a labda pedig a hálóba pörgött. A hajrában ugyan ordító helyzeteik voltak a spanyoloknak, nem sikerült egyenlíteniük, így a belgák továbbra is százszázalékosak, és az olaszokkal találkoznak a négy között.

 

Drámai tizenegyespárbajt követően jutottak a négy közé a hollandok: Forrás: uefa.com

Drámai tizenegyespárbajt követően jutottak a négy közé a hollandok:  •  Forrás: uefa.com

 

Nem várt könnyű mérkőzés a hollandokra, noha a narancsmezesek szintén hibátlan teljesítménnyel jutottak a nyolc közé. Az írek mindössze két gólt kaptak a csoportkör alatt, Colin O'Brien masszív csapatot rakott össze a tornára. Az első félidőben alig jegyezhettünk fel helyzetet, a másodikban azonban gyors gólváltás pezsdítette a játékot:  előbb Van Gelderen bólintott a kapuba Ihattaren szögletét követően, majd Parrot szerzett okos gólt. A hátralevő időben nem született újabb találat, így következhetettek a tizenegyesek.

A párbaj különösen drámaira sikerült. Az írek első rúgóját leszámítva mindenki betalált, az utolsó holland tizenegyest Redan végezhette el. A zöldmezesek kapusa, Corcoran pedig megfogta a büntetőt, így elviekben folytatódott volna a küzdelem, ám a játékvezető újrarúgatta a kísérletet. Történt ugyanis, hogy Corcoran elmozdult a gólvonalról, ezért ráadásul ki is állította őt Zbynek Proske. A kapus helyére mezőnyjátákos állt, Redan pedig kíméletlenül lőtt a hálóba, így ezen bizarr események után örülhettek a hollandok

A négy közé tehát csupán nyugat-európai válogatottak jutottak, a mérkőzéseket csütörtökön rendezik.

U17-ES LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG, ANGLIA
Az elődöntő párosítása
Olaszország−Belgium
Anglia−Hollandia

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.13 14:26:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés hajrával, az utolsó percekben négy utánpótláskorú játékos által szerzett gólokkal győzött a Vác Siófokon a női kézilabda NB I-ben. Az évek óta a fiatalokra építő együttes a tavalyi évad után ismét bizonyította, hogy járható út a magyar tehetségek csapatba építése. Ezúttal a külföldi világklasszisok sora ellen.

2018.09.04 19:06:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A huszonhárom évig tartó birkózószövetségi elnöki munkásságom lezárultával, kétezer-tizennégyben rájöttem, hogy valamit még kellene csinálni, hiszen több, mint hat évtizede élek a sportágban. Mindent tőle kaptam, mindent neki köszönhetek. A most elkészült tankönyv a hálám újabb produktuma a legendás Mr. Tus-sportiskola után” – mondta a Mr. Tus-tankönyv bemutatóján Budapesten a két nap múlva 70 éves tuskirály, a 100. magyar olimpiai aranyérmet megszerző dr. Hegedüs Csaba.

2018.08.26 20:55:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Elődöntőbe jutott, így minimum bronzérmes Orbán Adrián a Duna Arénában zajló korosztályos boksz-világbajnokságon!

2018.08.23 11:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sportpszichológusaink rendszeresen beszélnek arról: sportoló gyerekeinket hagyjuk meg gyerekeknek, hadd játszanak! Edzőink és pedagógusaink közben gyakran azt tapasztalják, a magyar fiatalok nem tudnak, nem tanulnak meg kellőképpen küzdeni. De milyennek látják őket és a környezetüket a hazánkban dolgozó neves külföldi szakemberek, Kim Rasmussentől Ivkovics Sztojanon át Nebojsa Vignjevicsig? Körképünkben dán, délszláv-magyar és belga szövetségi kapitány, illetve egy élvonalbeli szerb tréner beszél arról: kézi-, kosár-  és röplabdában, illetve labdarúgásban milyenek az utánpótláskorú sportolóink. És arról is, hogy milyenek lehetnének.

2018.08.05 10:06:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

HIRDETÉS
HIRDETÉS