utanpotlassport.hu 2019.05.16 10:47 Frissítve: 2019.05.20 17:56

Labdarúgás: másodszor jutott fel az NB I-be a 21 éves Zöldesi Illés

Az U21-es válogatott kapus, Zöldesi Illés a Kisvárda után a Zalaegerszeggel is feljutott a labdarúgó NB I-be, mindkét szezonban alapembernek számított a másodosztályban, de miután csak kölcsönben szerepelt a ZTE-nél, továbbra is kérdés, megkapja-e a bizonyítási lehetőséget az első osztályban. Az utanpotlassport.hu-nak adott interjúban elmondta, nem görcsöl ezen, folyamatosan fejlődni akar, és mindig az adott pillanatból szeretné a lehető legtöbbet kihozni.

Pór Károly – utanpotlassport.hu– Egymás után a második csapattal jutott fel az NB II-ből, hiszen tavaly a Kisvárdával, most pedig a ZTE-vel is sikerült. Maximálisan elégedett az idényével?
– Az elején volt hiányérzetem, talán nem tudtam Zalaegerszegen rögtön ugyanazt a teljesítményt nyújtani, mint Kisvárdán, de úgy érzem, a szezon második felében a csapatéval együtt az én teljesítményem is feljavult – válaszolta az utanpotlasspot.hu megkeresésére a kapus Zöldesi Illés, a másodosztályban bajnok Zalaegerszeg 21 éves labdarúgója. –  Tavasszal kiegyensúlyozottabb volt a játékunk, ennek köszönhetjük a bajnoki címet, aminek azért is örülök, mert tavaly ugyan feljutottunk a Kisvárdával, de nem lettünk aranyérmesek, most viszont már NB II-es bajnok is lettem.

Zöldesi Illés mindig hálát ad az égieknek a sikerei után Fotó: Facebook

Zöldesi Illés mindig hálát ad az égieknek a sikerei után  •  Fotó: Facebook

– Hogyan történik ilyenkor a kapusoknál a szezon értékelése?
– Leülünk a kapusedzőkkel, és beszélgetünk az idény nagyobb periódusairól, hogy mikor, mik voltak azok a momentumok, amelyek átsegítettek a nehezebb szakaszokon, levonjuk a tanulságokat, hogy tudjam, legközelebb hasonló helyzetben mi lehet követendő. Örülök, hogy a lábbal való játékomon sikerült javítanom, ezt jövőben is szeretném fokozatosan fejleszteni.

– Védéseivel tavaly hozzájárult, hogy a Kisvárda feljusson az NB I-be, de az élvonalban már nem mutatkozhatott be, kölcsönbe került Zalaegerszegre. Csalódott volt, hogy még várnia kell a bemutatkozásra az első osztályban?
– Nem hiszek a véletlenekben. Ez jel volt, hogy még tanulnom kell, és a másodosztályban tapasztalatot szereznem, hogy, amikor odakerülök, elég érett legyek az élvonalra. Inkább játsszak az NB II-ben, minthogy kispadon üljek az NB I-ben.

– Mikor jöhet el az ön ideje? Hogyan tovább, hiszen Zalaegerszegen lejár a kölcsönszerződése és megállapodása Kisvárdára köti?
– Saját teljesítményemet nagyon nehéz objektívan nézni, én már tavaly is úgy voltam vele, hogy szívesen kipróbálnám magam egy osztállyal följebb. Minden tőlem telhetőt igyekszem megtenni, de nem görcsölök azon, hogy mikor játszhatok az NB I-ben, mert az zsákutca lenne, mindennek eljön a maga ideje. Eddig arra koncentráltam, hogy a ZTE-vel minél jobban szerepeljünk, nyártól pedig még él kisvárdai szerződésem. Nyilván ott szeretnék majd futballozni, ahol számítanak rám, és azért dolgozom, hogy senkinek se okozzak csalódást. A jelen pillanatot kell mindig úgy megélni, hogy a lehető legtöbbet ki tudjam hozni belőle.

– Közösségi oldalán a bajnoki címet ünneplő posztban Jézusnak is köszönetet mondott. Mekkora támaszt jelent a sportpályafutásában az Istenbe vetett hite?
– A hit az egész életemet áthatja, mert a futballkarrierem csak egy szakasza az életnek. Ha az életben sikert érek el, mindig hálát adok érte, és arra gondolok, honnan indultam, és mit értem el eddig. Az életre ajándékként tekintek. Ez nagyon sokat segített, amikor tizenhat-tizenhét éves koromban, Győrben volt egy nehéz időszakom, amikor keveset játszottam. Jézusba vetett hitem átsegített a kudarcokon, tudtam, hogy nem vagyok egyedül. Ez életem minden szakaszában meghatározó. Nehéz helyzetben gyakran mondják, hogy a remény hal meg utoljára, de ez a remény, ez a hit sosem hal meg, mindig csak visz előre.

További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.04.04 14:29:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ausztrál bajnokságban vitézkedő Illawara Hawks kosárlabdacsapata súlyos anyagi gondokkal küzd, a klub év újoncának választott fiatalja, LaMelo Ball pedig a jelek szerint nem tétlenkedik: az NBA-be igyekvő 18 éves srác nemes egyszerűséggel megvásárolja imádott együttesét – minderről az ifjú menedzsere, Jermaine Jackson számolt be az ESPN-nek.

2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.