Labdarúgás: Barca-Chelsea és Porto-Hoffenheim elődöntők az ifi BL-ben

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.09. 12:59
Címkék
Kialakult a legjobb négy mezőnye az UEFA Ifjúsági Ligában. Az ifi BL-nek is becézett sorozat nyoni fináléjába a Hoffenheim, a Porto, a Barcelona és a Chelsea jutott − az elődöntőket április 26-án, míg a döntőt április 29-én rendezik a Genfi-tó partján fekvő kisvárosban.

L.S. - utanpotlassport.huNégy különböző ország csapata jutott az UEFA Ifjúsági Liga négyes döntőjébe. Az U19-es sorozata hagyományoknak megfelelően a svájci Nyonban rendezett final four küzdelmeivel zárul, a két elődöntőt április 26-án, míg a finálét három nappal később rendezik az európai szövetség központjában.L.S. - utanpotlassport.huNégy különböző ország csapata jutott az UEFA Ifjúsági Liga négyes döntőjébe. Az U19-es sorozata hagyományoknak megfelelően a svájci Nyonban rendezett final four küzdelmeivel zárul, a két elődöntőt április 26-án, míg a finálét három nappal később rendezik az európai szövetség központjában.

A Chelsea tizenegyeseket követően jutott a négy közé Fotó: Twitter
A Chelsea tizenegyeseket követően jutott a négy közé Fotó: Twitter

A Chelsea tizenegyeseket követően jutott a négy közé  •  Fotó: Twitter

Az ifi BL történetében először szerepelt ily sikeresen horvát, illetve dán együttes: a Dinamo Zagreb a Liverpool, míg a Midtjylland a Manchester United fiataljait ütötte ki a tizenhat között, ám a negyeddöntőben véget ért mindkét csapat meglepetésszerű menetelése. Noha a zágrábiak közel voltak az újabb bravúrhoz, hiszen 2−2-re végeztek a Chelsea otthonában, a tizenegyeseket a londoniak rúgták jobban. A„farkasoknak” becézett dán együttes fiataljai ellenben megszorongatni sem tudták a Portót, a luzitánok 3−0-s sikerrel léptek tovább.

Búcsúzott viszont a Real Madrid, a királyiakat 4−2-es sikerrel ejtette ki a Hoffenheim. A sinsheimi alakulat mindössze a második német együttes, amely eljutott a sorozat elődöntőjéig, a 2013-14-es évadban a Schalke ért el hasonló bravúrt. S ha már történelem: a kétszeres győztes, címvédő Barcelona ismét bejutott a final fourba, a katalánok fordulatos mérkőzésen, egy hosszabbításban értékesített büntetőnek köszönhetően győzték le 3−2 re a Lyont.

A gránátvörös-kékek mellett a Chelsea is két sikerrel büszkélkedhet a sorozat történetében, ugyanakkor az idén már a négy között eldől, melyik együttes növelheti kupagyőzelmei számát. A másik ágon a Porto és Hoffenheim egyaránt először harcolhatja ki a döntőbe jutást.

UEFA IFJÚSÁGI LIGA
A legjobb nyolc között
Barcelona (spanyol)–Lyon (francia) 3−2
Chelsea (angol)–Dinamo Zagreb (horvát) 2−2, a tizenegyesekben 4−2
Porto (portugál)–Midtjylland (dán) 3−0
Hoffenheim (német)–Real Madrid (spanyol) 4−2
Az elődöntő párosítása
Április 26.
Hoffenheim (német)−Porto (portugál), 14.00
Barcelona (spanyol)−Chelsea (angol), 18.00

További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik