Kosárlabda: dupla duplával landolt az élvonalban a húszéves bedobó

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.05. 08:56
Címkék
A húszéves Filipovics Márkó repülőrajtot vett az élvonalbeli bajnokság középszakaszában. A Naturtex-SZTE-Szedeák együttesében kölcsönben szereplő játékos dupla-duplát ért el a Sopron legyőzésekor.

UP-info A férfi kosárlabda NB I-ben megkezdődött a középszakasz, a Naturtex-SZTE-Szedeák évad közben érkezett játékosa, Filipovics Márkó pedig valóságos repülőrajtot vett. Az Alba Fehérvártól kölcsönkapott húszéves bedobó dupla-duplával vette ki a részét a Sopronban aratott 69-63-as győzelemből. A korosztályos válogatott kosaras 16 pontot és 11 lepattanót tett a közösbe, 10 dobásából mindössze két büntető nem landolt a gyűrűben.UP-info A férfi kosárlabda NB I-ben megkezdődött a középszakasz, a Naturtex-SZTE-Szedeák évad közben érkezett játékosa, Filipovics Márkó pedig valóságos repülőrajtot vett. Az Alba Fehérvártól kölcsönkapott húszéves bedobó dupla-duplával vette ki a részét a Sopronban aratott 69-63-as győzelemből. A korosztályos válogatott kosaras 16 pontot és 11 lepattanót tett a közösbe, 10 dobásából mindössze két büntető nem landolt a gyűrűben.

szedeak-filipovics
szedeak-filipovics

Filipovics Márkó szárnyal Szegeden  •  Forrás: szegedma.hu

„Nagyon jól kezdtünk, az első félidőben megalapoztunk a meccset és a győzelmünket. A harmadik negyedben kicsit gyengébben kosaraztunk, ott visszajött a meccsbe a Sopron, picit el is fogytunk, de rutinosabban játszottunk, a végjátékot pedig jobban bírtuk. A sérülésem óta szerintem ez volt a legjobb meccsem, aminek nagyon örülök. Volt már tizenöt pontos meccsem A csoportban, de ezt most sikerült felülmúlnom” – mondta a szegedma.hu portálnak.

Amint arról honlapunk is beszámolt, Márkó januárban térdműtéten esett át. A térdsérülések specialistája, dr. Majzik Ernő kivette a letört porcdarabot, valamint kitisztította a sérült ízületet, ami a jelek szerint újra tökéletesen funkcionál.Ebből egyelőre azonban a Naturtex-SZTE-Szedeák profitál, ahol az évad végéig kölcsönben szerepel a húszéves kosaras. Márkóra persze Fehérváron is számítanak, kölcsönadásakor azért is hosszabbítottak vele szerződést 2019-ig az Alba elöljárói.

A fiatal kosárlabdázó elmondta: könnyű volt Szegeden a beilleszkedés. A vezetőktől mindent megkapott, amire szüksége volt, a kezdeti időszakban pedig a csapaton belül uralkodó jó a hangulat is segítette.

„Az a célunk, hogy elérjük a nyolcadik helyet, és bár addig még jó pár meccs vár ránk, jó lenne a play-offban pályára lépni. Más a koncepció, mint az Albában, itt kevesebben vagyunk, és csapatként kell játszanunk, de eddig ez jól is megy” – fogalmazott Filipovics Márkó.

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik