Kosárlabda: az U20-as fiúk kettős győzelme Szkopjében

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.17. 16:04
Címkék
Megkezdte felkészülését a júliusban, Szófiában rendezendő U20-as B divíziós Európa-bajnokságra a magyar fiúválogatott. Pór Péter, az együttes vezetőedzője és csapata a héten Macedóniába utazott, ahol két meccsen is felülmúlta a házigazda együttest.

Sz. M.utanpotlassport.hu Lassan már két hete készül együtt a magyar U20-as fiú kosárlabda-válogatott; előbb Székesfehérváron zajlottak a tréningek, majd Szkopjéba utazott a gárda, ahol elkezdődött a felkészítő mérkőzések sorozata a júliusi, szófiai B divíziós Európa-bajnokságra. Pór Péter játékosai a napokban két mérkőzést is vívtak a házigazdákkal, szépszámú közönség előtt.Sz. M.utanpotlassport.hu Lassan már két hete készül együtt a magyar U20-as fiú kosárlabda-válogatott; előbb Székesfehérváron zajlottak a tréningek, majd Szkopjéba utazott a gárda, ahol elkezdődött a felkészítő mérkőzések sorozata a júliusi, szófiai B divíziós Európa-bajnokságra. Pór Péter játékosai a napokban két mérkőzést is vívtak a házigazdákkal, szépszámú közönség előtt.

Két mérkőzésen is diadalmaskodott Macedónia ellen Pór Péter legénysége
Két mérkőzésen is diadalmaskodott Macedónia ellen Pór Péter legénysége

Két mérkőzésen is diadalmaskodott Macedónia ellen Pór Péter legénysége

Jó választásnak tűnt Macedónia, hiszen a délszláv stílusra jellemző agresszív kosárlabdázással találták szembe magukat a magyar fiúk már az első napon. Szerencsére a kemény játék és a jó meccshangulat őket pörgette fel jobban, s a szorosabb első negyedet követően (19‒16), a félidőre 19 pontos előnyt sikerült kialakítaniuk. A játék képe a fordulás után sem változott: hiába zárkózott fel időnként az ellenféltíz pont környékére, Bordács Gábor Soma vezetésével magabiztos, 67‒50-es győzelmet aratott Pór Péter legénysége.

Kisebb meglepetést okozva, szombaton teljesen más mentalitással léptek pályára a házigazdák: az előző nap kiválóan teljesítő magyar alakulat hamar tízpontos hátrányban találta magát, ígya szövetségi kapitánynak rendeznie kellett csapata sorait. Ez némileg sikerült is, többek között az idő közben feljavult védekezésnek köszönhetően a félidőre felzárkóztak öt pontra (30‒35). A rövid szusszanás után azonban ismét a hazaiak vették fel jobban a ritmust, és hiába találták szembe magukat az első félidőhöz képest keményebb védekezéssel, a magyar fiúk rossz büntetőzésének okán el tudtak lépni 12 pontra. A záró negyedben azonban minden összeállt válogatottunknál. Jöttek a pontok, működött a védelem, s a remek napot kifogó Fazekas Csaba vezetésével előbb utolérte (74‒74), majd a hosszabbításban 82‒80-ra le is győzte ellenfelét Magyarország.

A csapat hazaérkezése után Németországban folytatódnak majd a felkészülési mérkőzések.

Az U20-as fiúválogatott barátságos mérkőzései, Szkopje (Macedónia)
Macedónia‒Magyarország 50-67 (16-19, 6-22, 18-12, 13-14)
Macedónia‒Magyarország 80-82 (20-10, 15-20, 24-17, 15-27, 6-8)

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik