HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.05.18 16:40 Frissítve: 2018.05.18 17:14

Kézilabda: apróságok fesztiválja

A Nemzeti Kézilabda Akadémia idén harmadszor rendezi meg utánpótlásprogramját, a Lurkófesztivált. A szombati egész napos rendezvény a 6-10 év közötti korosztálynak szól, és várhatóan közel négyszáz gyermeket érint, akik a projektben szereplő tíz iskolát képviselik majd a balatonboglári sportcsarnokban.

HIRDETÉS

UP-infoutanpotlassport.hu Szombaton a kézilabdázásé lesz a főszerep Balatonbogláron, várhatóan közel négyszáz gyermek lepi el a Somogy megyei kisváros sportcsarnokát. Ez azonban nem számít itt újdonságnak, hiszen a Nemzeti Kézilabda Akadémia immár harmadik alkalommal rendezi meg utánpótlásprogramját, a Lurkófesztivált. A fiatalok a csatlakozó tíz város – Balatonboglár, Balatonlelle, Fonyód, Gamás, Mernye, Nádasd, Sopron, Kapuvár, Somogyvár, Szőlősgyörök – iskoláiból érkeznek, és izgatottan várják az egész napos rendezvényt.

 

Csaknem háromszáz gyerek vett részt a NEKA Lurkó Fesztiválon Forrás: neka.hu

A tavalyi nagy sikerű rendezvény után idén is megrendezik a Lurkófesztivált  •  Forrás: neka.hu

 

A programról Mocsai Tamás, a NEKA ügyvezetője, korábbi válogatott játékos beszélt honlapunknak:

„Az eddigi rendezvényeknek nagyon pozitív visszhangja volt, idén is jó hangulatot szeretnénk teremteni. A program lényegében a sport örömünnepe, ahol nem hirdetünk győztest, hiszen mindenki az. Ezen a napon a diákok, a pedagógusok, a szülők, és természetesen a NEKA munkatársai együtt vannak. A fesztivál elsősorban a kézilabda köré épülő vetélkedőkből áll majd, játékos bemelegítéssel, szivacskézilabda-mérkőzésekkel, amelyeket az akadémia trénerei és munkatársai koordinálnak. A cél az, hogy örömet szerezzünk és élményt nyújtsunk, valamint hogy a fiatalok összemérhessék tudásukat a különböző feladatokban.”

A Nemzeti Kézilabda Akadémia által 2017 áprilisában elindított NEKA Lurkóprogram a sportág népszerűsítését tűzte ki célul a 6-10 éves gyerekek körében, szélesítve az iskolai utánpótlás-tömegbázist. A programba bevont minden érintettnek biztosítottak a NEKA által kínált lehetőségek, és a megcélzott korcsoportokra kidolgozott fejlesztési módszertan alkalmazása. Az akadémia szakedzői és munkatársai mentorként segítik az iskolákban zajló játékos kézilabda-foglalkozásokat, megfelelő edzéstervet biztosítva a képzéshez.

Egyéb korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.19 21:05:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Lezajlott a sportlövők ESC ifjúsági liga döntőjének kvalifikációja Innsbruckban, melynek során a magyar korosztályos válogatott a nyugati régió hatos mezőnyében küzdött meg Ausztria, Franciaország, Csehország, Olaszország és Szlovénia együttesével. Puskában sikerrel vették az akadályt a magyar fiatalok, és első helyen jutottak be az októberi fináléba, pisztolyban viszont nem sikerült a bravúr.

2018.06.16 20:34:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés napot zártak a magyar leányok a serdülő Európa-bajnokság második napján Győrött, az Olimpiai Sportparkban. A mindössze 13 esztendős Fáth Laura a 33 kilogrammosok között szerzett ezüstérmet. Matyi Vivien a 46 kilósok versenyében, Szenttamási Róza és Borsos Viktóra az 50 kilogrammosok mezőnyében, míg Vizi Flóra az 54 kilósok csatájában nyert bronzérmet. A válogatott ezzel a teljesítménnyel a pontverseny ötödik helyén végezett.

2018.06.15 08:54:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Újabb két utánpótláskorú játékos kapott profi szerződést az FTC NB I-es csapatában. A 19 éves Bánfai Kírával és a 17 esztendős Tóth Nikolettel is hosszú távon számolnak a zöld-fehérek. Viszont még nem szeptembertől, ugyanis a fiatalok a következő évet a fejlődésük érdekében a szintén élvonalbeli MTK Budapest együttesében töltik.

2018.05.29 08:43:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kiegyensúlyozott játékkal, megérdemelten nyerte a 11. Puskás–Suzuki-kupát a Genk együttese. A felcsúti U17-es futballtorna gólkirálya a belgák mindössze 15 esztendős csatára, Németh András lett, aki gólt lőtt a Real Madridnak is, és a magyar válogatottban képzeli el a jövőjét.

2018.05.20 11:52:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A nemzetközi szövetség dániai kongresszusán eldőlt: hazai környezetben, Székesfehérváron léphetnek jégre az U18-as fiúk a jövő évi divízió I/B csoportos jégkorong-világbajnokságon. A szintén I/B-ben szereplő U20-asok Lengyelországba, az I/A osztályhoz tartozó U18-as leányok pedig Ausztriába utaznak majd.

HIRDETÉS
HIRDETÉS