HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.05.18 16:40 Frissítve: 2018.05.18 17:14

Kézilabda: apróságok fesztiválja

A Nemzeti Kézilabda Akadémia idén harmadszor rendezi meg utánpótlásprogramját, a Lurkófesztivált. A szombati egész napos rendezvény a 6-10 év közötti korosztálynak szól, és várhatóan közel négyszáz gyermeket érint, akik a projektben szereplő tíz iskolát képviselik majd a balatonboglári sportcsarnokban.

HIRDETÉS

UP-infoutanpotlassport.hu Szombaton a kézilabdázásé lesz a főszerep Balatonbogláron, várhatóan közel négyszáz gyermek lepi el a Somogy megyei kisváros sportcsarnokát. Ez azonban nem számít itt újdonságnak, hiszen a Nemzeti Kézilabda Akadémia immár harmadik alkalommal rendezi meg utánpótlásprogramját, a Lurkófesztivált. A fiatalok a csatlakozó tíz város – Balatonboglár, Balatonlelle, Fonyód, Gamás, Mernye, Nádasd, Sopron, Kapuvár, Somogyvár, Szőlősgyörök – iskoláiból érkeznek, és izgatottan várják az egész napos rendezvényt.

 

Csaknem háromszáz gyerek vett részt a NEKA Lurkó Fesztiválon Forrás: neka.hu

A tavalyi nagy sikerű rendezvény után idén is megrendezik a Lurkófesztivált  •  Forrás: neka.hu

 

A programról Mocsai Tamás, a NEKA ügyvezetője, korábbi válogatott játékos beszélt honlapunknak:

„Az eddigi rendezvényeknek nagyon pozitív visszhangja volt, idén is jó hangulatot szeretnénk teremteni. A program lényegében a sport örömünnepe, ahol nem hirdetünk győztest, hiszen mindenki az. Ezen a napon a diákok, a pedagógusok, a szülők, és természetesen a NEKA munkatársai együtt vannak. A fesztivál elsősorban a kézilabda köré épülő vetélkedőkből áll majd, játékos bemelegítéssel, szivacskézilabda-mérkőzésekkel, amelyeket az akadémia trénerei és munkatársai koordinálnak. A cél az, hogy örömet szerezzünk és élményt nyújtsunk, valamint hogy a fiatalok összemérhessék tudásukat a különböző feladatokban.”

A Nemzeti Kézilabda Akadémia által 2017 áprilisában elindított NEKA Lurkóprogram a sportág népszerűsítését tűzte ki célul a 6-10 éves gyerekek körében, szélesítve az iskolai utánpótlás-tömegbázist. A programba bevont minden érintettnek biztosítottak a NEKA által kínált lehetőségek, és a megcélzott korcsoportokra kidolgozott fejlesztési módszertan alkalmazása. Az akadémia szakedzői és munkatársai mentorként segítik az iskolákban zajló játékos kézilabda-foglalkozásokat, megfelelő edzéstervet biztosítva a képzéshez.

Egyéb korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.13 14:26:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés hajrával, az utolsó percekben négy utánpótláskorú játékos által szerzett gólokkal győzött a Vác Siófokon a női kézilabda NB I-ben. Az évek óta a fiatalokra építő együttes a tavalyi évad után ismét bizonyította, hogy járható út a magyar tehetségek csapatba építése. Ezúttal a külföldi világklasszisok sora ellen.

2018.09.04 19:06:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A huszonhárom évig tartó birkózószövetségi elnöki munkásságom lezárultával, kétezer-tizennégyben rájöttem, hogy valamit még kellene csinálni, hiszen több, mint hat évtizede élek a sportágban. Mindent tőle kaptam, mindent neki köszönhetek. A most elkészült tankönyv a hálám újabb produktuma a legendás Mr. Tus-sportiskola után” – mondta a Mr. Tus-tankönyv bemutatóján Budapesten a két nap múlva 70 éves tuskirály, a 100. magyar olimpiai aranyérmet megszerző dr. Hegedüs Csaba.

2018.08.26 20:55:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Elődöntőbe jutott, így minimum bronzérmes Orbán Adrián a Duna Arénában zajló korosztályos boksz-világbajnokságon!

2018.08.23 11:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sportpszichológusaink rendszeresen beszélnek arról: sportoló gyerekeinket hagyjuk meg gyerekeknek, hadd játszanak! Edzőink és pedagógusaink közben gyakran azt tapasztalják, a magyar fiatalok nem tudnak, nem tanulnak meg kellőképpen küzdeni. De milyennek látják őket és a környezetüket a hazánkban dolgozó neves külföldi szakemberek, Kim Rasmussentől Ivkovics Sztojanon át Nebojsa Vignjevicsig? Körképünkben dán, délszláv-magyar és belga szövetségi kapitány, illetve egy élvonalbeli szerb tréner beszél arról: kézi-, kosár-  és röplabdában, illetve labdarúgásban milyenek az utánpótláskorú sportolóink. És arról is, hogy milyenek lehetnének.

2018.08.05 10:06:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

HIRDETÉS
HIRDETÉS