HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.05.18 16:40 Frissítve: 2018.05.18 17:14

Kézilabda: apróságok fesztiválja

A Nemzeti Kézilabda Akadémia idén harmadszor rendezi meg utánpótlásprogramját, a Lurkófesztivált. A szombati egész napos rendezvény a 6-10 év közötti korosztálynak szól, és várhatóan közel négyszáz gyermeket érint, akik a projektben szereplő tíz iskolát képviselik majd a balatonboglári sportcsarnokban.

HIRDETÉS

UP-infoutanpotlassport.hu Szombaton a kézilabdázásé lesz a főszerep Balatonbogláron, várhatóan közel négyszáz gyermek lepi el a Somogy megyei kisváros sportcsarnokát. Ez azonban nem számít itt újdonságnak, hiszen a Nemzeti Kézilabda Akadémia immár harmadik alkalommal rendezi meg utánpótlásprogramját, a Lurkófesztivált. A fiatalok a csatlakozó tíz város – Balatonboglár, Balatonlelle, Fonyód, Gamás, Mernye, Nádasd, Sopron, Kapuvár, Somogyvár, Szőlősgyörök – iskoláiból érkeznek, és izgatottan várják az egész napos rendezvényt.

 

Csaknem háromszáz gyerek vett részt a NEKA Lurkó Fesztiválon Forrás: neka.hu

A tavalyi nagy sikerű rendezvény után idén is megrendezik a Lurkófesztivált  •  Forrás: neka.hu

 

A programról Mocsai Tamás, a NEKA ügyvezetője, korábbi válogatott játékos beszélt honlapunknak:

„Az eddigi rendezvényeknek nagyon pozitív visszhangja volt, idén is jó hangulatot szeretnénk teremteni. A program lényegében a sport örömünnepe, ahol nem hirdetünk győztest, hiszen mindenki az. Ezen a napon a diákok, a pedagógusok, a szülők, és természetesen a NEKA munkatársai együtt vannak. A fesztivál elsősorban a kézilabda köré épülő vetélkedőkből áll majd, játékos bemelegítéssel, szivacskézilabda-mérkőzésekkel, amelyeket az akadémia trénerei és munkatársai koordinálnak. A cél az, hogy örömet szerezzünk és élményt nyújtsunk, valamint hogy a fiatalok összemérhessék tudásukat a különböző feladatokban.”

A Nemzeti Kézilabda Akadémia által 2017 áprilisában elindított NEKA Lurkóprogram a sportág népszerűsítését tűzte ki célul a 6-10 éves gyerekek körében, szélesítve az iskolai utánpótlás-tömegbázist. A programba bevont minden érintettnek biztosítottak a NEKA által kínált lehetőségek, és a megcélzott korcsoportokra kidolgozott fejlesztési módszertan alkalmazása. Az akadémia szakedzői és munkatársai mentorként segítik az iskolákban zajló játékos kézilabda-foglalkozásokat, megfelelő edzéstervet biztosítva a képzéshez.

Egyéb korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.11 14:20:15

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hétfőn jelentették be, hogy a nyáron junior-világbajnoki címet nyerő női U20-as kézilabda-válogatott játékosa, Klujber Katrin nevelőklubjától, a Dunaújvárostól – amelyben tizenegy évet húzott le – az FTC-be igazol.

2018.11.25 22:29:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A fővárosi klubok fölényét hozta a kadétkorú vívók országos bajnokságának második napja is, ám ahogyan az egyéni versenyeknél, úgy a csapatszámokban sem akadt duplázó egyesület. A hat aranyérem, hat különböző egyesülethez került vasárnap is.

2018.11.11 09:08:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A szombati nap a magyar úszósport ünnepe volt. Százhalombattán, a felnőtt rövid pályás országos bajnokság utolsó napján számos egyéni és korosztályos csúcs dőlt meg, miközben öt újabb taggal (dr. Sós Csaba, id. Knézy Jenő, Gyenge Valéria, Pásztory Dóra, Risztov Éva) bővült a Hírességek Csarnoka. Emellett a Jövő Bajnokai-program 2018-as díjazottjait is kihirdették.

2018.11.10 13:40:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az év második legjobb európai ifjúsági korú sportolónőjének választották Késely Ajnát. A Kőbánya SC tizenötszörös junior Európa-bajnok és háromszoros ifjúsági olimpiai aranyérmes 17 éves versenyzőjét az osztrák kerékpáros Laura Stigger előzte meg, Késely a díjátadóról nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

2018.11.07 12:08:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első győzelmét a 2018/19-es évadban a női junior kézilabda-válogatott, a fiatalok az MTK Budapest elleni vereség után 28–26-ra legyőzték edzőmeccsen a Kisvárda alakulatát.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS