B. V. utanpotlassport.hu 2019.11.19 18:03 Frissítve: 2019.11.19 18:04

Kézi: siófoki felkészülési tornán rajtol a női junior-sikerválogatott

Hétfő óta Siófokon készül az Eb-aranyérmes női junior kézilabda-válogatott, csütörtöktől pedig a román, a dán és a norvég válogatott ellen lép pályára felkészülési tornán. Az évad első nagy erőpróbája előtt Golovin Vlagyimir szövetségi edzőt kérdeztük.

A júliusi, junior Európa-bajnoki diadal óta az első komolyabb fellépésére készül a női junior kézilabda-válogatott. Golovin Vlagyimir együttese a román, a dán és a norvég együttest fogadja a Négy Nemzet-tornán a siófoki Kiss Szilárd Sportcsarnokban.

Júliusban néhány másodperccel a lefújás után még Schatzl Natalie is nehezen hitte, hogy Európa-bajnokok lettek Forrás: MKSZ

Júliusban néhány másodperccel a lefújás után még Schatzl Natalie is nehezen hitte, hogy Európa-bajnokok lettek  •  Forrás: MKSZ

A korosztályos válogatottal világ- és Európa-bajnok szövetségi edző elmondta: bár a felkészülés szempontjából fontos ez a hét, nem most lesznek csúcsformában.

„Ugyanolyan felkészülési meccseknek tekintjük, mint a többit, az eredmény ilyenkor természetesen másodlagos. Szerencsére nem most találkozunk először a lányokkal, így vannak már olyan dolgok, amelyek rutinszerűen működnek, azért így is át kell állniuk kicsit más rendszerre. Az egy-két új játékost pedig viszonylag gyorsan be kell építeni.”

A válogatott játékosok az Eb-siker óta sem tétlenkedtek az NB I-ben egyre meghatározóbb szereplőkké válnak. De hogy tetszik a kapitánynak az együttes?

„A nyáron bizonyították, hogy győztes típusok, nemcsak sima meccseink voltak, a nehéz periódusokon is sikeresen átlendültek. A másik oldalról pedig fontos, hogy láthatjuk az ellenfeleket, hol tartanak éppen. Az élmezőnybe tartozó együttesek közül a franciák, a norvégok és a románok másképpen építkeznek, és ebben a korban általában ugrásszerűen fejlődnek. Érdemes figyelni, mennyire erősek éppen, hiszen az utolsó világbajnokságunkon szépen szeretnénk szerepelni.”

A lányok hétfő óta készülnek együtt Siófokon, az első három napon változatos a program, a gyorsítóedzésektől kezdve a támadásvariációkig minden szerepel a programban. Csütörtöktől szombatig pedig következik a torna, sorrendben a románok, a dánok és a norvégok ellen.

NŐI JUNIOR NÉGY NEMZET-TORNA, SIÓFOK
NOVEMBER 21., CSÜTÖRTÖK
16: Norvégia–Dánia
18: Magyarország–Románia
NOVEMBER 22., PÉNTEK
16: Románia–Norvégia
18: Magyarország–Dánia
NOVEMBER 23., SZOMBAT
16: Dánia–Románia

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.12.08 22:17:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A csütörtöki összecsapáson látottakhoz képest jóval simábban nyert az U20-as jégkorong-válogatott Dél-Korea U25-ös együttese ellen; Vas Márton kijevi divízió I/B csoportos világbajnokságra készülő csapata 9–1-re simázta le ázsiai ellenfelét.

2019.12.08 19:37:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

„Nemcsak a Mikulás, hanem a gyerekek teljesítménye is mosolyt csalt az arcunkra" – mondja büszkén dr. Vardanjan Gurgen, a műkorcsolya ágazat sportigazgatója, aki szerint a fiatalok többször is bizonyították az egyhetes viadalon, hogy jó úton halad a hazai utánpótlás.

2019.12.01 14:25:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség évzáró gáláján az U23-as, a junior- és az ifjúsági korosztályban is megnevezték az év legjobb atlétáját. A legfiatalabb győztes a 15 esztendős Varga Gréta volt, a 22 éves Halász Bence pedig a felnőttek között nyert.

2019.11.30 16:23:18

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Negyven ország mintegy ezerötszáz fiatal sportolóját várják a jövőre Kecskeméten rendezendő 54. Nemzetközi Gyermek Játékokra, ahol a 12-15 éves korú gyerekek kilenc sportágban mérhetik össze tudásukat.

2019.11.30 09:03:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Sorozatunkban olyan korábbi klasszisok mondják el véleményüket a hazai sportági utánpótlásról, akik manapság semmilyen vagy csak csekély szerepet töltenek be annak alakításában. Ezúttal a „kajakkirálynővel”, a háromszoros olimpiai és harmincegyszeres világbajnok Kovács Katalinnal beszélgettünk.