HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.02.18 18:31 Frissítve: 2018.02.18 18:38

Jégkorong: sima győzelemmel zárt az U19-es válogatott Kaposváron

Befejeződtek a válogatottszünetben tartott, nemzetközi utánpótlás jégkorongtornák. A magyar csapatok közül az U19-esek a második helyen zártak Kaposvárott, az U15-ösök nyeretlenül tértek haza Olaszországból, míg az U18-as válogatott „lengyelországi” fele a harmadik, a Franciaországban szereplő része a negyedik helyen végzett.

HIRDETÉS

Munkatársainktól – utanpotlassport.huforgalmas csütörtöki, illetve a még sűrűbb pénteki nap után újabb három nemzetközi találkozón léptek pályára utánpótlás jégkorong-válogatottjaink. Az U19-esek Ausztria válogatottja ellen zárták a kaposvári Négy Nemzet-tornát, míg az U18-as gárda a szlovének ellen igyekezett megszerezni első győzelmét Franciaországban. A másik, ugyanezen korosztályba tartozó együttes a lengyelek elleni, szoros vereséget követően a fehéroroszok, majd az ukránok ellen javított volna a varsói megméretésen...

A magyar U19-es válogatott Forrás: MJSZ

A magyar U19-es válogatott  •  Forrás: MJSZ

A legidősebb gárda hamar dűlőre vitte az osztrákok elleni találkozót, hiszen négy perc után már 3−0 állt az eredményjelzőn: Vincze, Kedves, Buzás volt a gólszerzők sorrendje. A második harmadban Kedves tovább növelte az előnyt, és a vendégeknek még mindig nem volt válaszuk.

Egészen a záró harmad közepéig tartotta magát a magyar védelem, akkor emberelőnyből szépített Würschl. Az utolsó szó Péter Andor révén azonban így is a mienk volt, Fodor Szabolcs együttese 5−1-re múlta felül nyugati szomszédunk fiataljait.

A találkozó végén, még nem lehetett tudni, hogy ez a siker elég-e a tornagyőzelemre.

U19-ES NEMZETKÖZI TORNA, KAPOSVÁR
Magyarország – Ausztria 5–1 (3–0, 1–0, 1–1)
Gólszerzők: Kedves 2 (2., 23.), Vincze (2.), Buzás (3.), Péter (49.), illetve Würschl (48.)

Két vereséget vitt magával az épinali torna harmadik fordulójára az U18-as válogatott „franciaországi fele”. A magyarok a szintén nyeretlen szlovén együttessel találkoztak, így a tét a harmadik hely volt a zárónapon.

Az összecsapás elején nagyon beragadt a válogatott, már 47 másodperc után hátrányba került, Aljaz Predan talált Horváth Bendegúz kapujába. Nem sokkal később úgy látszott, gyorsan egyenlíthet Glen Williamson együttese, mivel emberelőnybe került. Azonban ez nemhogy nem sikerült, hanem a fór alatt az ellenfél megduplázta az előnyét, a szlovének második gólját is Predan szerezte.

Ekkor még nem lehetett sejteni, hogy a lényegi kérdések eldőltek, pedig így volt. A második és harmadik harmadban hiába próbálkozott a válogatott, nem talált be. Az U18-asok győzelem nélkül, negyedikként zárták a franciaországi megméretést.

U18-AS NEMZETKÖZI TORNA, ÉPINAL (FRANCIAORSZÁG)
Magyarország–Szlovénia 0–2 (0–2, 0–0, 0–0)
Gólszerzők:
Predan 2 (1., 4.)

A házigazdák elleni, szoros vereséget követően a fehéroroszok ellen igyekezett javítani az U18-as válogatott lengyelországi különítménye. Az első harmad végén azonban hátrányba került együttesünk, és onnan csak futott az eredmény után. Bár többször is sikerült egyenlíteni, Keresztes, Fekete, illetve Zsigmond révén, az utolsó szó a fehéroroszoké volt. A magyar csapat a zárónapon, az ukránok ellen szerezhette meg az első győzelmét a tornán. Már a 4. percben előnybe került: Keresztes Levente passzát Kedves Tamás lőtte be. Ráadásul még az első harmadban sikerült megduplázni az előnyt: Szécsi Roland volt eredményes Fekete Botond és Jakabfy Csongor asszisztjából.

A második harmad derekán szépített az ukrán együttes, de a 37. percben újabb gólt szereztek az U18-asok. Ezúttal Keresztes Levente talált be, Kedves Tamás és Jarács Roland átadásából.

Az utolsó etap elején emberhátrányba kerültek a mieink, az ukránok a kiállítás letelte után találtak be. A rivális a hajrában még egyszer előnyben támadhatott, de a magyar csapat okosan őrizte előnyét, és 3-2-re diadalmaskodott.

U18-AS NEMZETKÖZI TORNA, VARSÓ
Magyarország–Fehéroroszország 3–4 (0–1, 2–1, 1–2)
A magyar gólszerzők:
Keresztes , Fekete, Zsigmond
Magyarország–Ukrajna 3–2 (2–0, 1–1, 0–1)
Magyar gólszerzők: Kedves, Szécsi, Keresztes

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.13 14:26:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés hajrával, az utolsó percekben négy utánpótláskorú játékos által szerzett gólokkal győzött a Vác Siófokon a női kézilabda NB I-ben. Az évek óta a fiatalokra építő együttes a tavalyi évad után ismét bizonyította, hogy járható út a magyar tehetségek csapatba építése. Ezúttal a külföldi világklasszisok sora ellen.

2018.09.04 19:06:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A huszonhárom évig tartó birkózószövetségi elnöki munkásságom lezárultával, kétezer-tizennégyben rájöttem, hogy valamit még kellene csinálni, hiszen több, mint hat évtizede élek a sportágban. Mindent tőle kaptam, mindent neki köszönhetek. A most elkészült tankönyv a hálám újabb produktuma a legendás Mr. Tus-sportiskola után” – mondta a Mr. Tus-tankönyv bemutatóján Budapesten a két nap múlva 70 éves tuskirály, a 100. magyar olimpiai aranyérmet megszerző dr. Hegedüs Csaba.

2018.08.26 20:55:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Elődöntőbe jutott, így minimum bronzérmes Orbán Adrián a Duna Arénában zajló korosztályos boksz-világbajnokságon!

2018.08.23 11:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sportpszichológusaink rendszeresen beszélnek arról: sportoló gyerekeinket hagyjuk meg gyerekeknek, hadd játszanak! Edzőink és pedagógusaink közben gyakran azt tapasztalják, a magyar fiatalok nem tudnak, nem tanulnak meg kellőképpen küzdeni. De milyennek látják őket és a környezetüket a hazánkban dolgozó neves külföldi szakemberek, Kim Rasmussentől Ivkovics Sztojanon át Nebojsa Vignjevicsig? Körképünkben dán, délszláv-magyar és belga szövetségi kapitány, illetve egy élvonalbeli szerb tréner beszél arról: kézi-, kosár-  és röplabdában, illetve labdarúgásban milyenek az utánpótláskorú sportolóink. És arról is, hogy milyenek lehetnének.

2018.08.05 10:06:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

HIRDETÉS
HIRDETÉS