utanpotlassport.hu 2019.04.17 22:14 Frissítve: 2019.04.18 07:54

Jégkorong: ismét kikapott a vébén U18-as váogatottunk

Fájdalmas vereséget szenvedett a rendkívül fegyelmezetlenül játszó U18-as jégkorong-válogatottunk a britektől a divízió I/B csoportos világbajnokság harmadik játéknapján. Svasznek Bence tanítványai az utolsó harmadban visszakapaszkodtak ugyan a mérkőzésbe, a szigetországiak végül 5−4-es sikernek örülhettek. A magyar csapat célja pedig immár nem a feljutás, hanem a bennmaradás...

Leiner Soma - utanpotlassport.huKilenc pont három mérkőzésen − ezzel a jelszóval szállt jégre a keddi pihenőnapot követően U18-as jégkorong-válogatottunk a székesfehérvári divízió I/B csoportos világbajnokságon. Az osztrákok, illetve a szlovénok ellen elszenvedett vereséget követően tehát adott volt a cél, a britek ellen pedig belefoghatott (volna) a pontgyűjtésbe Svasznek Bence együttese.

Horváth Dominik (b) sokszor volt kiszolgáltatott helyzetben Fotó: MJSZ

Horváth Dominik (b) sokszor volt kiszolgáltatott helyzetben  •  Fotó: MJSZ

Noha a szigetországiak szintén botlottak az első két találkozón, brusztolós mérkőzés várt a magyar csapatra, s ez már az első harmadban kiderült. Ahogyan arra számítani lehetett, rengeteg kiállítás tarkította az ütközetet, a játékvezetők az első 20 percben nyolcszor fújtak két percet, így az előnyök menedzselése különösen fontossá vált. A vendégek rögtön az elsőt kihasználták, Samuel Talbot remek egyéni akciót követően helyezett Horváth Dominik kapujába (0−1). Néhány perccel később Falus Ádám is kiült, ám ezt a hátrányt már átvészelték Svasznek Bence tanítványai. Sőt egyre inkább kikecmeregni látszottak a gödörből, Varga Balázs révén − először szerzett gólt ezen a világbajnokságon emberelőnyből a magyar csapat − még egyenlíteni is tudtak (1−1). Az etap végén jöhetett volna a következő, ehelyett azonban óriási védelmi hibákkal, és Kieran Brown találatával (1−2) zárult az első húsz perc.

A szünetet követően sem változott a játék képe, ráadásul a magyar fiúk sorra követték el a felesleges szabálytalanságokat, amelyek rendre kiállítással jártak. A britek pedig éltek a lehetőségekkel, Brown és Bradley Bowering egy-egy góljával már 4−1 volt Martin Grubb fiainak előnye. Ezt már az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok közönsége sem tűrte füttyszó nélkül...

A britek szorításából csak időnként sikerült kijönnünk, sőt emberelőnyből is veszélyeztettek a vendégek, szerencsére Mason Alderson, majd az egész mérkőzésen aktív Brown is elpuskázta a ziccert. Nem úgy Szűcs Ádám, aki egy plexiről visszavágódott korongot értékesített (2−4), kétgólos hátrány maradt az utolsó harmadra.

A záró felvonásban ismét változtatott a sorok összeállításán Svasznek Bence, a cserék pedig megtették hatásukat: a magyar csapat teljesítménye feljavult, és  egyre inkább ráerőltette akaratát az ellenfélre. Ennek eredményeképp Ambrus Gergő közeli találatával előbb szépíteni (3−4), majd egy ajándékba kapott előnyből Schlekmann Márk révén egyenlíteni is sikerült (4−4). Fordítani azonban már nem. Sőt elég volt, hogy az éppen kiegészülő magyar csapat figyelme csak egy pillanatra kihagyjon, Brown harmadik gólja el is döntötte a mérkőzést (4−5). Hiába maradt még szűk két perc, az elkeseredett magyar támadások nem vezettek eredményre, így brit sikerrel zárult a fordulatos mérkőzés.

Csapatunk pénteken az olaszok ellen folytatja szereplését a székesfehérvári világbajnokságon. A jelszó pedig immár két meccs, hat pont − és lehetőleg bennmaradás...

U18-AS DIVÍZIÓ I/B CSOPORTOS VILÁGBAJNOKSÁG, SZÉKESFEHÉRVÁR
Magyarország–Nagy-Britannia 4–5 (1–2, 1–2, 2–1)
Gól:
Varga (12.), Szűcs (37.), Ambrus (46.), Schlekmann (50.) ill. Talbot (5.), Brown (18., 25., 59.), Bowering (26.)
A másik két mérkőzésen: Szlovénia–Olaszország 0–2, Ausztria–Japán 2–3
A világbajnokság állása: 1. Japán 9 pont (11–7), 2. Ausztria 6 (12–4), 3. Szlovénia 5 (5−5), 4. Nagy-Britannia 3 (10−12), 5. Olaszország 3 (4−10), 6. MAGYARORSZÁG 1 (6–10)
A magyar válogatott eddigi eredményei: –Ausztria 1–3−Szlovénia 1−2
A magyar válogatott további programja: Április 19., 16: –Olaszország; Április 20., 19.30: –Japán

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.05.16 21:05:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Farkas Júlia, Fodor Nadin, Kis Janka, Magyar Hanna, Somhegyi Réka, Varga Lujza összeállítású magyar junior ritmikusgimnasztika-kéziszercsapat öt karika gyakorlatával a 14. helyet érdemelte ki a bakui junior Európa-bajnokságon.

2019.05.15 19:57:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A legnagyobb szerencsém az, hogy olyan edzőm van, mint Somlai Béla, aki technikailag olyan dolgokat tanít, amilyeneket talán senki más. Azt mondják, dinamikus, gyors vagyok és a testalkatom is alkalmas a vívásra. Balkezesként pedig van némi előnyöm is, amely nagyon kemény edzéssel párosulva később is meghozhatja a gyümölcsét” − vélekedik sikerének titkáról a 17 éves ifjúsági olimpiai bajnok kardvívó, Rabb Krisztián.

2019.05.15 11:47:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Négy év alatt az NB I-es és EHF-kupa negyeddöntős csapat alapemberévé nőtte ki magát Tatabányán ifj. Rosta Miklós. A 20 éves beállós igazi kézilabdacsaládból származik, az idén góllal mutatkozott be a nagyválogatottban, az ősztől pedig már a bajnoki címvédő MOL-Pick Szeged együttesét erősíti.

2019.05.13 17:24:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek az utánpótláskorú birkózók a három szakág felnőtt magyar bajnokságán. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a harminc súlycsoportból tizennégyet 23 év alatti fiatal nyert meg.

2019.05.05 16:16:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az már eldőlt az angol labdarúgó-bajnokságban, hogy a Fulham kiesik. Szombaton is kikapott a Wolverhamptontól. A londoniaknak mégis volt búcsúzó, nagy dobásuk. A hajrában pályára küldött Harvey Elliott lett minden idők legfiatalabb Premier League-szereplője.