Jégkorong: az U20-as és U18-as válogatott célja viszajutni az elitbe

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.06. 10:54
Címkék
Sűrű év előtt állnak a magyar korosztályos jégkorong-válogatottak. Felkészülési mérkőzések sora vár Vas Márton, illetve Svasznek Bence együttesére, amelyeknek végén az U20-asok decemberben Lengyelországban, az U18-asok áprilisban Székesfehérváron szerepelnek a divízió I/B-világbajnokságon.

B. V. – utanpotlassport.huMiután az előző évadban az U20-as és az U18-as jégkorong-válogatott is kiesett a divízió I/A csoportból, vagyis a világ legjobb tizenhat csapata közül, így a most rajtoló idényben mindkét válogatott számára a visszajutás lehet a legnagyobb – és talán reális – célkitűzés.B. V. – utanpotlassport.huMiután az előző évadban az U20-as és az U18-as jégkorong-válogatott is kiesett a divízió I/A csoportból, vagyis a világ legjobb tizenhat csapata közül, így a most rajtoló idényben mindkét válogatott számára a visszajutás lehet a legnagyobb – és talán reális – célkitűzés.

Az U18-as válogatott áprilisban Székesfehérvárin szerepel a divízió I/B-világbajnokságon Forrás: MJSZ
Az U18-as válogatott áprilisban Székesfehérvárin szerepel a divízió I/B-világbajnokságon Forrás: MJSZ

Az U18-as válogatott áprilisban Székesfehérvárin szerepel a divízió I/B-világbajnokságon  •  Forrás: MJSZ

Bár még alig kezdődött el az őszi szezon, mindkét gárda elkezdte már a közös gyakorlást, és felkészülési tornákon is vettek részt, amelyeken ráadásul új, az A csoportot is megjárt szakvezetők irányították a csapatokat.

Az U20-asokat, vagyis a juniorokat a felnőttválogatott korábbi csapatkapitánya, Vas Márton irányítja. A fiatal tréner miután két rövid edzőtábort is vezényelt a játékosoknak a fővárosban, a karlstadi Super Challenge Cup elnevezésű rangos, svédországi nemzetközi tornára utazott, amelyen a magyar csapat eddigi legjobb eredményét elérve a negyedik helyen zárt.

A következő két hónapban a klubokban készülnek a válogatott tagjai, legközelebb november elején találkoznak, és Négy Nemzet-tornán vesznek Pesterzsébeten. Ez valójában a világbajnoki felkészülés hajrája lesz, miután december 8-án már a lengyelországi Tychyben lép jégre a társaság. A házigazdák mellett a szlovénokkal, az ukránokkal, az olaszokkal és a japánokkal kell megküzdeniük a feljutásért.

A válogatott évada a vb-vel sem ér véget, a keret U19-es tagjai újra találkoznak, és elkezdik építeni a csapatot a jövő decemberi U20-as tornára.

A szintén a szapporói hősök közé tartozó Svasznek Bence vezette U18-as, ifjúsági csapat is elkezdte már a munkát, méghozzá hazai tornával, a Tüskecsarnokban rendezett ORV-vel. A magyar együttest csak a szlovákok állították meg, a második hely azonban így is erős kezdésnek mondható.

A folytatásban három-három felkészülési torna vár az U18-as és az U17-es csapatra, e két együttesből kerülhet ki majd az áprilisi, világbajnoki keret. A fiatalok eljutnak Szlovéniába, Finnországba és Olaszországba is a most kezdődő évadban.

Aztán pedig a tavasszal következhet a székesfehérvári világbajnokság. A hazai rendezésű eseményen egyértelműen a feljutásra törekszik a csapat, ehhez a szlovén, az osztrák, a japán, az olasz és a brit válogatottnál kell jobbnak lennie.

U20-as divízió I/B-világbajnokság
December 8-14., Tychy (Lengyelország)
MAGYARORSZÁG, Lengyelország, Szlovénia, Ukrajna, Olaszország, Japán
U18-as divízió I/B-világbajnokság
Szlovénia, Ausztria, Japán, MAGYARORSZÁG, Olaszország, Nagy-Britannia

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik