Jégkorong: a rájátszásra hajtanak a Fehérvári Titánok

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.22. 08:54
Címkék
A hatodik helyen zárta az Erste Liga alapszakaszát a Fehérvári Titánok főként utánpótláskorú játékosokkal felálló csapata. Kiss Dávid vezetőedző szerint a fiatalok a korosztályos ligát követően jól megfeleltek a kihívásra, amely sok újdonságot tartogatott számukra: például azt is, hogy nem játszanak fölényben minden mérkőzésen.

B. V. – utanpotlassport.huTizennyolc győzelem, huszonkét vereség. Ezzel a mérleggel a hatodik helyen zárta a Fehérvári Titánok utánpótláskorú játékosokra, a tavalyi U20-as (osztrák és magyar) bajnokcsapatra épülő együttese a hazai felnőttélvonal, az Erste Liga alapszakaszát. A fehérvári fiatalok így az alsóház éléről kezdhetik a pontvadászat következő etapját, amelyben már a rájátszásba kerülés lesz a tét.B. V. – utanpotlassport.huTizennyolc győzelem, huszonkét vereség. Ezzel a mérleggel a hatodik helyen zárta a Fehérvári Titánok utánpótláskorú játékosokra, a tavalyi U20-as (osztrák és magyar) bajnokcsapatra épülő együttese a hazai felnőttélvonal, az Erste Liga alapszakaszát. A fehérvári fiatalok így az alsóház éléről kezdhetik a pontvadászat következő etapját, amelyben már a rájátszásba kerülés lesz a tét.

A Fehérvári Titánok csapata a hatodik helyen zárta az Erste Liga alapszakaszát Fotó: Soós Attila/Fehérvári Titánok
A Fehérvári Titánok csapata a hatodik helyen zárta az Erste Liga alapszakaszát Fotó: Soós Attila/Fehérvári Titánok

A Fehérvári Titánok csapata a hatodik helyen zárta az Erste Liga alapszakaszát  •  Fotó: Soós Attila/Fehérvári Titánok

A korosztályos ligából a csapat magjával tartó vezetőedző, Kiss Dávid elégedett az elért helyezéssel, amellyel kihozták magukból a maximumot.

„A bajnokság előtt azt beszéltük a srácokkal, hogy valahol a hatodik-nyolcadik hely környékén szeretnénk zárni, titkon az előbbi volt a célunk. De ezt a startvonalon nem mertem volna kijelenteni, nem ismertük igazán az ellenfeleket, és azt sem tudtuk, hogy roppant fiatal csapatunkkal mire lehetünk képesek az élvonalban.”

Természetesen a felnőttek között igen nagy előnyt jelent, hogy a játékosok nagy része évek óta egymás oldalán játszik.

„Edzőként egyszerűsítette a feladatomat, hogy jól ismertem a fiúkat, és nekik is sokat segített az összeszokottság. Mindig garantáltan jó hangulatban folyik a munka, egységes a társaság. Viszont azt is látnunk kell, hogy míg a korosztályos bajnokságokban nagyon kevés vereséget szenvedtünk, a mostani szezonban előfordult, hogy egymás után nyolcszor is kikaptunk. Így egészen új helyzetet tapasztaltak meg a játékosok, hiszen nagyon mélyről is fel kellett állniuk.”

A novemberi gödör után aztán nagyon jól hajráztak a „Titánok”, azóta tizennyolc mérkőzésből csupán háromszor hagyták el szerzett pont nélkül a jeget. Folyamatosan javultak, ami a fiatal csapatoknál törvényszerű, elvégre az ősszel még óriási ugrást jelentett számukra a felnőttbajnokság.

„Korábban a juniorligában aranyesélyes együttesként állandóan nálunk volt a korong, rendre mi uraltuk a mérkőzéseket. Az idén ez nagyon gyakran nincs így. Meg kellett tanulnunk egy másfajta játékot, sokkal gyakrabban vagyunk védekezésre kényszerítve, s idő kellett, hogy ezt megszokjuk, s erre is készen álljunk.”

A végére viszont tényleg belejött a székesfehérvári alakulat, így bizakodva várhatja az középszakaszt. Ugyanakkor Kiss óvatosságra int a szerdán rajtoló következő széria előtt.

„Teljesen új bajnokság kezdődik, a legkevésbé sem szabad hátradőlnünk a jó eredmények után. Minden eddiginél élesebb mérkőzések várnak ránk, hiszen az összes alsóházi csapatnak az lesz a célja, hogy odaérjen a még három kiadó playoff-hely valamelyikére.”

További korosztályos hírek JÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik