HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2019.01.22 08:54 Frissítve: 2019.01.22 09:01

Jégkorong: a rájátszásra hajtanak a Fehérvári Titánok

A hatodik helyen zárta az Erste Liga alapszakaszát a Fehérvári Titánok főként utánpótláskorú játékosokkal felálló csapata. Kiss Dávid vezetőedző szerint a fiatalok a korosztályos ligát követően jól megfeleltek a kihívásra, amely sok újdonságot tartogatott számukra: például azt is, hogy nem játszanak fölényben minden mérkőzésen.

B. V. – utanpotlassport.huTizennyolc győzelem, huszonkét vereség. Ezzel a mérleggel a hatodik helyen zárta a Fehérvári Titánok utánpótláskorú játékosokra, a tavalyi U20-as (osztrák és magyar) bajnokcsapatra épülő együttese a hazai felnőttélvonal, az Erste Liga alapszakaszát. A fehérvári fiatalok így az alsóház éléről kezdhetik a pontvadászat következő etapját, amelyben már a rájátszásba kerülés lesz a tét.

A Fehérvári Titánok csapata a hatodik helyen zárta az Erste Liga alapszakaszát Fotó: Soós Attila/Fehérvári Titánok

A Fehérvári Titánok csapata a hatodik helyen zárta az Erste Liga alapszakaszát  •  Fotó: Soós Attila/Fehérvári Titánok

A korosztályos ligából a csapat magjával tartó vezetőedző, Kiss Dávid elégedett az elért helyezéssel, amellyel kihozták magukból a maximumot.

„A bajnokság előtt azt beszéltük a srácokkal, hogy valahol a hatodik-nyolcadik hely környékén szeretnénk zárni, titkon az előbbi volt a célunk. De ezt a startvonalon nem mertem volna kijelenteni, nem ismertük igazán az ellenfeleket, és azt sem tudtuk, hogy roppant fiatal csapatunkkal mire lehetünk képesek az élvonalban.”

Természetesen a felnőttek között igen nagy előnyt jelent, hogy a játékosok nagy része évek óta egymás oldalán játszik.

„Edzőként egyszerűsítette a feladatomat, hogy jól ismertem a fiúkat, és nekik is sokat segített az összeszokottság. Mindig garantáltan jó hangulatban folyik a munka, egységes a társaság. Viszont azt is látnunk kell, hogy míg a korosztályos bajnokságokban nagyon kevés vereséget szenvedtünk, a mostani szezonban előfordult, hogy egymás után nyolcszor is kikaptunk. Így egészen új helyzetet tapasztaltak meg a játékosok, hiszen nagyon mélyről is fel kellett állniuk.”

A novemberi gödör után aztán nagyon jól hajráztak a „Titánok”, azóta tizennyolc mérkőzésből csupán háromszor hagyták el szerzett pont nélkül a jeget. Folyamatosan javultak, ami a fiatal csapatoknál törvényszerű, elvégre az ősszel még óriási ugrást jelentett számukra a felnőttbajnokság.

„Korábban a juniorligában aranyesélyes együttesként állandóan nálunk volt a korong, rendre mi uraltuk a mérkőzéseket. Az idén ez nagyon gyakran nincs így. Meg kellett tanulnunk egy másfajta játékot, sokkal gyakrabban vagyunk védekezésre kényszerítve, s idő kellett, hogy ezt megszokjuk, s erre is készen álljunk.”

A végére viszont tényleg belejött a székesfehérvári alakulat, így bizakodva várhatja az középszakaszt. Ugyanakkor Kiss óvatosságra int a szerdán rajtoló következő széria előtt.

„Teljesen új bajnokság kezdődik, a legkevésbé sem szabad hátradőlnünk a jó eredmények után. Minden eddiginél élesebb mérkőzések várnak ránk, hiszen az összes alsóházi csapatnak az lesz a célja, hogy odaérjen a még három kiadó playoff-hely valamelyikére.”

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.02.17 19:22:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Klujber Katrin és Pásztor Noémi érkezésével immár öt tavalyi junior-világbajnok játékos erősíti az FTC felnőtt női kézilabdacsapatát. A zöld-fehérek még nem kiforrott játékosokkal a fedélzeten gyakorlatilag bárki ellen felveszik a versenyt a Bajnokok Ligájában. A klub filozófiájáról, a fiatalos koncepcióról Elek Gábor vezetőedzőt, a már rutinos fradistának számító Márton Grétát és a legújabb szerzeményt, Pásztor Noémit kérdeztük.

2019.02.13 15:32:16

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Ferencvárosi Torna Club újraindítja gyorskorcsolya-szakosztályát, ennek okán a zöld-fehér egyesület sajtótájékoztató keretein belül mutatta be szakmai vezetőit, illetve versenyzőit: a Liu testvérek a klubnál folytatják pályafutásukat.

2019.02.12 20:42:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A sikeres hétfői versenynapot követően kedden folytatódtak a 14. téli ifjúsági olimpiai fesztivál (EYOF) küzdelmei. Az előző napihoz hasonlóan ezúttal is a curlingesek és a rövid pályás gyorskorcsolyázók vitték a prímet. Bontovics Balázs egyéniben az 500 méteres távon szerzett bronzérmet, a vegyes váltónk pedig a 3000 méteres versenyszámban a pénteki döntőbe jutott. Dicséret illeti curlingeseinket is, akik mindkét mérkőzésüket megnyerték, és továbbra is előkelő helyen állnak csoportjukban.

2019.01.24 13:22:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Döntőbe jutott a junior Australian Openen a Nagy Adrienn, Kavagucsi Nacumi leánypáros. A magyar-japán kettős 59 perc alatt, három szettben győzte le francia-máltai ellenfelét, s ezzel mindketten eddigi karrierjük egyik legszebb pillanata előtt állnak. A fináléban egy amerikai duó ellen lépnek pályára.

2019.01.14 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A számtalan emlékezetes pillanatot hozó tavalyi esztendőt követően a hazai sportági szövetség kihirdette az év legjobbjait: a juniorkorosztályban az U20-as világbajnok Háfra Noémi és a jelenleg is a felnőttválogatottal a vb-n részt vevő Máthé Dominik kapta az elismerést.