Jégkorong: a következő évadban sem lesz „túlkoros” a Fehérvári Titánok

Vágólapra másolva!
2020.07.10. 16:24
Címkék
Az idén is szemtelenül fiatal, szinte kivétel nélkül utánpótláskorú vagy még alig felnőtt játékossokkal indul az Erste Ligában a Fehérvári Titánok együttese.

Készülődik az új idényre a Fehérvári AV19 farmcsapata, az utánpótláskorú, hokiakadémiáról kikerült játékosokra épülő Fehérvári Titánok együttese. Olyannyira, hogy a koronavírus-járvány után a szokásoktól eltérően már júliusban jégre léphettek, és megkezdhették az alapozást újabb idényükre a nagyok között.

Változások lesznek a kispadon, ugyanis új vezetőedzőt kapott a gárda: az addig karmester, a nagycsapat másodedzőjévé kinevezett Kiss Dávid helyére a finn Kasper Vuorinen érkezett. Az Allsvenskan ligából igazolt szakember így tekint a feladata elé.

„Lenyűgözött, mennyire egyértelmű volt, hogy a vezetés milyen srácokból álló csapatot és stábot szeretne összeállítani. Meg akarták teremteni a környezetet, ahol az együttes és különösen a játékosok is fejlődhetnek, jobbá válhatnak sportemberként és jégkorongozóként is. Így lehet felépíteni valamit, ami hosszútávú.”

Jövőre is fiatal csapattal száll harcba a Fehérvári Titánok együttese az Erste Ligában Forrás: Fehérvár AV19
Jövőre is fiatal csapattal száll harcba a Fehérvári Titánok együttese az Erste Ligában Forrás: Fehérvár AV19

Jövőre is fiatal csapattal száll harcba a Fehérvári Titánok együttese az Erste Ligában  •  Forrás: Fehérvár AV19

Éppen pénteken jelentették be, hogy hosszabbítanak egyik kulcsjátékosukkal, a 21 éves Péter Andorral, aki a következőképpen várja a feladatokat:

„Azért írtam alá Székesfehérváron, mert nagyon szeretek együtt lenni a csapattársaimmal, évek óta együtt játszunk, gyakorlatilag olyanok vagyunk, mint egy család. A célom az, hogy minél több EBEL-meccsen kapjak lehetőséget, a Titánok között pedig megmutatni, hogy mennyire tudunk küzdeni a liga egyik legfiatalabb csapataként és legalább olyan eredményt elérni, mint a mögöttünk álló idényben.”

Alakulóban van a keret is a következő évadra, az már látszik, hogy csapat – amely majd az új győri jégcsarnokban játssza a hazai mérkőzéseit – ismét tele lesz fiatalokkal, azonban a létszám alapján érkezőkre is lehet még számítani. A klub honlapja alapján jelenleg a következő játékosoknak van szerződése a 2020/21-es évadra:

Kapusok: Gyenes Dávid, Szeles Martin, Horváth Dominik
Hátvédek: Horváth Milán, Dobmayer Dominik, Kóger Balázs
Támadók: Péter Andor, Madácsi Benedek, Balogh Bence, Nagy Ákos, Császár Hunor, Dézsi Bence, Almási Márk, Kovács Alex, Rétfalvi Kristóf, Ambrus Gergő

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik