B. V. utanpotlassport.hu 2020.07.10 16:24 Frissítve: 2020.07.10 16:25

Jégkorong: a következő évadban sem lesz „túlkoros” a Fehérvári Titánok

Az idén is szemtelenül fiatal, szinte kivétel nélkül utánpótláskorú vagy még alig felnőtt játékossokkal indul az Erste Ligában a Fehérvári Titánok együttese.

Készülődik az új idényre a Fehérvári AV19 farmcsapata, az utánpótláskorú, hokiakadémiáról kikerült játékosokra épülő Fehérvári Titánok együttese. Olyannyira, hogy a koronavírus-járvány után a szokásoktól eltérően már júliusban jégre léphettek, és megkezdhették az alapozást újabb idényükre a nagyok között.

Változások lesznek a kispadon, ugyanis új vezetőedzőt kapott a gárda: az addig karmester, a nagycsapat másodedzőjévé kinevezett Kiss Dávid helyére a finn Kasper Vuorinen érkezett. Az Allsvenskan ligából igazolt szakember így tekint a feladata elé.

„Lenyűgözött, mennyire egyértelmű volt, hogy a vezetés milyen srácokból álló csapatot és stábot szeretne összeállítani. Meg akarták teremteni a környezetet, ahol az együttes és különösen a játékosok is fejlődhetnek, jobbá válhatnak sportemberként és jégkorongozóként is. Így lehet felépíteni valamit, ami hosszútávú.”

Jövőre is fiatal csapattal száll harcba a Fehérvári Titánok együttese az Erste Ligában Forrás: Fehérvár AV19

Jövőre is fiatal csapattal száll harcba a Fehérvári Titánok együttese az Erste Ligában  •  Forrás: Fehérvár AV19

Éppen pénteken jelentették be, hogy hosszabbítanak egyik kulcsjátékosukkal, a 21 éves Péter Andorral, aki a következőképpen várja a feladatokat:

„Azért írtam alá Székesfehérváron, mert nagyon szeretek együtt lenni a csapattársaimmal, évek óta együtt játszunk, gyakorlatilag olyanok vagyunk, mint egy család. A célom az, hogy minél több EBEL-meccsen kapjak lehetőséget, a Titánok között pedig megmutatni, hogy mennyire tudunk küzdeni a liga egyik legfiatalabb csapataként és legalább olyan eredményt elérni, mint a mögöttünk álló idényben.”

Alakulóban van a keret is a következő évadra, az már látszik, hogy csapat – amely majd az új győri jégcsarnokban játssza a hazai mérkőzéseit – ismét tele lesz fiatalokkal, azonban a létszám alapján érkezőkre is lehet még számítani. A klub honlapja alapján jelenleg a következő játékosoknak van szerződése a 2020/21-es évadra:

Kapusok: Gyenes Dávid, Szeles Martin, Horváth Dominik
Hátvédek: Horváth Milán, Dobmayer Dominik, Kóger Balázs
Támadók: Péter Andor, Madácsi Benedek, Balogh Bence, Nagy Ákos, Császár Hunor, Dézsi Bence, Almási Márk, Kovács Alex, Rétfalvi Kristóf, Ambrus Gergő

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.

2020.07.17 20:07:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökének, Kulcsár Krisztiánnak a véleményét kértük az után, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kongresszusa elfogadta a 2022-es dakari ifjúsági olimpia négyéves halasztásáról szóló javaslatot.

2020.07.16 15:57:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nemcsak az NB I-es csapatban, hanem a dunaújvárosi utánpótlásban is szerepet vállal a visszatérő Bulath Anita. A 106-szoros válogatott irányítót a számára nem is annyira ismeretlen feladatról kérdeztük.

2020.06.08 14:13:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kovács Bálint, a H-Moto Team 18 éves gyorsaságimotorosa harmadik lett a cseh bajnokság elmúlt hétvégén rendezett brnói fordulójának első futamán.