UP-info utanpotlassport.hu 2020.01.22 09:09 Frissítve: 2020.01.22 21:45

Ifjúsági téli olimpia: magyar éremesélyek a zárónapon

Szerdán a 13., egyben utolsó versenynappal zárult a téli ifjúsági olimpia Lausanne-ban, és magyar szempontból igen eredményesen, hiszen Nagy Laura és kanadai párja, Nathan Young aranyérmet nyert a curlingesek vegyes páros versenyében.

olimpia1

 •  Forrás: olimpia.hu

Nagy Laura és kanadai partnere, Nathan Young reggel az elődöntőben a japán, francia duó ellen könnyedén nyert, a fináléban pedig francia, orosz párost győzött le.  A versenynapon még egy magyar versenyző volt érdekelt, a rövid pályás gyorskorcsolyázó Somogyi Barbara a vegyes csapatok váltóversenyében negyedik lett. A záróünnepséget a lausanne-i Vaudoise Arénában rendezték 19.30 órakor.

21:00
Színes záróünnepség volt a vége

A lausanne-i Vaudoise Arénába először a sportolók vonultak be, majd sorban érkezett a 79 ország zászlóvivője, közte a síugró Molnár Flóriánnal. A  svájci himnusz után a lausanne-i Sport-Up alapítvány harmincöt, 5 és 22 év közötti fogyatékossággal élő gyerekei és fiatal felnőttjei mutatták be előadásukat ép sportolókkal karöltve, a befogadás, a tisztelet és a barátság jegyében.

A szervezőbizottság elnöke, Virginie Faivre kiemelte a szervezők, partnerek, szponzorok és az önkéntesek segítségét, majd a lelkes látogatóknak is megköszönte a jelenlétet. Thomas Bach, a NOB elnöke arra kérte a sportolókat, hogy ugyanúgy, vagy még hangosabban tapsoljanak azoknak, akik értük szurkoltak, valamint sok sikert kivánt az ifjú sportolók további karrierjéhez. Végül az olimpiai himnusz is felcsendült, az olimpiai zászlót pedig a svájci házigazda a következő, 2024-es ifjúsági téli olimpia helyszínéül szolgáló Dél-Korea fiataljainak adta át. A magyar csapat tagjai 2 arany-, 1 ezüst-, és 3 bronzérmet gyűjtöttek Lausanne-ban. A curlinges Nagy Laura vegyes párosban, Hegedüs Levente 3×3-as jégkorongban állhatott a dobogó legfelső fokára, ugyancsak itt lett ezüstérmes Márton Luca és harmadik Metzler Regina, valamint Ivády Milán. Schermann Regina pedig műkorcsolya vegyes csapatban zárt bronzzal. Ezek a vegyes csapatokban szerzett érmek azonban a nemzetek közötti éremtáblázatba nem számítanak bele.

A curlinges Nagy Laura aranyérmes vegyes párosban Forrás: olimpia.hu

A curlinges Nagy Laura aranyérmes vegyes párosban  •  Forrás: olimpia.hu

15:25
Nagy Laura és kanadai párja, Nathan Young aranyérmet nyert a curlingesek vegyes páros versenyében

Az egész versenyen nagyszerű formát mutató Nagy Lauráék a döntőben az orosz Nyikolaj Liszakov és a francia Chana Beitone párosával találkoztak. A magyarok számára a kettős már nem volt ismeretlen a fináléban, a 24 között Szarvas Kristófot és a német Zoe Antest ejtették ki egészen simán. A döntőben azonban állva hagyták őket Nagyék, a harmadik end után már 7–0-re vezettek. Innen még két pontra felzárkózott az ellenfél, de az utolsó két játékrészben megint a félig magyar duó bizonyult jobbnak, így Nagy Lauráék 9­–5-re nyertek.

14.00
Kanada nyerte meg a bronzérmet a fiú jégkorong tornán
A tengerentúli gárda a helyosztón 4-2-re verte a finneket.

11.30
A curlinges Nagy Laura döntős a vegyes párosok versenyében
A magyar versenyző a kanadai Nathan Younggal a négy között 6-2-re győzte le japán és francia ellenfelét, a 13.30 órakor kezdődő fináléban egy francia, orosz duó vár rájuk.

11.00
A rövid pályás gyorskorcsolyázó Somogyi Barbara negyedik lett helyen végzett együttesével a vegyes csapatok váltóversenyében
A számot a dél-koreai Csan Szeo Kim, a japán Mijata Sogo, az amerikai Jonathan So és a holland Diede van Oorschot négyese nyerte.

A MAGYAROK SZERDAI PROGRAMJA:
CURLING. 9.30: vegyes páros elődöntő (Nagy Laura)
RÖVID PÁLYÁS GYORSKORCSOLYA. 10.00: vegyes csapat váltóverseny (Somogyi Barbara - 4. helyen végzett)

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".