utanpotlassport.hu 2019.01.10 15:38 Frissítve: 2019.01.10 15:40

Cselgáncs: nagyszerű évet zártak junior versenyzőink

Fiatal cselgáncsozóink eredményes évet zártak tavaly, a 2018-as junior-világranglistán hatan is a TOP10-ben szerepelnek, míg a nemzetek rangsorában Magyarország a tizennyolcadik helyen végzett. A juniorok edzői idén is hasonlóan jó szereplést várnak az ifjaktól.

Kovács Gyöngyike – utanpotlassport.hu Összesen öt Európa-kupa és két világverseny tarkította a fiatalok versenynaptárát az előző esztendőben, amelyen az utánpótlás rendre szépen teljesített. Az említett hét verseny adja a rangsor alapját, s szinte mindenhol dobogós helyen végeztek a magyarok.

Szigetvári Mercédesz a tavalyi korosztályos Európa-bajnokságon aranyérmes lett, a világranglistán pedig a legjobb magyarként szerepelhet Forrás: m4sport.hu

Szigetvári Mercédesz a tavalyi korosztályos Európa-bajnokságon aranyérmes lett, a világranglistán pedig a legjobb magyarként szerepelhet  •  Forrás: m4sport.hu

„A tehetség, a szorgalom és az alázat elengedhetetlen, de ebben a korosztályban amire már leginkább szükség van, az a kemény munka és a koncentráció” – mondta Radics Attila, a női juniorok vezetőedzője. –  „Nagyon erős a mezőny, viszont versenyzőink remekül helyt álltak az előző évben, ezt várjuk tőlük idén is.”

A világranglista első tíz legjobbja között három lány - három fiú a magyarok mérlege. A hölgyek között szerepel Szigetvári Mercédesz, Beringer Fatime és Tóth Fanni. „Közülük idén már csak Beringer Fatime juniorkorú, mellette Varga Brigitta és Özbas Szofi az, akitől kimagasló szereplést és jó eredményeket várunk” – tette hozzá Radics.

A fiúknál a legjobb Rajkai Róbert, Tóth Apor, illetve Waczulik Richárd lett, közülük csak Rajkai marad a juniorkorosztályban, a többiek a felnőttek között folytatják. „Nagyon tehetségesek a fiataljaink, ebben az esztendőben is szép eredményekre számítunk, érmekkel szeretnénk hazatérni a különböző világversenyekről. Számos Európa-kupán, illetve junior Eb-n és világbajnokságon is indulunk majd, Rajkai Robitól érmet várok, de az első- és másodéves juniorok között Tóth Benedek és Czvetkó Csanád is eredményes lehet” – árulta el a fiúk vezetőedzője, Horváth László.

Az utánpótlás jelenleg a felnőttekkel együtt Ausztriában edzőtáborozik. „Ezek az alkalmak arra is megfelelőek, hogy a fiatalok még többet tanulhassanak és fejlődhessenek, kikérhetik az idősebbek véleményét” – folytatta Horváth, akinek gondolatát Radics Attila fejezte be: „Juniorjaink évről évre jobban szerepelnek, nagyon motiváltak, ugyanakkor kell még pár év, míg beérnek. Azon dolgozunk, hogy a következő korosztály is sikeresen képviselhesse majd Magyarországot az ötkarikás játékokon. A tokiói olimpián még nem, viszont 2024-ben, Párizsban már bizonyíthatnak.”

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.08.22 17:39:15

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

A Tiszavasvári-Balmazújváros-Balatonboglár útvonalat járta be eddigi pályafutása során a fiú U19-es kézilabda-világbajnokság All Star-csapatába választott Kecskés Dániel. A NEKA 17 éves jobbszélsőjével a sikeres vb-ről, az akadémiáról és a céljairól beszélgettünk.

2019.08.22 09:49:18

Utánpótlássport Budai Zoltán utanpotlassport.hu

A 17 éves Bajos Gitta azután, hogy a suhli világkupán két érmet is szerzett, a plzeni Olimpiai Reménységek Versenyén újabb öttel, köztük három arannyal gazdagodott.

2019.08.21 21:09:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az írországi Európa-bajnokságon szerephez jutó játékosokkal harcolta ki a győzelmet a magyar U18-as válogatott, amely 3–2-re múlt felül a lettek korosztályos együttesét. Preisinger Sándor a mieink második félidőben alábbhagyó figyelmét emelte ki a hazai szövetség holnapjának adott nyilatkozatában.

2019.08.20 09:09:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Nem akármilyen teljesítménnyel vétette észre magát a magyar síugrósport egyik legnagyobb ígérete, Vörös Virág. A 20 esztendős lánynak olyasvalami sikerült, ami előtte senkinek hazánkból: pontot szerzett a nyári Grand Prix-sorozatban. Ezzel a 2022-es pekingi olimpiai részvételhez is tett egy óriási lépést.

2019.08.18 20:59:15

Utánpótlássport Krasznai Bence jelenti Tallinnból utanpotlassport.hu

Magyar aranyéremmel zárult a junior birkózók tallinni világbajnoksága: Takács István (82 kg) a júnusi junior Európa-bajnoki címe után a világ mezőnyét is maga mögé utasította a Tondiraba jégcsarnokban − Lám Bálint 2012-es pattajai sikere óta először ünnepelhetett vb-címet ebben a korosztályban a sportág. Szőke Alexért (97 kg) is szoríthattunk vasárnapi helyosztón, ám ő végül ötödik lett.