HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2019.01.10 15:38 Frissítve: 2019.01.10 15:40

Cselgáncs: nagyszerű évet zártak junior versenyzőink

Fiatal cselgáncsozóink eredményes évet zártak tavaly, a 2018-as junior-világranglistán hatan is a TOP10-ben szerepelnek, míg a nemzetek rangsorában Magyarország a tizennyolcadik helyen végzett. A juniorok edzői idén is hasonlóan jó szereplést várnak az ifjaktól.

Kovács Gyöngyike – utanpotlassport.hu Összesen öt Európa-kupa és két világverseny tarkította a fiatalok versenynaptárát az előző esztendőben, amelyen az utánpótlás rendre szépen teljesített. Az említett hét verseny adja a rangsor alapját, s szinte mindenhol dobogós helyen végeztek a magyarok.

Szigetvári Mercédesz a tavalyi korosztályos Európa-bajnokságon aranyérmes lett, a világranglistán pedig a legjobb magyarként szerepelhet Forrás: m4sport.hu

Szigetvári Mercédesz a tavalyi korosztályos Európa-bajnokságon aranyérmes lett, a világranglistán pedig a legjobb magyarként szerepelhet  •  Forrás: m4sport.hu

„A tehetség, a szorgalom és az alázat elengedhetetlen, de ebben a korosztályban amire már leginkább szükség van, az a kemény munka és a koncentráció” – mondta Radics Attila, a női juniorok vezetőedzője. –  „Nagyon erős a mezőny, viszont versenyzőink remekül helyt álltak az előző évben, ezt várjuk tőlük idén is.”

A világranglista első tíz legjobbja között három lány - három fiú a magyarok mérlege. A hölgyek között szerepel Szigetvári Mercédesz, Beringer Fatime és Tóth Fanni. „Közülük idén már csak Beringer Fatime juniorkorú, mellette Varga Brigitta és Özbas Szofi az, akitől kimagasló szereplést és jó eredményeket várunk” – tette hozzá Radics.

A fiúknál a legjobb Rajkai Róbert, Tóth Apor, illetve Waczulik Richárd lett, közülük csak Rajkai marad a juniorkorosztályban, a többiek a felnőttek között folytatják. „Nagyon tehetségesek a fiataljaink, ebben az esztendőben is szép eredményekre számítunk, érmekkel szeretnénk hazatérni a különböző világversenyekről. Számos Európa-kupán, illetve junior Eb-n és világbajnokságon is indulunk majd, Rajkai Robitól érmet várok, de az első- és másodéves juniorok között Tóth Benedek és Czvetkó Csanád is eredményes lehet” – árulta el a fiúk vezetőedzője, Horváth László.

Az utánpótlás jelenleg a felnőttekkel együtt Ausztriában edzőtáborozik. „Ezek az alkalmak arra is megfelelőek, hogy a fiatalok még többet tanulhassanak és fejlődhessenek, kikérhetik az idősebbek véleményét” – folytatta Horváth, akinek gondolatát Radics Attila fejezte be: „Juniorjaink évről évre jobban szerepelnek, nagyon motiváltak, ugyanakkor kell még pár év, míg beérnek. Azon dolgozunk, hogy a következő korosztály is sikeresen képviselhesse majd Magyarországot az ötkarikás játékokon. A tokiói olimpián még nem, viszont 2024-ben, Párizsban már bizonyíthatnak.”

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.01.14 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A számtalan emlékezetes pillanatot hozó tavalyi esztendőt követően a hazai sportági szövetség kihirdette az év legjobbjait: a juniorkorosztályban az U20-as világbajnok Háfra Noémi és a jelenleg is a felnőttválogatottal a vb-n részt vevő Máthé Dominik kapta az elismerést.

2019.01.13 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Év közben váltott klubot a Telekom Veszprém 19 éves balátlövője, Borzas Uros. Igaz, csak ideiglenesen intett búcsút a bakonyi klubnak a korosztályos válogatott kézilabdázó, az évad végéig került kölcsönbe a jelenleg az NB I harmadik helyen álló Grundfos Tatabánya gárdájához.

2019.01.11 16:11:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Élete első Forma-3-as versenyén indult ma el Keszthelyi Vivien, amelyen a nyolcadik helyen végzett. A 18 esztendős autóversenyző Thaiföldön kezdte meg az F3 ázsiai, téli bajnokságában a szezont, és mivel még nem vezetett ilyen autót, már január 4-én a helyszínre utazott, hogy felkészülése a lehető legtökéletesebb legyen. A futam előtt beszélgettünk vele.

2018.12.11 14:20:15

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hétfőn jelentették be, hogy a nyáron junior-világbajnoki címet nyerő női U20-as kézilabda-válogatott játékosa, Klujber Katrin nevelőklubjától, a Dunaújvárostól – amelyben tizenegy évet húzott le – az FTC-be igazol.

2018.11.25 22:29:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A fővárosi klubok fölényét hozta a kadétkorú vívók országos bajnokságának második napja is, ám ahogyan az egyéni versenyeknél, úgy a csapatszámokban sem akadt duplázó egyesület. A hat aranyérem, hat különböző egyesülethez került vasárnap is.