HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.05.17 19:05 Frissítve: 2018.05.17 19:13

Asztalitenisz: a nyírbátori Tölgyes Dorottya éremért megy Kolozsvárra

A serdülő asztaliteniszezők mohácsi országos bajnokságán a 14 éves Tölgyes Dorottya triplázott: egyesben, egynemű és vegyes párosban egyaránt bajnoki címet ünnepelhetett. A nyírbátori ígéret a nyári korosztályos Eb-n is szeretne dobogóra állni.

HIRDETÉS

Sztrik Martinutanpotlassport.hu Dorottya – vagy ahogyan pingpongos körökben szólítják: Dodó – fölényére jellemző, hogy egyesben mindössze egy játszmát veszített az egész verseny során; csupán a döntőben tudott szettet csenni tőle a soltvadkerti Tanács Nóra.

Csekő Sándor, a Nyírbátori ASE szakosztályvezetője szerint az országos bajnoki triplázás fontos állomás a kislány karrierjében.

„Reméltük, hogy Dodó sikeres lesz az ob-n, de ez a sportág a kiszámíthatatlansága miatt mindig tartogathat meglepetéseket. Azért is különlegesen értékes a három arany, mert csak az idén lépett be a serdülőkorosztályba, azaz még jövőre is ebben a mezőnyben szerepelhet. A mostani sikerek visszaigazolást jelentettek neki, hogy igenis érdemes nap mint nap keményen dolgozni,  és a győzelmek erőt adnak a további munkához.  Minden adottsága és képessége megvan ahhoz, hogy egyszer nagy eredményeket érjen el idehaza és nemzetközi porondon egyaránt. Mi pedig azon vagyunk, hogy a céljai eléréséhez minden hátteret megteremtsünk neki.”

A 14 éves Tölgyes Dorottya nemcsak a nyírbátori szakosztály, hanem az egész hazai női asztaliteniszsport legígéretesebb játékosainak egyike Forrás: Facebook

A 14 éves Tölgyes Dorottya nemcsak a nyírbátori szakosztály, hanem az egész hazai női asztaliteniszsport legígéretesebb játékosainak egyike  •  Forrás: Facebook

Egy évtizede Nyírbátor neve nem sokat mondott a sportág kedvelőinek, az utóbbi esztendőkben azonban gyakran hallatott magáról az utánpótlás nyírségi fellegvára. Hogy mást ne mondjuk, ott nevelkedett az a Majoros Bence is, aki az ősztől már az Európa legnívósabb bajnokságában, a Bundesliga élvonalában szereplő Bad Königshofen csapatát erősíti, s aki 21 évesen a legfrissebb felnőtt-világranglistán a 99., az U21-esekén pedig a 8. helyen áll. Ahogyan annak idején Bence, úgy Dorottya is a nyírségi kisvárosban ismerkedett meg a sportággal a helyi pingpongélet lelke, Csekő Sándor klubjában.

A nem mellékesen a település leghíresebb cukrászdáját működtető szakember az utánpótlás-nevelés megfelelő koordinálásának fontosságáról is ejtett pár szót.

„Dorottya tehetsége vitathatatlan, ugyanakkor a továbbfejlődése szempontjából természetesen nagyon fontos, hogy milyen minőségű edzésmunkát végez. Nálunk – vele együtt – személyre szabott tréningeken vesznek részt az utánpótláskorú játékosok, mert az sehova nem vezetne, ha azonos, sablonszerű ritmusban dolgozna mindenki. Bárhol születhet tehetséges pingpongozó, a lényeg, hogy megfelelően foglalkozzanak vele és menedzseljék őt. Mi minderre nagy hangsúlyt fektetünk.”

Dorottya maga úgy érzi, a kemény felkészülésnek meglett az eredménye, és könnyebb dolga volt az országos bajnokságon, mint azt várta.

„Az egyes meccsek alakulása is azt mutatja, hogy nem kellett túlságosan izgulnom. Amúgy különleges jelentőségű volt ez az ob, hiszen korábban még semmilyen korosztályban nem sikerült magyar bajnoki címet nyernem, most meg egyből három számban is győzni tudtam. A munka ugyanakkor nem áll meg. Május végén rendezik a nemzetközi szövetség korosztályos sorozatának egyik legrangosabb versenyét, a lengyel nemzetközi bajnokságot, majd nyáron Kolozsváron lesz a serdülő Európa-bajnokság. Ott mindenképpen szeretnék dobogóra állni. És lehetőleg nem a legalacsonyabb fokára. ”

További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.05.20 11:52:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A nemzetközi szövetség dániai kongresszusán eldőlt: hazai környezetben, Székesfehérváron léphetnek jégre az U18-as fiúk a jövő évi divízió I/B csoportos jégkorong-világbajnokságon. A szintén I/B-ben szereplő U20-asok Lengyelországba, az I/A osztályhoz tartozó U18-as leányok pedig Ausztriába utaznak majd.

2018.05.18 20:23:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Budapest Honvéd-MFA a Real Madrid, a Puskás Akadémia pedig a Bayern München együttese ellen lépett pályára a Puskás-Suzuki-kupa második játéknapján. A kispestiek döntetlent értek el a királyiakkal szemben, míg a házigazdák - csakúgy, mint tavaly - legyűrték a bajorokat. Két játéknap után veretlenek a magyar csapatok, szombaton újabb három mérkőzéssel folytatódik a torna.

2018.05.18 16:43:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Nemzeti Kézilabda Akadémia idén harmadszor rendezi meg utánpótlásprogramját, a Lurkófesztivált. A szombati egész napos rendezvény a 6-10 év közötti korosztálynak szól, és várhatóan közel négyszáz gyermeket érint, akik a projektben szereplő tíz iskolát képviselik majd a balatonboglári sportcsarnokban.

2018.05.15 19:13:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kialakult az elődöntő mezőnye az U17-es, angliai labdarúgó Európa-bajnokságon. A nyolc között a belgák és a spanyolok párharca ígérkezett a legkiélezettebb mérkőzésnek, ám mégis a holland-ír találkozó torkollott tizenegyespárbajba. A csoportkörben a portugálokat megelőző norvégok és svédek egyaránt búcsúztak, így a döntőbe jutásért az olaszok és a belgák, illetve a hollandok és az angolok csapnak össze.

2018.05.05 08:53:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bernáth Imre életében kétszeresen is emlékezetes nap lehet május hatodika. Egyfelől azért, mert az ökölvívók serdülőválogatottjának tagjaként szerepelhet a szerbek elleni korosztályos csapattalálkozón, másfelől mert aznap ünnepli 14. születésnapját.

HIRDETÉS
HIRDETÉS