HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.05.17 19:05 Frissítve: 2018.05.17 19:13

Asztalitenisz: a nyírbátori Tölgyes Dorottya éremért megy Kolozsvárra

A serdülő asztaliteniszezők mohácsi országos bajnokságán a 14 éves Tölgyes Dorottya triplázott: egyesben, egynemű és vegyes párosban egyaránt bajnoki címet ünnepelhetett. A nyírbátori ígéret a nyári korosztályos Eb-n is szeretne dobogóra állni.

HIRDETÉS

Sztrik Martinutanpotlassport.hu Dorottya – vagy ahogyan pingpongos körökben szólítják: Dodó – fölényére jellemző, hogy egyesben mindössze egy játszmát veszített az egész verseny során; csupán a döntőben tudott szettet csenni tőle a soltvadkerti Tanács Nóra.

Csekő Sándor, a Nyírbátori ASE szakosztályvezetője szerint az országos bajnoki triplázás fontos állomás a kislány karrierjében.

„Reméltük, hogy Dodó sikeres lesz az ob-n, de ez a sportág a kiszámíthatatlansága miatt mindig tartogathat meglepetéseket. Azért is különlegesen értékes a három arany, mert csak az idén lépett be a serdülőkorosztályba, azaz még jövőre is ebben a mezőnyben szerepelhet. A mostani sikerek visszaigazolást jelentettek neki, hogy igenis érdemes nap mint nap keményen dolgozni,  és a győzelmek erőt adnak a további munkához.  Minden adottsága és képessége megvan ahhoz, hogy egyszer nagy eredményeket érjen el idehaza és nemzetközi porondon egyaránt. Mi pedig azon vagyunk, hogy a céljai eléréséhez minden hátteret megteremtsünk neki.”

A 14 éves Tölgyes Dorottya nemcsak a nyírbátori szakosztály, hanem az egész hazai női asztaliteniszsport legígéretesebb játékosainak egyike Forrás: Facebook

A 14 éves Tölgyes Dorottya nemcsak a nyírbátori szakosztály, hanem az egész hazai női asztaliteniszsport legígéretesebb játékosainak egyike  •  Forrás: Facebook

Egy évtizede Nyírbátor neve nem sokat mondott a sportág kedvelőinek, az utóbbi esztendőkben azonban gyakran hallatott magáról az utánpótlás nyírségi fellegvára. Hogy mást ne mondjuk, ott nevelkedett az a Majoros Bence is, aki az ősztől már az Európa legnívósabb bajnokságában, a Bundesliga élvonalában szereplő Bad Königshofen csapatát erősíti, s aki 21 évesen a legfrissebb felnőtt-világranglistán a 99., az U21-esekén pedig a 8. helyen áll. Ahogyan annak idején Bence, úgy Dorottya is a nyírségi kisvárosban ismerkedett meg a sportággal a helyi pingpongélet lelke, Csekő Sándor klubjában.

A nem mellékesen a település leghíresebb cukrászdáját működtető szakember az utánpótlás-nevelés megfelelő koordinálásának fontosságáról is ejtett pár szót.

„Dorottya tehetsége vitathatatlan, ugyanakkor a továbbfejlődése szempontjából természetesen nagyon fontos, hogy milyen minőségű edzésmunkát végez. Nálunk – vele együtt – személyre szabott tréningeken vesznek részt az utánpótláskorú játékosok, mert az sehova nem vezetne, ha azonos, sablonszerű ritmusban dolgozna mindenki. Bárhol születhet tehetséges pingpongozó, a lényeg, hogy megfelelően foglalkozzanak vele és menedzseljék őt. Mi minderre nagy hangsúlyt fektetünk.”

Dorottya maga úgy érzi, a kemény felkészülésnek meglett az eredménye, és könnyebb dolga volt az országos bajnokságon, mint azt várta.

„Az egyes meccsek alakulása is azt mutatja, hogy nem kellett túlságosan izgulnom. Amúgy különleges jelentőségű volt ez az ob, hiszen korábban még semmilyen korosztályban nem sikerült magyar bajnoki címet nyernem, most meg egyből három számban is győzni tudtam. A munka ugyanakkor nem áll meg. Május végén rendezik a nemzetközi szövetség korosztályos sorozatának egyik legrangosabb versenyét, a lengyel nemzetközi bajnokságot, majd nyáron Kolozsváron lesz a serdülő Európa-bajnokság. Ott mindenképpen szeretnék dobogóra állni. És lehetőleg nem a legalacsonyabb fokára. ”

További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.13 14:26:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés hajrával, az utolsó percekben négy utánpótláskorú játékos által szerzett gólokkal győzött a Vác Siófokon a női kézilabda NB I-ben. Az évek óta a fiatalokra építő együttes a tavalyi évad után ismét bizonyította, hogy járható út a magyar tehetségek csapatba építése. Ezúttal a külföldi világklasszisok sora ellen.

2018.09.04 19:06:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A huszonhárom évig tartó birkózószövetségi elnöki munkásságom lezárultával, kétezer-tizennégyben rájöttem, hogy valamit még kellene csinálni, hiszen több, mint hat évtizede élek a sportágban. Mindent tőle kaptam, mindent neki köszönhetek. A most elkészült tankönyv a hálám újabb produktuma a legendás Mr. Tus-sportiskola után” – mondta a Mr. Tus-tankönyv bemutatóján Budapesten a két nap múlva 70 éves tuskirály, a 100. magyar olimpiai aranyérmet megszerző dr. Hegedüs Csaba.

2018.08.26 20:55:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Elődöntőbe jutott, így minimum bronzérmes Orbán Adrián a Duna Arénában zajló korosztályos boksz-világbajnokságon!

2018.08.23 11:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sportpszichológusaink rendszeresen beszélnek arról: sportoló gyerekeinket hagyjuk meg gyerekeknek, hadd játszanak! Edzőink és pedagógusaink közben gyakran azt tapasztalják, a magyar fiatalok nem tudnak, nem tanulnak meg kellőképpen küzdeni. De milyennek látják őket és a környezetüket a hazánkban dolgozó neves külföldi szakemberek, Kim Rasmussentől Ivkovics Sztojanon át Nebojsa Vignjevicsig? Körképünkben dán, délszláv-magyar és belga szövetségi kapitány, illetve egy élvonalbeli szerb tréner beszél arról: kézi-, kosár-  és röplabdában, illetve labdarúgásban milyenek az utánpótláskorú sportolóink. És arról is, hogy milyenek lehetnének.

2018.08.05 10:06:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

HIRDETÉS
HIRDETÉS