HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.05.17 19:05 Frissítve: 2018.05.17 19:13

Asztalitenisz: a nyírbátori Tölgyes Dorottya éremért megy Kolozsvárra

A serdülő asztaliteniszezők mohácsi országos bajnokságán a 14 éves Tölgyes Dorottya triplázott: egyesben, egynemű és vegyes párosban egyaránt bajnoki címet ünnepelhetett. A nyírbátori ígéret a nyári korosztályos Eb-n is szeretne dobogóra állni.

HIRDETÉS

Sztrik Martinutanpotlassport.hu Dorottya – vagy ahogyan pingpongos körökben szólítják: Dodó – fölényére jellemző, hogy egyesben mindössze egy játszmát veszített az egész verseny során; csupán a döntőben tudott szettet csenni tőle a soltvadkerti Tanács Nóra.

Csekő Sándor, a Nyírbátori ASE szakosztályvezetője szerint az országos bajnoki triplázás fontos állomás a kislány karrierjében.

„Reméltük, hogy Dodó sikeres lesz az ob-n, de ez a sportág a kiszámíthatatlansága miatt mindig tartogathat meglepetéseket. Azért is különlegesen értékes a három arany, mert csak az idén lépett be a serdülőkorosztályba, azaz még jövőre is ebben a mezőnyben szerepelhet. A mostani sikerek visszaigazolást jelentettek neki, hogy igenis érdemes nap mint nap keményen dolgozni,  és a győzelmek erőt adnak a további munkához.  Minden adottsága és képessége megvan ahhoz, hogy egyszer nagy eredményeket érjen el idehaza és nemzetközi porondon egyaránt. Mi pedig azon vagyunk, hogy a céljai eléréséhez minden hátteret megteremtsünk neki.”

A 14 éves Tölgyes Dorottya nemcsak a nyírbátori szakosztály, hanem az egész hazai női asztaliteniszsport legígéretesebb játékosainak egyike Forrás: Facebook

A 14 éves Tölgyes Dorottya nemcsak a nyírbátori szakosztály, hanem az egész hazai női asztaliteniszsport legígéretesebb játékosainak egyike  •  Forrás: Facebook

Egy évtizede Nyírbátor neve nem sokat mondott a sportág kedvelőinek, az utóbbi esztendőkben azonban gyakran hallatott magáról az utánpótlás nyírségi fellegvára. Hogy mást ne mondjuk, ott nevelkedett az a Majoros Bence is, aki az ősztől már az Európa legnívósabb bajnokságában, a Bundesliga élvonalában szereplő Bad Königshofen csapatát erősíti, s aki 21 évesen a legfrissebb felnőtt-világranglistán a 99., az U21-esekén pedig a 8. helyen áll. Ahogyan annak idején Bence, úgy Dorottya is a nyírségi kisvárosban ismerkedett meg a sportággal a helyi pingpongélet lelke, Csekő Sándor klubjában.

A nem mellékesen a település leghíresebb cukrászdáját működtető szakember az utánpótlás-nevelés megfelelő koordinálásának fontosságáról is ejtett pár szót.

„Dorottya tehetsége vitathatatlan, ugyanakkor a továbbfejlődése szempontjából természetesen nagyon fontos, hogy milyen minőségű edzésmunkát végez. Nálunk – vele együtt – személyre szabott tréningeken vesznek részt az utánpótláskorú játékosok, mert az sehova nem vezetne, ha azonos, sablonszerű ritmusban dolgozna mindenki. Bárhol születhet tehetséges pingpongozó, a lényeg, hogy megfelelően foglalkozzanak vele és menedzseljék őt. Mi minderre nagy hangsúlyt fektetünk.”

Dorottya maga úgy érzi, a kemény felkészülésnek meglett az eredménye, és könnyebb dolga volt az országos bajnokságon, mint azt várta.

„Az egyes meccsek alakulása is azt mutatja, hogy nem kellett túlságosan izgulnom. Amúgy különleges jelentőségű volt ez az ob, hiszen korábban még semmilyen korosztályban nem sikerült magyar bajnoki címet nyernem, most meg egyből három számban is győzni tudtam. A munka ugyanakkor nem áll meg. Május végén rendezik a nemzetközi szövetség korosztályos sorozatának egyik legrangosabb versenyét, a lengyel nemzetközi bajnokságot, majd nyáron Kolozsváron lesz a serdülő Európa-bajnokság. Ott mindenképpen szeretnék dobogóra állni. És lehetőleg nem a legalacsonyabb fokára. ”

További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.07.18 12:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Felcsútra szerződött a magyar futball egyik legnagyobb ígérete, Kiss Tamás. A 17 esztendős támadó 4 gólt szerzett a mögöttünk hagyott NB I-es évadban, emellett a Haladás U19-es együttesével bajnoki címet ünnepelhetett. Habár meghatározó európai klubok − így a Sahtar Donyeck, vagy éppen a Besiktas − is csábították, a korosztályos-válogatott játékos szerint még nem jött el a külföldi folytatás ideje.

2018.07.17 16:26:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Ismét megtelik élettel a Duna Aréna. Bár éremesélyesünk nincs, de a számok többségében összejöhet a döntő a hazai rendezésű junior műúszó-világbajnokságon – bizakodnak a sportág kedvelői.

2018.07.07 09:25:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Aranyérmes lett a leány U16-os kézilabda-válogatott a svédországi nyílt Európa-bajnokságon. A magyar csapat valamennyi mérkőzését megnyerte a göteborgi kontinensviadalon, a döntőben hosszabbításban múlta felül a franciákat (31–30).

2018.07.01 21:35:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bámulatos! ‒ ezzel a jelzővel lehet leginkább leírni azt a hangulatot, amely a szurkolókkal megtelt debreceni Főnix Csarnokba költözött, ugyanis a hajdúsági városban rendezik a női U20-as kézilabda-világbajnokságot. Az első napon a hivatalos nyitóünnepség után ‒ a világhírű 2Cellos lenyűgöző előadásával megkoronázva ‒ a nyitómérkőzésen a magyar játékosok kápráztatták el a közönséget; nehézkesen ugyan, de végül 27‒24-re legyőzve Brazíliát.

2018.06.19 21:05:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Lezajlott a sportlövők ESC ifjúsági liga döntőjének kvalifikációja Innsbruckban, melynek során a magyar korosztályos válogatott a nyugati régió hatos mezőnyében küzdött meg Ausztria, Franciaország, Csehország, Olaszország és Szlovénia együttesével. Puskában sikerrel vették az akadályt a magyar fiatalok, és első helyen jutottak be az októberi fináléba, pisztolyban viszont nem sikerült a bravúr.

HIRDETÉS
HIRDETÉS