HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.05.17 19:05 Frissítve: 2018.05.17 19:13

Asztalitenisz: a nyírbátori Tölgyes Dorottya éremért megy Kolozsvárra

A serdülő asztaliteniszezők mohácsi országos bajnokságán a 14 éves Tölgyes Dorottya triplázott: egyesben, egynemű és vegyes párosban egyaránt bajnoki címet ünnepelhetett. A nyírbátori ígéret a nyári korosztályos Eb-n is szeretne dobogóra állni.

HIRDETÉS

Sztrik Martinutanpotlassport.hu Dorottya – vagy ahogyan pingpongos körökben szólítják: Dodó – fölényére jellemző, hogy egyesben mindössze egy játszmát veszített az egész verseny során; csupán a döntőben tudott szettet csenni tőle a soltvadkerti Tanács Nóra.

Csekő Sándor, a Nyírbátori ASE szakosztályvezetője szerint az országos bajnoki triplázás fontos állomás a kislány karrierjében.

„Reméltük, hogy Dodó sikeres lesz az ob-n, de ez a sportág a kiszámíthatatlansága miatt mindig tartogathat meglepetéseket. Azért is különlegesen értékes a három arany, mert csak az idén lépett be a serdülőkorosztályba, azaz még jövőre is ebben a mezőnyben szerepelhet. A mostani sikerek visszaigazolást jelentettek neki, hogy igenis érdemes nap mint nap keményen dolgozni,  és a győzelmek erőt adnak a további munkához.  Minden adottsága és képessége megvan ahhoz, hogy egyszer nagy eredményeket érjen el idehaza és nemzetközi porondon egyaránt. Mi pedig azon vagyunk, hogy a céljai eléréséhez minden hátteret megteremtsünk neki.”

A 14 éves Tölgyes Dorottya nemcsak a nyírbátori szakosztály, hanem az egész hazai női asztaliteniszsport legígéretesebb játékosainak egyike Forrás: Facebook

A 14 éves Tölgyes Dorottya nemcsak a nyírbátori szakosztály, hanem az egész hazai női asztaliteniszsport legígéretesebb játékosainak egyike  •  Forrás: Facebook

Egy évtizede Nyírbátor neve nem sokat mondott a sportág kedvelőinek, az utóbbi esztendőkben azonban gyakran hallatott magáról az utánpótlás nyírségi fellegvára. Hogy mást ne mondjuk, ott nevelkedett az a Majoros Bence is, aki az ősztől már az Európa legnívósabb bajnokságában, a Bundesliga élvonalában szereplő Bad Königshofen csapatát erősíti, s aki 21 évesen a legfrissebb felnőtt-világranglistán a 99., az U21-esekén pedig a 8. helyen áll. Ahogyan annak idején Bence, úgy Dorottya is a nyírségi kisvárosban ismerkedett meg a sportággal a helyi pingpongélet lelke, Csekő Sándor klubjában.

A nem mellékesen a település leghíresebb cukrászdáját működtető szakember az utánpótlás-nevelés megfelelő koordinálásának fontosságáról is ejtett pár szót.

„Dorottya tehetsége vitathatatlan, ugyanakkor a továbbfejlődése szempontjából természetesen nagyon fontos, hogy milyen minőségű edzésmunkát végez. Nálunk – vele együtt – személyre szabott tréningeken vesznek részt az utánpótláskorú játékosok, mert az sehova nem vezetne, ha azonos, sablonszerű ritmusban dolgozna mindenki. Bárhol születhet tehetséges pingpongozó, a lényeg, hogy megfelelően foglalkozzanak vele és menedzseljék őt. Mi minderre nagy hangsúlyt fektetünk.”

Dorottya maga úgy érzi, a kemény felkészülésnek meglett az eredménye, és könnyebb dolga volt az országos bajnokságon, mint azt várta.

„Az egyes meccsek alakulása is azt mutatja, hogy nem kellett túlságosan izgulnom. Amúgy különleges jelentőségű volt ez az ob, hiszen korábban még semmilyen korosztályban nem sikerült magyar bajnoki címet nyernem, most meg egyből három számban is győzni tudtam. A munka ugyanakkor nem áll meg. Május végén rendezik a nemzetközi szövetség korosztályos sorozatának egyik legrangosabb versenyét, a lengyel nemzetközi bajnokságot, majd nyáron Kolozsváron lesz a serdülő Európa-bajnokság. Ott mindenképpen szeretnék dobogóra állni. És lehetőleg nem a legalacsonyabb fokára. ”

További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.11 14:20:15

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hétfőn jelentették be, hogy a nyáron junior-világbajnoki címet nyerő női U20-as kézilabda-válogatott játékosa, Klujber Katrin nevelőklubjától, a Dunaújvárostól – amelyben tizenegy évet húzott le – az FTC-be igazol.

2018.11.25 22:29:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A fővárosi klubok fölényét hozta a kadétkorú vívók országos bajnokságának második napja is, ám ahogyan az egyéni versenyeknél, úgy a csapatszámokban sem akadt duplázó egyesület. A hat aranyérem, hat különböző egyesülethez került vasárnap is.

2018.11.11 09:08:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A szombati nap a magyar úszósport ünnepe volt. Százhalombattán, a felnőtt rövid pályás országos bajnokság utolsó napján számos egyéni és korosztályos csúcs dőlt meg, miközben öt újabb taggal (dr. Sós Csaba, id. Knézy Jenő, Gyenge Valéria, Pásztory Dóra, Risztov Éva) bővült a Hírességek Csarnoka. Emellett a Jövő Bajnokai-program 2018-as díjazottjait is kihirdették.

2018.11.10 13:40:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az év második legjobb európai ifjúsági korú sportolónőjének választották Késely Ajnát. A Kőbánya SC tizenötszörös junior Európa-bajnok és háromszoros ifjúsági olimpiai aranyérmes 17 éves versenyzőjét az osztrák kerékpáros Laura Stigger előzte meg, Késely a díjátadóról nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

2018.11.07 12:08:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első győzelmét a 2018/19-es évadban a női junior kézilabda-válogatott, a fiatalok az MTK Budapest elleni vereség után 28–26-ra legyőzték edzőmeccsen a Kisvárda alakulatát.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS