B. Z. utanpotlassport.hu 2019.12.08 13:14 Frissítve: 2019.12.11 13:15

Atlétika: Varga Gréta hetedik lett a mezei futó junior Eb-n

Vasárnap három magyar fiatal vett részt a lisszaboni junior mezei futó Európa-bajnokságon, közülük a legjobban a 15 éves Varga Gréta teljesített, aki hetedik helyen ért célba. A fiúk között Palkovits István a 15., Szemerei Levente az 59. helyen zárt.

Három fiatal magyar atléta indult vasárnap délelőtt a lisszaboni junior mezei futó Európa-bajnokságon. Az U20-as lányok mezőnyében a 16. születésnapját csak december második felében ünneplő Varga Gréta indult. A veszprémi SVSE versenyzője tulajdonképpen tapasztalatszerzés céljából utazott a portugáliai viadalra, de fantasztikus futással végül hetedik helyen ért célba a 93 fős mezőnyben. A 2000 m akadályon EYOF-ezüstérmes Gréta, aki idén megkapta az év ifjúsági leányatlétája díjat is 14:34 perc alatt futotta le a 4225 méteres távot.

eyof-mon-varga-gréta_511x365_acf_cropped

Varga Gréta hetedik a junior mezei futó Eb-n  •  Fotó: MOB/Szalmás Péter

„Egyelőre még én sem térek magamhoz – mondta Tóthné Stupián Anikó, Gréta edzője, a csapat vezetője honlapunknak. – A várakozásokat alaposan felülmúlta. Már az elején jól helyezkedett, az élbolyt felvállalva végig tartotta a helyét, a hajrában pedig a 8. helyről tudott előzni. Azt gondolom, nem is lehet hibát találni a teljesítményében. A hangosbemondó a verseny közben többször is megemlítette, hogy fantasztikus a fiatal Varga, illetve a célba érkezéskor külön kiemelte, hogy nincs még 16 éves. Másoknak is feltűnik a képessége. Neki nem volt a baj a pálya, az emelkedő, csak boldog volt, hogy itt lehet és futhat.”

„Nagyszerű verseny volt, az elejétől nagyon élveztem. Nem tudtam, milyenek az ellenfelek és azt sem, hányadik helyre soroljam be magam az elején. Egyszerűen csak mentem, és azt vettem észre, hogy elől vagyok. Nagyon örülök a hetedik helynek” – mesélte Gréta a verseny után.

Az U20-as fiúk 107 főt számláló mezőnyében Palkovits Istvánnak sikerült jobban az Eb, a 15. helyen ért célba. Szemerei Levente 59. lett, a teljesítményéhez azonban hozzátartozik, hogy miután szombat délelőtt még itthon vizsgázott, éjfélre ért Lisszabonba, és vasárnap korán fújtak ébresztőt a csapatnak, így nem mondhatni, hogy kipihent lett volna.

A lányok versenyét a 2018. évi junior Európa-bajnok, olasz Nadia Battocletti nyerte, a fiúknál az 1500 és 5000 méteren felnőtt Európa-bajnok norvég Jakob Ingebrigsten győzött.

További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.