Vízilabda, női U20-as vb: győzelem az olaszok ellen, az 5. helyért az amerikaiak jönnek

Vágólapra másolva!
2017.09.08. 18:40
Címkék
A spanyolok elleni negyeddöntőben elszenvedett vereség után javítani tudott a magyar válogatott a voloszi U20-as vízilabda-világbajnokságon. Petrovics Mátyás csapata az olaszokat győzte le 4-3-ra, így készülhet az Egyesült Államok válogatottja ellen az ötödik helyért.

B. V.A spanyolok elleni sima negyeddöntőbeli vereség után az 5-8. helyért javíthatott a magyar válogatott a Görögországban zajló U20-as női vízilabda-világbajnokságon. Petrovics Mátyás csapata az olasz együttessel találkozott a helyosztón.B. V.A spanyolok elleni sima negyeddöntőbeli vereség után az 5-8. helyért javíthatott a magyar válogatott a Görögországban zajló U20-as női vízilabda-világbajnokságon. Petrovics Mátyás csapata az olasz együttessel találkozott a helyosztón.

Hlengiwe Mchunu (kék sapkában) fontos góllal járult hozzá az olaszok legyőzéséhez Forrás: zimbio.com
Hlengiwe Mchunu (kék sapkában) fontos góllal járult hozzá az olaszok legyőzéséhez Forrás: zimbio.com

Hlengiwe Mchunu (kék sapkában) fontos góllal járult hozzá az olaszok legyőzéséhez  •  Forrás: zimbio.com

Mindenképpen fontos volt, hogy – az eddigi találkozókkal ellentétben – jól kezdje a csapat a mérkőzést. Ez annyiban megvalósult, hogy nem került hátrányba, hiszen az összecsapás első hat percében nem esett gól. Utána pedig az első negyed végén hiába szerezték meg a vezetést az olaszok, a mieinknek Hertzka Orsolya révén rögtön volt rá válaszuk (1-1).

A második etapban az addig is remekül működő magyar védelem még jobban összeállt, olyannyira, hogy nem engedélyezett gól a dél-európai válogatottnak a nyolc perc alatt. Vályi Vanda és Hlengiwe Mchunu találatának köszönhetően a kevés gólos mérkőzéshez képest jelentős előnyre tett szert az együttes (3-1).

A parádés védekezés pedig folytatódott. Az olaszok egyszerűen nem találták az ellenszert a magyarok kiválóan záró védelmével szemben, így a harmadik játékrész gól nélkül pergett le. A zárónegyedre fordulva kényelmes pozícióban volt a Petrovics-csapat, amely négy perc után a mérkőzést is eldöntötte Vályi Vanda találatával. Ezt követően hiába törték meg az olaszok a 21 perces (!) gólcsendet, már csak szépíteni tudtak, egyenlíteni nem (4-3).

A mieink győzelmüknek köszönhetően szombaton 11.20-tól az ötödik helyért játszhatnak az Egyesült Államok válogatottja ellen.

U20-AS NŐI VILÁGBAJNOKSÁG, VOLOSZ (GÖRÖGORSZÁG)
Magyarország−Olaszország 4-3 (1-1, 2-0, 0-0, 1-2)
Gólszerzők:
Vályi 2, Hertzka, Hlengiwe 1-1, illetve Altamura, Foresta, Picozzi

További korosztályos hírekVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik