Vízilabda, leány U17-es Eb: elődöntőben a magyar válogatott

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.24. 19:51
Címkék
Tekintélyt parancsoló győzelmet aratott a britek elleni negyeddöntőben leányválogatottunk a Szerbiában zajló U17-es Európa-bajnokságon. Faragó Tamás csapata a magabiztos siker után a legjobb négy között a szerb−holland-mérkőzés győztesével találkozik.

B. V.Százszázalékos teljesítménnyel, a szerdát pihenéssel töltve érkezett a magyar leányválogatott a britek elleni negyeddöntőre az Újvidéken zajló U17-es vízilabda Európa-bajnokságon. Faragó Tamás csapatának nyolc közé jutásában a kulcsszerepet az oroszok elleni győzelem játszotta, abból a találkozóból kiindulva mindenképpen a mieink számítottak a negyeddöntő favoritjának.B. V.Százszázalékos teljesítménnyel, a szerdát pihenéssel töltve érkezett a magyar leányválogatott a britek elleni negyeddöntőre az Újvidéken zajló U17-es vízilabda Európa-bajnokságon. Faragó Tamás csapatának nyolc közé jutásában a kulcsszerepet az oroszok elleni győzelem játszotta, abból a találkozóból kiindulva mindenképpen a mieink számítottak a negyeddöntő favoritjának.

Az U17-es válogatott már az elődöntőre készülhet Forrás: waterpolo.hu
Az U17-es válogatott már az elődöntőre készülhet Forrás: waterpolo.hu

Az U17-es válogatott már az elődöntőre készülhet  •  Forrás: waterpolo.hu

Amit már az első támadásaik is bizonyítottak, amelyek végén Utassy Kata talált a kapuba. Egyszer ugyan még egyenlítettek a britek, a magyar válogatott győzelme pillanatig sem forgott veszélyben. Az első negyed után 4-1-re vezetett.

A második és harmadik etapban végleg eldőlt a továbbjutás sorsa, ezt a szakaszt 8-2-re hozta a Faragó-csapat, amivel az elődöntőbe jutással kapcsolatos minden kérdést lezárt (12-3). Az utolsó játékrészben még az is belefért, hogy a britek kissé felkapaszkodjanak, mivel a győzelmet akkor már rég egyértelmű volt. 13-7-tel a magyar válogatott jutott a legjobb négy közé.

Ahol a szerb−holland-összecsapás győztesével találkozik az eddig négy mérkőzéséből négyet megnyert társaság.

LEÁNY U17-es EURÓPA-BAJNOKSÁG, ÚJVIDÉK (SZERBIA)
Negyeddöntő
Nagy-Britannia–Magyarország 7-13 (1-4, 2-3, 0-5, 4-1)
Gólszerzők:
Turner 3, Clapperton, Whittaker, Cutler, Wordley, ill. Muzsnay 3, Ármai 2, Utassy 2, Kudella 2, Petőváry L., Pap Mónika, Tátrai, Faragó B.

További korosztályos hírekVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik