Vívás, U23-as Eb: magyar érem nélkül ért véget a csapatverseny

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.25. 20:36
Címkék
Az U23-as vívók minszki Európa-bajnokságának zárónapján sem álltak dobogóra a magyar csapatok, így a küldöttség egy bronzzal tér haza a kontinensviadalról. A keddi versenyeken a férfikardozók és a női tőrözők a hetedik, a női párbajtőrözők pedig a nyolcadik helyen végeztek.

Bruckner Vince A fehéroroszországi Eb utolsó napján sem remekeltek a magyar vívók, így nem tudtak másik dobogós helyezést tenni Bányai Zsombor szombati bronzérme mellé. Elszomorító, hogy nemhogy érmet nem szereztek a magyar együttesek, de még négy közötti helyezést sem tudnak felmutatni.Bruckner Vince A fehéroroszországi Eb utolsó napján sem remekeltek a magyar vívók, így nem tudtak másik dobogós helyezést tenni Bányai Zsombor szombati bronzérme mellé. Elszomorító, hogy nemhogy érmet nem szereztek a magyar együttesek, de még négy közötti helyezést sem tudnak felmutatni.

női-tőrcsap-minszk
női-tőrcsap-minszk

A női tőrcsapat állt a legközelebb a négy közé jutáshoz kedden a minszki Eb-n  •  Forrás: hunfencing.hu

Kedden a bravúrhoz legközelebb a Balogh Orsolya, Gólya Fruzsina, Mesteri Viktória, Szalai Szonja alkotta tőrcsapat állt: a négy közé jutásért egyetlen tussal maradt alul az oroszokkal szemben. A helyosztókon előbb vereséget szenvedett a hazai páston szereplő fehéroroszoktól, a hetedik helyért viszont legyőzte a németeket.

Elsőre úgy tűnt, hogy a női párbajtőrözők útja lehet a legkönnyebb a négy közé jutásért, viszont már a spanyolok elleni nyolcaddöntőben nagyon megszenvedett a Bohus Réka, Kun Anna, Várnai Vivien összetételű együttes, és csak 23-22-re nyert. A negyeddöntőben viszonylag simán kikapott a németektől, majd a folytatásban sem volt ok örömre, mivel a helyosztókon az ukrán és az izraeli csapat elleni vereséggel csak a nyolcadik helyet szerezte meg.

A férfikardozók mezőnyében sem úgy alakultak a dolgok, ahogy elképzeltük: a nyolcaddöntőben még nagy csatában 45-43-ra legyűrtük a törököket, a nyolc között viszont ugyanilyen arányú vereséget szenvedtünk az olaszoktól. A helyosztó mérkőzéseken az ukránok elleni vereséget a fehéroroszok elleni győzelem követte. Ez a hetedik helyre volt elég.

Az Európa-bajnokság éremtáblázatát talán nem túl nagy meglepetésre az olaszok nyerték. Mindenképpen figyelemre méltó a csehek két nem várt aranyérme.

U23-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG, MINSZK
Férfi kardcsapat, 12 induló
Nyolcaddöntő:
Magyarország–Törökország 45-43 (Péch +4, Kossuth 0, Nagy -2)
Negyeddöntő: Magyarország–Olaszország 43-45 (Péch +7, Nagy -1, Kossuth -8)
Az 5-8. helyért: Magyarország–Ukrajna 37-45 (Kossuth +5, Péch -4, Nagy -9)
A 7. helyért: Magyarország–Fehéroroszország 45-36 (Nagy +6, Kossuth +5, Péch 0, Szlama -2)
Végeredmény: 1. Grúzia, 2. Olaszország, 3. Franciaország, …7. Magyarország (Kossuth Bálint, Nagy Martin, Péch Miklós, Szlama Vilmos)
Női párbajtőrcsapat, 14 induló
Nyolcaddöntő:
Magyarország–Spanyolország 23-22 (Várnai +2, Bohus +2, Kun -3)
Negyeddöntő: Magyarország–Németország 38-45 (Várnai -1, Kun -2, Bohus -4)
Az 5-8. helyért: Magyarország–Ukrajna 39-45 (Kun +4, Bohus -4, Várnai -6)
A 7. helyért: Magyarország–Izrael 36-45 (Ladányi 0, Várnai -3, Kun -3, Bohus -3)
Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Oroszország, 3. Németország, …8. Magyarország (Bohus Réka, Kun Anna, Ladányi Nelli, Várnai Vivienn)
Női tőrcsapat, 9 induló
Negyeddöntő:
Magyarország–Oroszország 41-42 (Szalai +4, Gólya +1, Balogh -6)
Az 5-8. helyért: Magyarország–Fehéroroszország 38-45 (Mesteri +11, Balogh -10, Szalai -2, Gólya -6)
A 7. helyért: Magyarország–Németország 45-37 (Mesteri +6, Szalai +3, Gólya -1)
Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Lengyelország, 3. Olaszország, …7. Magyarország (Balogh Orsolya, Gólya Fruzsina, Mesteri Viktória, Szalai Szonja)

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik