Tenisz: a 16 éves Gécsek Fanni új telephelye a Városmajorban lesz

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.31. 19:51
Címkék
Gécsek Fanni karrierje első junior ITF-tornagyőzelmét aratta a hét végén. Háromhetes, nagyon húzós felkészülés előzte meg a budapesti tornán aratott sikerét. Az MTK 16 éves teniszezője több más utánpótlás-válogatott kerettaggal egyetemben mostantól a városmajori Budai Tenisz Centrumban edz. A mestere, Babos Csaba szerint, aki egyben a BTC szakmai igazgatója is, a sportág népszerűsítését az óvodákban kell kezdeni.

Gy. Szabó CsillaKarrierje első junior ITF-tornagyőzelmét aratta a hét végén Gécsek Fanni. Az MTK 16 éves teniszezője meghatározó embere volt idén az Európa-bajnoki negyedik helyezett U16-os leányválogatottnak, felnőtt országos bajnok lett párosban klubtársnője, Nagy Adrienn oldalán, s a nemzetközi tornákon is bontogatja szárnyait. Ez a diadal azonban mindenképpen mérföldkő a fejlődésében.Gy. Szabó CsillaKarrierje első junior ITF-tornagyőzelmét aratta a hét végén Gécsek Fanni. Az MTK 16 éves teniszezője meghatározó embere volt idén az Európa-bajnoki negyedik helyezett U16-os leányválogatottnak, felnőtt országos bajnok lett párosban klubtársnője, Nagy Adrienn oldalán, s a nemzetközi tornákon is bontogatja szárnyait. Ez a diadal azonban mindenképpen mérföldkő a fejlődésében.

Ahogy edzőjétől Babos Csabától,a Budai Tenisz Centrum szakmai igazgatójától megtudtuk, alaposan felkészültek a budapesti 4-es kategóriás juniortornára, így a győzelem korántsem a véletlen műve:

Gécsek Fanni edzőivel Babos Csabával (balról) és Borsos Olivérrel a győzelem után Forrás: Budai Tenisz Centrum
Gécsek Fanni edzőivel Babos Csabával (balról) és Borsos Olivérrel a győzelem után Forrás: Budai Tenisz Centrum

Gécsek Fanni az edzőivel, Babos Csabával (balról) és Borsos Olivérrel a győzelem után  •  Forrás: Budai Tenisz Centrum

− Háromhetes komoly munka után vágtunk a tornának, több volt a fizikai, mint a labdás edzés. Utóbbiakon elsősorban azokat az elemeket gyakoroltuk, amelyek nem mentek, és nagy figyelmet szenteltünk a mentális felkészítésre is. Megpróbáltuk fejben átállítani arra, hogy elhiggye: sokkal többre képes, és az új stílusú játék meghozhatja a várva várt sikert. Ütőt is váltottunk, most volt időnk a próbálgatásra és megtaláltuk azt, amely az alkatának, a játékstílusának és a mentalitásának pillanatnyilag leginkább megfelel.

− Az eredmény azt bizonyítja, sikerült az új játékstílust a gyakorlatban is alkalmaznia.

− Igen, én még nem is láttam ilyen jól teniszezni. Agresszívabb támadójátékot építettünk fel neki, s a bemutatkozás ezzel a stílussal tökéletesen sikerült. Fanni alkatilag még nem olyan erős, mint sokan mások ebben az életkorban, nincs rajta nagy izomtömeg. Amit nem tud még lábbal megvalósítani, azt most megoldja másképp.

− Fanni az MTK játékosa de ön a hamarosan megnyíló Budai Tenisz Centrum szakmai igazgatója. Hogy is van ez?

− A városmajori pályán mindig is komoly teniszélet folyt. Az MTK nemrégiben megvásárolta a létesítményt, felújította, és Budai Tenisz Centrum néven nyílik meg az új utánpótlásnevelő bázis, amelynek én vagyok a szakmai igazgatója. Játékosaink továbbra is az anyaegyesület színeiben versenyeznek, de helyileg az új központban edzenek. Az infrastruktúra minden igényt kielégítő lesz: öt, új technológiával megépített, gyorsabb, eső után könnyebben száradó salak és négy, ízületkímélő keményborítású pályánk lesz, amelyek télen sátor helyett könnyűszerkezetes, aluminiumvázas fedést kapnak, s a kiépített kamerarendszernek hála minden edzést rögzíteni tudunk. A klubházban orvosi rendelő, rehabilitációs szoba is lesz, de gyógytornász és dietetikus is a versenyzők rendelkezésére áll.

− Kik lesznek a játékosok?

− Egyelőre harminc utánpótláskorú játékosunk van, a teljesség igénye nélkül említem a válogatottkeret-tagokat, Gécsek Fannit, Kántor Annát, Farkas Szonját, Földeák Katát, Furák Csengét, Petrova Anasztáziát, Vörös Mátét, Kéki Márkot, Velcz Zsombort és Mészáros Patrikot. De mivel kiemelt utánpótlásközpont leszünk, az igazi nagy munkát a környékbeli óvodák és iskolák végigjárásával kezdjük. Négy edzővel körülbelül száz-százötven gyereket szeretnénk megnyerni a tenisznek. Sportágunk az eszközhasználat miatt egyáltalán nem könnyű, ezért jobb minél előbb becsalogatni hozzánk a kicsiket. Hosszútávon a legjobbakból profi játékosokat szeretnénk nevelni, de kapcsolatban vagyunk amerikai egyetemekkel azoknak, akik tanulni is szeretnének. És persze egy igazi teniszklubnak amatőrökre is szüksége van, ezért mindenkit szeretnénk megtartani. Azokat is, akik nem álmodoznak nagy teniszkarrierről.

− Mikor nyitja meg kapuit az új központ?

− Ha semmi nem jön közbe, akkor a pályákat már a jövő héten birtokba vesszük, a teljes létesítmény átadását pedig december közepére tervezzük.

További korosztályos hírekTENISZBENa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik