Sakk: hat korcsoport Európa-bajnoksága kezdődik kedden, 19 magyar szereplővel

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.04. 13:56
Címkék
Tíz napon át tizenkilenc magyar sakkozó méreti meg magát a korcsoportos Európa-bajnokságon, amelyet a romániai Mamaiában rendeznek meg. Fiataljaink közül többen is az élmezőnyből várják a kilencfordulós versenyt.

L. G. Tizenkilenc magyar fiatal az iskola helyett a romániai Mamaia felé vette az irányt, a Fekete-tenger partján fekvő üdülővárosban rendezik meg ugyanis a korcsoportos sakk Európa-bajnokságot. A megméretés kedden kezdődik és jövő csütörtökig tart, a fiúk és a lányok egyaránt hat-hat korcsoportban – U8, U10, U12, U14, U16 és U18 – versenyeznek. A svájci rendszerben kiírt kontinensviadalon kilenc fordulót játszanak a résztvevők, akik vasárnap pihenőt kapnak, a többi napon pedig egy-egy mérkőzés erejéig ülnek asztalhoz.L. G. Tizenkilenc magyar fiatal az iskola helyett a romániai Mamaia felé vette az irányt, a Fekete-tenger partján fekvő üdülővárosban rendezik meg ugyanis a korcsoportos sakk Európa-bajnokságot. A megméretés kedden kezdődik és jövő csütörtökig tart, a fiúk és a lányok egyaránt hat-hat korcsoportban – U8, U10, U12, U14, U16 és U18 – versenyeznek. A svájci rendszerben kiírt kontinensviadalon kilenc fordulót játszanak a résztvevők, akik vasárnap pihenőt kapnak, a többi napon pedig egy-egy mérkőzés erejéig ülnek asztalhoz.

Márkus Molli Amina
Márkus Molli Amina

Márkus Molli Amina két éve ezüstérmet nyert az Eb-n

Magyarországot tizenegy fiú és nyolc lány képviseli Mamaiában, és mind a tizenkét kategóriában lesz magyar versenyző. A legnépesebb az U14-es fiúk csoportja, ott négy hazai ígéret is megméreti magát. Többen előkelő helyről kezdik meg a küzdelmet, az Élő-pontszám alapján kialakult előzetes rangsorban az U8-as fiúk között Giang Tran Nam a hatodik, az U12-es fiúk mezőnyében Borhy Marcell a nyolcadik, míg az U12-es lányok között Tóth Nikoletta a harmadik helyről vág neki az Eb-nek.

Az elmúlt években rendre éremnek örülhettünk a korcsoportos kontinensviadalon. Tavalyelőtt a horvátországi Porecben Márkus Molli Amina ezüstérmes lett az U8-as lányok között, míg tavaly Prágában Gaál Zsóka aranyérmet nyert az U10-es lányok mezőnyében. Zsóka friss U10-es világbajnoki ezüstérmesként természetesen nem utazott el Romániába, hiszen nemrég tért haza Brazíliából, Molli azonban indul az U10-es lányok között, és a tizenötödik helyről várja a rajtot.

Nagy eredmény lenne, ha sikerülne a triplázás, és zsinórban a harmadik évben is éremmel térne haza a magyar küldöttség az Eb-ről.

A magyar résztvevők
Fiúk. U8: Giang Tran Nam, Hajdu Márton Ábris. U10: Palczert Mátyás. U12: Borhy Marcell, Gombócz Ferenc. U14: Krstulovic Alex, Öngüt Tamás Günes, Gehér Koppány, Palczert Botond. U16: Bohus Ádám. U18: Ugróczky Péter
Lányok. U8: Tóth Tímea. U10: Márkus Molli Amina, Deák-Sala Emília. U12: Tóth Nikoletta, Palczert Hajnalka. U14: Koltai Dóra. U16: Kovács Judit. U18: Szűcs Edina

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik