Labdarúgás, leány U17-es Eb-selejtező: könnyes búcsú az elitkörben

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.29. 18:54
Címkék
Nem sikerült a szép búcsú a magyar U17-es leányválogatottnak az Eb-kvalifikáció elitkörének utolsó fordulójában. Schumi Dorottya együttesének továbbjutási esélyei már korábban elszálltak, Plavsicsnak révén pedig a szép búcsú reménye is, Szerbia egy góllal győzött a gyirmóti összecsapáson.

Kis Norbert – utanpotlassport.hu A tisztes helytállás volt a magyar U17-es leányválogatott feladata az Európa-bajnoki selejtező elitkörének utolsó fordulójában. Schumi Dorottya csapata gyakorlatilag már az első fordulóban, az olaszok elleni vereséggel nagyon nehéz helyzetbe hozta magát az az Eb-re kijutást illetően. A büki mérkőzésen a vendégek 2−0-ra győztek, és mivel Olaszország a második meccsét is megnyerte, már két kör után kvalifikálta magát a litvániai kontinenstornára.utanpotlassport.hu A tisztes helytállás volt a magyar U17-es leányválogatott feladata az Európa-bajnoki selejtező elitkörének utolsó fordulójában. Schumi Dorottya csapata gyakorlatilag már az első fordulóban, az olaszok elleni vereséggel nagyon nehéz helyzetbe hozta magát az az Eb-re kijutást illetően. A büki mérkőzésen a vendégek 2−0-ra győztek, és mivel Olaszország a második meccsét is megnyerte, már két kör után kvalifikálta magát a litvániai kontinenstornára.

Ahogy a képen, úgy a valóságban is fölénk kerekedtek a szerbek Forrás: MLSZ
Ahogy a képen, úgy a valóságban is fölénk kerekedtek a szerbek Forrás: MLSZ

Ahogy a képen, úgy a valóságban is fölénk kerekedtek a szerbek  •  Forrás: MLSZ

A magyarok célja ezt követően már nem lehetett más, mint megnyerni a hátralévő két mérkőzést. Csehországot simán verte a Schumi Dorottya irányította válogatott, majd következett a csoportban az utolsó helyen álló Szerbia. A mérkőzést eredetileg Sopronban rendezték volna meg, ám a pálya használhatatlansága miatt végül Gyirmóton csaptak össze a felek. Az első lehetőségre a félidő derekáig kellett várni, ekkor egy szerb lövést hatástalanított Terestyényi. Kilenc perccel később már a magyar hálóőr sem tudott menteni: Plavsics egy kapuskirúgást követően a magyar védőket faképnél hagyva lódult meg, majd gurított a kapuba. Ezzel Szerbia megszerezte a vezetést.

A második negyven percet a mieink kezdték aktívabban, Szélpál és Pusztai előtt adódott lehetőség, előbbi fejjel, utóbbi lábbal kísérelte meg a gólszerzést. A csendesen csordogáló meccset a 65. percben Czellér Dorottya dobta fel egy lövéssel, miután egy középre gurítást követően üresen maradt. Kísérlete azonban levágódott az egyik vendég védőről. A hátralévő percekben már csak egy Pusztai-lövés borzolta a kedélyeket, igaz, ez a magyarok legnagyobb lehetősége volt a gólszerzésre. Végül maradt az egygólos szerb győzelem, a magyarok ezzel a csoport harmadik helyén végeztek, miután a másik meccsen Csehország gól nélküli döntetlent játszott az Eb-re kijutó olaszokkal.

LEÁNY U17-ES ELITKÖR, 3. FORDULÓ (Gyirmót)
Magyarország–Szerbia 0-1
Magyarország:Terestyényi – Nagy Virág, Fördős, Bódai (Buzás 41.), Csolti – Stefán, Kovács, Pusztai – Czellér, Nagy Vanessza (Vachter 49.), Szélpál (Papp 71.). Szövetségi edző: Schumi Dorottya
Gól:Plavsics (30.),
A csoport másik mérkőzésén:Csehország-Olaszország 0-0
A csoport végeredménye: 1. Olaszország 7 pont, 2. Szerbia 4, 3. Magyarország 3, 4. Csehország 2

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik