Labdarúgás: jó hír a 16 éves, dabasi Duhaj Ádámról, szívműtét után

Vágólapra másolva!
2018.02.06. 10:17
Címkék
A Semmelweis Egyetem friss közleménye szerint a műszívkezelés, valamint a sikeres szívműtét után hétfőn már beszélgetni is lehetett Duhaj Ádámmal, a Dabas 16 éves labdarúgójával. Két hete, mérkőzés közben lett rosszul, és összesen tizenegyszer élesztették újra.

duhaj-portré
duhaj-portré
UP-info – utanpotlassport.hu Levették a lélegeztetőgépről Duhaj Ádámot, a Dabas 16 éves labdarúgóját, aki két hete lett rosszul csapata mérkőzése közben, majd a pályán hétszer kellett újraéleszteni, a klinikán pedig további négy alkalommal hozták vissza a klinikai halál állapotából.
duhaj-portré
duhaj-portré
UP-info – utanpotlassport.hu
Levették a lélegeztetőgépről Duhaj Ádámot, a Dabas 16 éves labdarúgóját, aki két hete lett rosszul csapata mérkőzése közben, majd a pályán hétszer kellett újraéleszteni, a klinikán pedig további négy alkalommal hozták vissza a klinikai halál állapotából.

A Semmelweis Egyetem friss közleménye szerint a futballista nagyon ritka, veleszületett koszorúér-fejlődési rendellenesség miatt kapott infarktust, a betegség tünetei a sport miatti fokozott megterhelés következtében jelentkeztek.

A fiatal játékos egy szabadnapos mentősnek és a klinika orvoscsapatának köszönheti az életét.

Tíz nappal a többszöri sikeres újraélesztés, a gyorsan felállított diagnózis, és az azonnali műszívkezelés, valamint a sikeres szívműtét után hétfőn már beszélgetni is lehetett Ádámmal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik