Kosárlabda: két Csata a négyben

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.23. 22:01
Címkék
Két hely már elkelt a kadet leányok kosárlabda-bajnokságának elődöntőjében, a nyolcas döntő első napja után a Csata DSE A és B csapata már készülhet a következő feladatra – no meg az egymás elleni szerdai mérkőzésre.

L. G. Miskolcon megkezdődött a kadet leányok kosárlabda-bajnokságának nyolcas döntője, amelynek első napján a B csoport tagjai játszottak dupla fordulót, míg az A jelű kvartett tagjai egy-egy mérkőzésen estek túl. Kezdjük is beszámolónkat a B csoport eseményeivel, annál is inkább, mert ott már el is dőlt, melyik két csapat jutott az elődöntőbe.L. G. Miskolcon megkezdődött a kadet leányok kosárlabda-bajnokságának nyolcas döntője, amelynek első napján a B csoport tagjai játszottak dupla fordulót, míg az A jelű kvartett tagjai egy-egy mérkőzésen estek túl. Kezdjük is beszámolónkat a B csoport eseményeivel, annál is inkább, mert ott már el is dőlt, melyik két csapat jutott az elődöntőbe.

Leány kadetdöntő Csata B-Kecskemét
Leány kadetdöntő Csata B-Kecskemét

A Csata DSE B csapata az idősebbek között is elődöntős  •  Forrás: kosarsport.hu

A két együttest együttest ugyanaz a klub adja: a nyitónapon a Csata DSE A és B csapata aratott két győzelmet, így a Tursics Művek két gárdája máris készülhet az elődöntőre. Aki esetleg nem tudná: az A csapatot alkotják a valóban kadetkorú játékosok, míg a B együttesben a két-három évvel fiatalabb, nemrég serdülőbajnoki címet nyert leányok kosaraznak.

A B csapat a miskolci torna nyitómérkőzésén lámpalázas kezdés után 70-47-re felülmúlta a Soproni Darazsak Akadémiát, majd a lehengerlő első negyeddel nyitó A csapat egyetlen pont híján ugyanúgy nyert a Kecskeméti KA ellen. Ott 71-47 lett a végeredmény. Az esti programban is a B együttes nyitotta a sort, és nagyobb küzdelemben ugyan, de ezt a találkozót is megnyerték Tursics Krisztán fiataljai, méghozzá 66-47-re.

A nap utolsó mérkőzésén az A jelű együttes abban a tudatban lépett pályára, hogy a soproniak elleni győzelemmel a saját és a testvércsapat elődöntőbe jutását is bebiztosítja. Wéber Krisztina tanítványai a szünetben még csak egyetlen ponttal vezettek, a második félidőben azonban ellentmondást nem tűrően játszottak. A vége 75-46 lett a kék-fehérek javára, aminek következménye, hogy mindkét Csata-csapat ott lesz a négy között. Hogy ki nyeri a csoportot, az szerdán az egymás elleni mérkőzésen derül ki.

Az A csoportban még minden kérdés nyitott, mindenesetre a Vasas Akadémia jelezte, hogy meg szeretné nyerni ezt a kvartettet. A győri Széchenyi Akadémia csak időnként tudta tartani a lépést riválisával, a pasarétiek végül magabiztosan, 83-47-re győztek. A csoport másik összecsapása hozta a nap legizgalmasabb mérkőzését, a Rátgéber Akadémia és a házigazda DVTK-ÉLKSK ugyanis nem bírt egymással a negyvenpercnyi játék alatt. A hazai közönség által hajtott miskolciak hosszabbításra mentették ugyan a találkozót, de az idegek harcát a pécsiek bírták jobban, akik az ötperces ráadást követően 66-64-re győztek.

Folytatás szerdán 9 órától a miskolci Generali Arénában, a második napon az A csoport tagjai játszanak két fordulót a csoportkörben.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik