Kosár: teljes a rájátszás mezőnye a fiú juniorbajnokságban

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.26. 11:22
Címkék
Nyolc csapat túlórázott a fiú kosárlabda juniorbajnokság alapszakaszának befejeztével, hogy négy helyet kapjon a legjobb 16 között, a rájátszásban. Az végül a Soproni Sportiskola, a PVSK-Panthers, az ELITE Basket Törökbálint és a Szolnoki Sportcentrum együttesének sikerült.

Krasznai Bence –utanpotlassport.huA fiú junior kosárlabda-bajnokság rájátszása mindössze arra várt, hogy a 16 legjobb csapat összegyűljön. Ehhez rendeztek keresztjátékot 8 egyesület között, két fordulóban, oda-visszavágós rendszerben.Krasznai Bence –utanpotlassport.huA fiú junior kosárlabda-bajnokság rájátszása mindössze arra várt, hogy a 16 legjobb csapat összegyűljön. Ehhez rendeztek keresztjátékot 8 egyesület között, két fordulóban, oda-visszavágós rendszerben.

Az OSE Lions és a Soproni Sportiskola közötti párharc első mérkőzését a sportiskolások idegenben 66–47-re megnyerték, így bizakodva készülhettek a hazai visszavágóra, amelyen óriási csata alakult ki. Némi meglepetésre az orosztonyiak győztek 68–54-re, ám az épphogy nem volt elegendő a továbbjutáshoz, hiszen az összesített eredmény 120–115 volt a Sopron javára.

A PVSK-Panthers csapata is bejutott a rájátszásba
A PVSK-Panthers csapata is bejutott a rájátszásba

A PVSK-Panthers csapata is bejutott a rájátszásba

Az első mérkőzésen a PVSK-Panthers fogadta a Körmendi Törpördögöket, ráadásul sikerrel, hiszen 96–67-re diadalmaskodott. A körmendi visszavágón jól játszott a hazai együttes, ám az nem volt elegendő ahhoz, hogy a rájátszásban folytassa a küzdelmet. 74–61-re győzött, az viszont az összesítésben azt jelentette, hogy a pécsi csapat jutott tovább 157–141-gyel.

A harmadik pár első mérkőzését a BLF KK vívta az ELITE Basket Törökbálint ellen, amelyet a budapestiek nyertek 87–75-re. Idegenben nem sikerült ugyanaz, hiszen a Törökbálint 86–60-ra múlta felül őket, ami elégnek bizonyult a továbbjutáshoz.

Végezetül igazi derbik maradtak hátra, hiszen a Szolnoki Olaj KK és a Szolnoki Sportcentrum mérte össze tudását. De kiderült, hogy ez volt a legsimább, ugyanis a Sportcentrum mindkét mérkőzését megnyerte, és összesítésben 144–125-ös különbséggel jutott tovább.

Egyéb korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik