Kosár: teljes a döntő mezőnye a leány-juniorbajnokságban

Vágólapra másolva!
2018.02.28. 21:12
Címkék
"A többiek is győzni szeretnének, meg akarnak állítani minket, ezért mindent megtesznek. Komolyan kell számolni a DVSC-vel is, hiszen több meglepetést okozott már a rájátszásban is. Emellett a Pécs és a Győr is esélyesnek számít. Nagyon várjuk a folytatást" – vélekedik Szkocsovszki Igor, a Vasas Akadémia edzője a leány-juniorbajnokság rájátszás előtt, amely rajtra kész.

Krasznai Bence –utanpotlassport.huLezajlott a keresztjáték a leány kosárlabdázók juniorbajnokságban a két alsóházi győztes, illetve a két felsőházi sereghajtó alakulat között; végre kiderült, melyik nyolc csapat küzdhet érmekért az országos döntőben.Krasznai Bence –utanpotlassport.huLezajlott a keresztjáték a leány kosárlabdázók juniorbajnokságban a két alsóházi győztes, illetve a két felsőházi sereghajtó alakulat között; végre kiderült, melyik nyolc csapat küzdhet érmekért az országos döntőben.

A felsőházban a Széchenyi KA hetedik, míg a Dávid Kornél KA a nyolcadik lett. Mivel a Szolnoki MÁV SE megnyerte az alsóház fehér csoportjának küzdelmeit; így találkozhatott a győri Széchenyivel. A Dávid Kornél KA ellenfele a Soproni Darazsak Akadémia volt.

A tavalyi döntőt a BEAC-Csata nyerte meg a Vasas Akadémiával szemben
A tavalyi döntőt a BEAC-Csata nyerte meg a Vasas Akadémiával szemben

A tavalyi döntőt a BEAC-Csata nyerte meg a Vasas Akadémiával szemben

A Szolnok hazai pályán egy pont különbségű győzelmet aratott a győriekkel szemben, ami az oda-visszavágós rendszerben nem feltétlenül megnyugtató végeredmény. Ez be is bizonyosodott, hiszen az otthonában a Széchenyi KA 79-64-re nyert, és azzal az országos döntőbe jutott.

A Darazsak helyzete sokkal egyszerűbb volt: hazai pályán tizennégy pontos diadalt aratott, míg Székesfehérváron húszasat, így méltán szerepel a miskolci megméretésen.

Az országos döntő A csoportja: Csata DSE, DVTK Akadémia, Széchenyi KA, Kecskeméti KC
A B csoport: Vasas Akadémia, BEAC-Újbuda KA, PEAC-Kosárlabda Akadémia Pécs, Soproni Darazsak Akadémia

Az országos döntőben a csoportmérkőzéseket először keresztjáték, majd helyosztók követik. A két legesélyesebb gárda egyértelműen a Csata DSE és a Vasas Akadémia.

Szkocsovszki Igor, a pasarétiek vezetőedzője korábban összegezte, mire számíthat csapata a legjobb nyolc között:
„Ezt a találkozót (a Csata ellenit – A szerk.) most elvesztettük, mert jobban védekezett a hazai gárda. Mi apró hibákat követtünk el, ami vereséget eredményezett. Tulajdonképpen csak gratulálni tudok. Hasonló erőt képviselünk, kiszámíthatatlan, melyik csapat érheti el az aranyérmet. Mindenki ezt a párosítást várja az első helyért folyó csatában, de nem vagyunk egyedül, ez nem ennyire egyértelmű. A többiek is győzni szeretnének, meg akarnak állítani minket, ezért mindent megtesznek. Komolyan kell számolni a DVSC-vel is, hiszen több meglepetést okozott már a rájátszásban is. Emellett a Pécs és a Győr is esélyesnek számít. Nagyon várjuk a folytatást.”

Egyéb korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik