Kosár: hat edzőmeccs, hat győzelem három, korosztályos Eb-csapatunktól

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.03. 18:18
Címkék
Három korosztályos válogatottunk is felkészülési mérkőzéseket játszott a hét végén, közülük az U20-as női együttes legközelebb már az A divíziós Európa-bajnokságon lép pályára. A mérleg nagyszerű, a magyar csapatok mind a hat találkozót megnyerték.

L. G. A hét végén három, Európa-bajnokságra készülő korosztályos kosárlabda-válogatott is felkészülési mérkőzéseket játszott. Az U20-as férfiak Kecskeméten léptek parkettára, az U20-as nők és az U18-as fiúk Székesfehérváron.L. G. A hét végén három, Európa-bajnokságra készülő korosztályos kosárlabda-válogatott is felkészülési mérkőzéseket játszott. Az U20-as férfiak Kecskeméten léptek parkettára, az U20-as nők és az U18-as fiúk Székesfehérváron.

U20-as női válogatott Franciaország
U20-as női válogatott Franciaország

Az U20-as női válogatott befejezte a felkészülést

Kezdjük az U20-as női válogatottal, amely az utolsó két edzőmérkőzését játszotta le a szombaton kezdődő A divíziós Európa-bajnokság előtt. Cziczás László együttese a britek ellen zárta a felkészülési meccsek sorát, a két találkozón pedig már mindegyik, korábban sérült és beteg játékos bevethető volt.

Az ellenfél nem bizonyult túl acélosnak, a magyarok kétszer is kiütötték a briteket. A szakmai stáb alaposan forgatta a játékosokat, mindenki kellő percet tölthetett a pályán. Először 60-32-re, másodszor 94-65-re nyert a csapat, és kedvére gyakorolhatta a különböző játékelemeket.

Cziczás László a két mérkőzés után szűkítette a játékoskeretet. A szakember úgy döntött, hogy a Vasas centere, Solymosi Noémi és a Sopron bedobója, Böröndy Dominika marad otthon. A válogatott tagjai legközelebb kedden találkoznak Fehérváron, és négy edzést követően, csütörtök reggel indulnak Portugáliába, az Eb helyszínére.

Az U20-as női válogatott Eb-kerete
Aho Nina, Bach Boglárka, Benke Sára, Dubei Debóra, Kiss Angelika, Kocsis Fanni, Kuttor Enikő, Markó Dorina, Studer Ágnes, Tóth Tímea, Török Ágnes, Weininger Virág

Az U20-as férfiak is a felkészülés hajrájában járnak, de ők egy héttel később rajtolnak a B divíziós kontinensviadalon. Forray Gábor csapata a szlovákok ellen játszott két mérkőzést, és mindkettőt meg is nyerte. Az első találkozón 87-67-re győztek a mieink, a szövetségi edző pedig elsősorban a védekezéssel volt elégedett, a támadójátékról azonban úgy vélte, még mindig akadozott. Második nekifutásra 79-63-ra bizonyult jobbnak a magyar csapat, amelyben Pápai Máté 27 pontot és 7 lepattanót jegyzett, és lett a mezőny legjobbja.

Az U18-as fiúválogatott háromhetes közös munka után az első mérkőzéseit játszotta, az ellenfél a románok korosztályos együttese volt. Ferenczi Tamás együttese más-más összeállításban szerepelt, a második találkozón négy olyan játékos is pályára került, aki az első összecsapást kihagyta. Előbb 82-61-re, majd 81-73-ra nyert a válogatott, amely egyelőre hullámzó játékot produkált.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik