Kosár, EYBL: az Alba Fehérvár U16-os fiai már az európai szuperdöntőben

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.16. 22:29
Címkék
„A kisebbek, az U16-osok már biztos továbbjutók. Sajnos, ez az U20-asokról még nem mondható el. Bár nagyon jól küzdöttek, nem sikerült nyerniük. Mindenképp felül kell kerekedniük a szlovén Grosupljén az európai szuperdöntős részvételhez” – összegezte Pethő Ákos, az Alba Fehérvár edzője a fiú kosárlabdázók EYBL-rájátszásának harmadik napját követően.

Krasznai Bence –utanpotlassport.huTúl vannak a kosárlabdázók a székesfehérvári Alba Regia Sportcsarnokban zajló fiú U16-os és U20-as közép-európai EYBL-sorozat rájátszásának harmadik napján.Krasznai Bence –utanpotlassport.huTúl vannak a kosárlabdázók a székesfehérvári Alba Regia Sportcsarnokban zajló fiú U16-os és U20-as közép-európai EYBL-sorozat rájátszásának harmadik napján.

A Szolnoki Olaj a fiatalabbak között az eddigi legszorosabb mérkőzését játszotta a TS Jahn München ellen. A jászságiak 11–11-es döntetlent követően mindössze egy ponttal vesztették el a második negyedet, így továbbra is reális esélyük maradt a győzelemre. Jól kezdtek a második játékrészben, és az első tíz percet négy pontos különbséggel nyerték meg (17–13), azonban a München 16–13-as sikert aratott az utolsó negyedben, így 53–53-as döntetlennel zárult a rendes játékidő. A magyar csapat a hosszabbításban elfáradni látszott, ami azzal vált nyilvánvalóvá, hogy 15–8-ra elvesztette a ráadást, sígy a mérkőzést is.A legjobb egyéni teljesítményt Csornai Bence nyújtotta, aki 17 pontot dobott.

Miután sorozatban harmadszor szenvedtek vereséget, máris biztossá vált, hogy nem jutnak az európai szuperdöntőbe.

Az Alba Fehérvár U16-os csapata már biztos továbbjutója az EYBL rigai szuperdöntőjének
Az Alba Fehérvár U16-os csapata már biztos továbbjutója az EYBL rigai szuperdöntőjének

Az Alba Fehérvár U16-os csapata már biztos továbbjutója az EYBL rigai szuperdöntőjének

Pethő Ákos, az Alba Fehérvár edzője kifejtette oldalunknak, hogy ez a játéknap sorsdöntő lesz az Alba továbbjutását illetően, mivel mindkét csapat a legerősebb ellenfelével néz farkasszemet.

Ez az U16-os fiúknak azt jelentette, hogy az olasz Stellazzurra akadémia ellen kell bizonyítaniuk.

A játék képe nem azt mutatta, hogy bármi okuk lehet az aggodalomra, hiszen a végig kezükben tartották a játszmát: az első két játékrészt 34–28-ra, míg a második kettőt 30–21-re nyerték meg, így 64–49-et mutatott az eredményjelző a találkozó végén a hazaiak javára.

Ezzel biztossá vált, hogy az U16-os együttes az áprilisi rigai európai négyes szuperdöntőbe jutott.

A nagyobbak között nem sikerült a bravúr a Fejér megyei gárdának bravúr olasz Oxygen Orange1 ellen, így az ő nagydöntős részvételük továbbra is kérdéses.

Habár az Alba megnyerte az első negyedet (25–21); kiesett a kezéből az irányítás a folytatásban. A második játékrészt 31–17-re, a harmadikat 34–16-ra vesztette el, így már az sem volt elegendő a sikerhez, hogy három ponttal jobbnak bizonyult az utolsó tíz percben. A végeredmény: 104–79 az Oxygennek.

A fehérvári mester így összegezte a játéknapot:
„A kisebbek a szezon legjobb védekezését produkálták, fantasztikusan összeállt a rendszerük. Kétségtelen, hogy a Stella Olaszország egyik legelismertebb akadémiája, így még büszkébbek vagyunk a győzelemre. Arról nem is beszélve, hogy biztos továbbjutók vagyunk egy körrel a torna vége előtt. Sajnos, ez az U20-asokról még nem mondható el, mivel – habár nagyon jól küzdöttek – nem sikerült nyerniük. Mindenképp felül kell kerekedniük a szlovén Grosupljén az európai szuperdöntőhöz.”

Egyéb korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik