Kézilabda az iskolában: az IHF dicséri a magyar programot

Vágólapra másolva!
2017.10.27. 13:48
Címkék
A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) is remek kezdeményezésnek tartja a Magyarországon 2013-ban elindított Kézilabda az iskolában programot. A cikkben kiemelik: a program folyamatosan növekszik, és kiváló alkalmat ad a sportág népszerűsítésére.

UP-infoA Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) a honlapján méltatta a Magyarországon 2013-ban elindított Kézilabda az iskolában programot. Az írásban kiemelik az ilyen jellegű projektek fontosságát, és kitűnő példának tekintik a hazánkban elindult kezdeményezést.UP-infoA Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) a honlapján méltatta a Magyarországon 2013-ban elindított Kézilabda az iskolában programot. Az írásban kiemelik az ilyen jellegű projektek fontosságát, és kitűnő példának tekintik a hazánkban elindult kezdeményezést.

2013-ban ötven iskolában 54 testnevelő tanárt vett részt a programban. Abban az évben 1430 diák rendszeresen tanulta és játszotta a kézilabdát az iskolai oktatás keretében, az általános tanterv részeként. Azóta a számok ugrásszerűen emelkednek.

A nemzetközi szövetség is elégedett a Kézilabda az iskolában programmal Forrás: IHF
A nemzetközi szövetség is elégedett a Kézilabda az iskolában programmal Forrás: IHF

A nemzetközi szövetség is elégedett a Kézilabda az iskolában programmal  •  Forrás: IHF

Egy évvel később már 91 iskolában futott a program, immár 98 testnevelő irányítása alatt, 3400 diák részvételével. 2015-re ez a szám is tovább nőtt: 117 intézményt, 127 tanárt, 4500 tanulót érintett. Mostanra pedig egészen fantasztikus adatokról számolhatunk be: 150 iskolában több, mint 5000 fiatal tanulja rendszeresen Magyarország egyik legnépszerűbb sportágát.

Az iskolák a kézilabda-foglalkozásokat a testnevelésórák keretében, valamint délutáni programokban tartják. Az órák a szövetség által kidolgozott tanterv szerint folynak, amelyet az IHF is jóváhagyott.

A program legfontosabb céljai között szerepel a fiatal kézilabdázó nemzedékek kedvező sportági légkörben való felnevelése, a megfelelő tehetséggondozás az iskolákban, a fehér foltok eltüntetése a hazai kézilabdatérképről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik