HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2017.08.20 09:12 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Kézilabda: Háfra Noémit meglepte az FTC visszahívása

Kisebb meglepetésre visszahívta a kölcsönből a Ferencváros a junior Európa-bajnokságon negyedik helyezett válogatott egyik legjobbját, Háfra Noémit. Az elmúlt idényben az MTK-ban szereplő 18 éves átlövő nagy feladatok előtt áll régi-új klubjában.

HIRDETÉS

Bruckner Vince Talán kevesen számítottak arra, hogy már a 2017/18-as évadot is a Ferencvárosban játssza a nyári junior Európa-bajnokságon negyedik helyen végző válogatott egyik legjobbja, Háfra Noémi. A 18 esztendős átlövő az elmúlt idényt az MTK-ban töltötte kölcsönben, s az előzetes tervek szerint úgy volt, még egy évet lehúz kék-fehérben. Az FTC átigazolási időszaka azonban átírta a forgatókönyvet: a távozó Zácsik Szandra és a meghiúsult Klivinyi-transzfer miatt szeptembertől Elek Gábor együttesét erősíti az ígéretes kézilabdázó.

Háfra Noémi a juniorválogatott után az FTC-ben is bizonyíthat

Háfra Noémi a juniorválogatott után az FTC-ben is bizonyíthat

„Természetesen figyeltem a történeseket, s miután Zácsik Szandra távozott, felmerült bennem, hogy esetleg visszahívnak. Ugyanakkor amikor megtudtam,  mégis meglepettséget éreztem. Célom volt, hogy egyszer Ferencvárosban játsszam, s így egy évvel hamarabb megtörténik, mint számítottam rá.”

Háfra az elmúlt szezonban az MTK-ban kiemelkedően játszott, és ami igazán fontos volt, sok lehetőséget kapott, ez pedig elengedhetetlen volt számára az előrelépéshez.

„Edzőimnek is sokat köszönhetek, rutinosabb lett, több az önbizalmam, és úgy érzem sikerült felvennem az élvonalbeli tempót. Igaz, ősztől a Fradiban még magasabb szinten kell bizonyítanom. Sokat javult a lövésem is, ebben még tovább szeretnék fejlődni.”

A Szlovéniában rendezett junior Eb-n is remek teljesítményt nyújtott az FTC átlövője, kiegyensúlyozott produkciója is közrejátszhatott a klub döntésében.

„Biztos, hogy sokat segített ez is. Volt néhány jó meccsem, igazából igyekeztem végig magas szintű játékot nyújtani. Természetesen Európa legjobb négy csapata közé bekerülni nagy dolog, de mivel nem sikerült érmet szereznünk, maradt bennem hiányérzet.”

Jelenleg azonban kizárólag az előtte lévő feladatokra koncentrál a 18 éves kézilabdázó, mivel a Ferencvárosban minden eddiginél nagyobb kihívásokkal találkozik majd.

„Beszéltem már Elek Gáborral, természetesen a két átlövő poszton számít rám, esetleg még ha úgy adódik, irányítóként. A lehető legjobb játékommal igyekszem segíteni a csapatot a nagy célok elérésében, és szeretném minél hamarabb felvegyem a tempót.”

Amire szüksége is lehet, mivel szeptembertől már a bajnoki címért és a Bajnokok Ligájában harcol régi-új csapatával.

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.11 09:08:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A szombati nap a magyar úszósport ünnepe volt. Százhalombattán, a felnőtt rövid pályás országos bajnokság utolsó napján számos egyéni és korosztályos csúcs dőlt meg, miközben öt újabb taggal (dr. Sós Csaba, id. Knézy Jenő, Gyenge Valéria, Pásztory Dóra, Risztov Éva) bővült a Hírességek Csarnoka. Emellett a Jövő Bajnokai-program 2018-as díjazottjait is kihirdették.

2018.11.10 13:40:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az év második legjobb európai ifjúsági korú sportolónőjének választották Késely Ajnát. A Kőbánya SC tizenötszörös junior Európa-bajnok és háromszoros ifjúsági olimpiai aranyérmes 17 éves versenyzőjét az osztrák kerékpáros Laura Stigger előzte meg, Késely a díjátadóról nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

2018.11.07 12:08:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első győzelmét a 2018/19-es évadban a női junior kézilabda-válogatott, a fiatalok az MTK Budapest elleni vereség után 28–26-ra legyőzték edzőmeccsen a Kisvárda alakulatát.

2018.11.07 08:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Legutóbb egy tizenegyszer újjáélesztett, végül sikerrel meggyógyított tizenhét éves dabasi labdarúgó esetével hallatott magáról Dr. Merkely Béla professzor, a Semmelweis Egyetem rektora, a városmajori szívklinika igazgatója, aki nagy tapasztalatú szívgyógyászként az életmentő műveletekből is folyamatosan kiveszi a részét, miközben szakértő csapatával szervezetten éppen egy évtizede dolgozik azért, hogy kivédhető legyen a hirtelen szívhalál a sportolóknál. A nemzetközi hírű szakember – aki a fiatalkori szűrések fontosságáról is beszélt honlapunknak – meggyőződéssel vallja: a sportpályán, verseny, mérkőzés közben bekövetkező váratlan tragédia igenis megelőzhető.

2018.11.05 19:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Több, mint tíz év után hagyta el az érdi úszóklubot, és igazolt a Budapesti Honvédba a világ úszósportjának egyik legnagyobb ígérete, Milák Kristóf. A 18 éves versenyző, ahogyan ő fogalmazott, kicsit kinőtte előző egyesületét, ezért döntött a váltás mellett. Legfőbb célja, hogy nyugodt és tökéletes körülmények között készülhessen tovább két évvel a tokiói olimpia előtt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS