utanpotlassport.hu 2017.08.20 09:12 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Kézilabda: Háfra Noémit meglepte az FTC visszahívása

Kisebb meglepetésre visszahívta a kölcsönből a Ferencváros a junior Európa-bajnokságon negyedik helyezett válogatott egyik legjobbját, Háfra Noémit. Az elmúlt idényben az MTK-ban szereplő 18 éves átlövő nagy feladatok előtt áll régi-új klubjában.

Bruckner Vince Talán kevesen számítottak arra, hogy már a 2017/18-as évadot is a Ferencvárosban játssza a nyári junior Európa-bajnokságon negyedik helyen végző válogatott egyik legjobbja, Háfra Noémi. A 18 esztendős átlövő az elmúlt idényt az MTK-ban töltötte kölcsönben, s az előzetes tervek szerint úgy volt, még egy évet lehúz kék-fehérben. Az FTC átigazolási időszaka azonban átírta a forgatókönyvet: a távozó Zácsik Szandra és a meghiúsult Klivinyi-transzfer miatt szeptembertől Elek Gábor együttesét erősíti az ígéretes kézilabdázó.

Háfra Noémi a juniorválogatott után az FTC-ben is bizonyíthat

Háfra Noémi a juniorválogatott után az FTC-ben is bizonyíthat

„Természetesen figyeltem a történeseket, s miután Zácsik Szandra távozott, felmerült bennem, hogy esetleg visszahívnak. Ugyanakkor amikor megtudtam,  mégis meglepettséget éreztem. Célom volt, hogy egyszer Ferencvárosban játsszam, s így egy évvel hamarabb megtörténik, mint számítottam rá.”

Háfra az elmúlt szezonban az MTK-ban kiemelkedően játszott, és ami igazán fontos volt, sok lehetőséget kapott, ez pedig elengedhetetlen volt számára az előrelépéshez.

„Edzőimnek is sokat köszönhetek, rutinosabb lett, több az önbizalmam, és úgy érzem sikerült felvennem az élvonalbeli tempót. Igaz, ősztől a Fradiban még magasabb szinten kell bizonyítanom. Sokat javult a lövésem is, ebben még tovább szeretnék fejlődni.”

A Szlovéniában rendezett junior Eb-n is remek teljesítményt nyújtott az FTC átlövője, kiegyensúlyozott produkciója is közrejátszhatott a klub döntésében.

„Biztos, hogy sokat segített ez is. Volt néhány jó meccsem, igazából igyekeztem végig magas szintű játékot nyújtani. Természetesen Európa legjobb négy csapata közé bekerülni nagy dolog, de mivel nem sikerült érmet szereznünk, maradt bennem hiányérzet.”

Jelenleg azonban kizárólag az előtte lévő feladatokra koncentrál a 18 éves kézilabdázó, mivel a Ferencvárosban minden eddiginél nagyobb kihívásokkal találkozik majd.

„Beszéltem már Elek Gáborral, természetesen a két átlövő poszton számít rám, esetleg még ha úgy adódik, irányítóként. A lehető legjobb játékommal igyekszem segíteni a csapatot a nagy célok elérésében, és szeretném minél hamarabb felvegyem a tempót.”

Amire szüksége is lehet, mivel szeptembertől már a bajnoki címért és a Bajnokok Ligájában harcol régi-új csapatával.

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.07.06 13:08:14

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A MOL Fehérvár FC leigazolta a Haladás együttesétől Funsho Bamgboyet. A 20 esztendős nigériai szélső célja, hogy bekerüljön válogatottja, a szupersasok felnőttkeretébe. A székesfehérváriak új üdvöskéjéről Kovács Zoltán sportigazgató is elismerően nyilatkozott a klub honlapjának.

2019.07.05 14:09:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Rajtbüntetés és plusz 50 kiló – várhatóan nem Tassi Attila és nem is a Honda hétvégéje lesz a soron következő portugáliai állomás a túraautós világkupa-sorozatban (WTCR). A 20 éves magyar ennek ellenére bizakodó a nyári szünet előtti utolsó megmérettetést illetően.

2019.07.03 19:47:15

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Óriásit úszott az FTC 16 éves versenyzője, Mihályvári-Farkas Viktória a kazanyi junior Európa-bajnokság nyitónapján: 400 m vegyesen egyéni csúccsal lett ezüstérmes, utána pedig 800 m gyorson negyedikként ért be; a 4x100 méteres leány gyorsváltó a nyolcadik helyen végzett.

2019.06.21 16:02:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Újabb játékost ad a hazai felnőttélvonalba a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia. A 19 éves irányító-átlövő Bálint Bence került az elmúlt szezonban bronzérmes Grundfos Tatabánya együtteséhez, ám súlyos sérülése miatt debütálása várhatóan csúszik.

2019.06.21 09:12:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Trion SC fiataljai kiváló eredményekkel tértek haza a korosztályos öttusa Európa-bajnokságokról. Az egyesület vezetőedzője, Burcsa Szabolcs tanítványairól és a sikerek hátteréről is mesélt.