HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2017.08.20 09:12 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Kézilabda: Háfra Noémit meglepte az FTC visszahívása

Kisebb meglepetésre visszahívta a kölcsönből a Ferencváros a junior Európa-bajnokságon negyedik helyezett válogatott egyik legjobbját, Háfra Noémit. Az elmúlt idényben az MTK-ban szereplő 18 éves átlövő nagy feladatok előtt áll régi-új klubjában.

Bruckner Vince Talán kevesen számítottak arra, hogy már a 2017/18-as évadot is a Ferencvárosban játssza a nyári junior Európa-bajnokságon negyedik helyen végző válogatott egyik legjobbja, Háfra Noémi. A 18 esztendős átlövő az elmúlt idényt az MTK-ban töltötte kölcsönben, s az előzetes tervek szerint úgy volt, még egy évet lehúz kék-fehérben. Az FTC átigazolási időszaka azonban átírta a forgatókönyvet: a távozó Zácsik Szandra és a meghiúsult Klivinyi-transzfer miatt szeptembertől Elek Gábor együttesét erősíti az ígéretes kézilabdázó.

Háfra Noémi a juniorválogatott után az FTC-ben is bizonyíthat

Háfra Noémi a juniorválogatott után az FTC-ben is bizonyíthat

„Természetesen figyeltem a történeseket, s miután Zácsik Szandra távozott, felmerült bennem, hogy esetleg visszahívnak. Ugyanakkor amikor megtudtam,  mégis meglepettséget éreztem. Célom volt, hogy egyszer Ferencvárosban játsszam, s így egy évvel hamarabb megtörténik, mint számítottam rá.”

Háfra az elmúlt szezonban az MTK-ban kiemelkedően játszott, és ami igazán fontos volt, sok lehetőséget kapott, ez pedig elengedhetetlen volt számára az előrelépéshez.

„Edzőimnek is sokat köszönhetek, rutinosabb lett, több az önbizalmam, és úgy érzem sikerült felvennem az élvonalbeli tempót. Igaz, ősztől a Fradiban még magasabb szinten kell bizonyítanom. Sokat javult a lövésem is, ebben még tovább szeretnék fejlődni.”

A Szlovéniában rendezett junior Eb-n is remek teljesítményt nyújtott az FTC átlövője, kiegyensúlyozott produkciója is közrejátszhatott a klub döntésében.

„Biztos, hogy sokat segített ez is. Volt néhány jó meccsem, igazából igyekeztem végig magas szintű játékot nyújtani. Természetesen Európa legjobb négy csapata közé bekerülni nagy dolog, de mivel nem sikerült érmet szereznünk, maradt bennem hiányérzet.”

Jelenleg azonban kizárólag az előtte lévő feladatokra koncentrál a 18 éves kézilabdázó, mivel a Ferencvárosban minden eddiginél nagyobb kihívásokkal találkozik majd.

„Beszéltem már Elek Gáborral, természetesen a két átlövő poszton számít rám, esetleg még ha úgy adódik, irányítóként. A lehető legjobb játékommal igyekszem segíteni a csapatot a nagy célok elérésében, és szeretném minél hamarabb felvegyem a tempót.”

Amire szüksége is lehet, mivel szeptembertől már a bajnoki címért és a Bajnokok Ligájában harcol régi-új csapatával.

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.01.14 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A számtalan emlékezetes pillanatot hozó tavalyi esztendőt követően a hazai sportági szövetség kihirdette az év legjobbjait: a juniorkorosztályban az U20-as világbajnok Háfra Noémi és a jelenleg is a felnőttválogatottal a vb-n részt vevő Máthé Dominik kapta az elismerést.

2019.01.13 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Év közben váltott klubot a Telekom Veszprém 19 éves balátlövője, Borzas Uros. Igaz, csak ideiglenesen intett búcsút a bakonyi klubnak a korosztályos válogatott kézilabdázó, az évad végéig került kölcsönbe a jelenleg az NB I harmadik helyen álló Grundfos Tatabánya gárdájához.

2019.01.11 16:11:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Élete első Forma-3-as versenyén indult ma el Keszthelyi Vivien, amelyen a nyolcadik helyen végzett. A 18 esztendős autóversenyző Thaiföldön kezdte meg az F3 ázsiai, téli bajnokságában a szezont, és mivel még nem vezetett ilyen autót, már január 4-én a helyszínre utazott, hogy felkészülése a lehető legtökéletesebb legyen. A futam előtt beszélgettünk vele.

2018.12.11 14:20:15

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hétfőn jelentették be, hogy a nyáron junior-világbajnoki címet nyerő női U20-as kézilabda-válogatott játékosa, Klujber Katrin nevelőklubjától, a Dunaújvárostól – amelyben tizenegy évet húzott le – az FTC-be igazol.

2018.11.25 22:29:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A fővárosi klubok fölényét hozta a kadétkorú vívók országos bajnokságának második napja is, ám ahogyan az egyéni versenyeknél, úgy a csapatszámokban sem akadt duplázó egyesület. A hat aranyérem, hat különböző egyesülethez került vasárnap is.